Elokuu menossa...

Torstai 4.8.2022 klo 10.11 - Ulla

Heips

Laitanpa tännekin Linkedin postaukseni, tutusta aiheesta, sotealan kriisi on käsinkosketeltava...

Mieletön vuosi...sote on kriisissä, päivystykset sakkaa, koko ketju ruuhkassa, uutiset aiheen ytimessä...Puhetta on, tehdäänkö tekoja? Helpottaako syksy? Ei. Entä onko syynä kesäaika? Ei.  Osataanko nähdä metsä puilta? Ei. No mitäs sitten, ajattelen itse seuraavien steppien kautta, asian korjaamista.

1. Palkkaus kuntoon, maltilliset korotukset, muut työsuhde-edut. Uskon että kokonaisuus ratkaisee, korotetut palkkiot peruspalkkaan. Nehän kuluu jo nytkin jokatapauksessa.

2. Työolot kuntoon; Osallisuus, henkilöstö mukaan kehittämään työtä. Valtaa ja vastuuta. Yhteisöohjautuvuus toimii.

3. Johtaminen kuntoon; riittävät resurssit johtaa, työn jakamista myös esimiestasolla. Osaaminen ja tasavertaisuus, kaikilla samat säännöt. Rohkeutta johtaa, myös tiukassa paikassa.

4. Tukipalvelut kuntoon, kriittinen arvio siitä, kuka tekee ja mitä? Hoitajat hoitotyöhön, työllistämällä tukipalveluihin henkilöstöä.

5. Avoin yhteistyö, kaikkien kesken.

Alla oleva mahtava ajatuslausuma, lainattu kaverilta, kiitti Liilli, niin ytimessä.

Ei sanoilla...vaan teoilla.

Ei mielipiteillä...vaan omalla esimerkillä

Ei minä...vaan me

Nyt tehdään hyvinvointivaltion historiaa, ellei asiaan puututa rakenteellisesti ja kokonaisvaltaisesti, näihin talkoisiin tarvitaan meidät kaikki. Historiallinen hyvinvoinninalasajo on käynnissä, voimmeko enää rintarottingilla todeta olevamme Terveydenhuollon- ja lääketieteen malli maa? Pahaa pelkään.

yt. Ulla 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hoitajapula, sote, kriisi, ratkaisut, palkkaus, yhdessä

Täällä

Tiistai 12.7.2022 klo 10.35 - Ulla

Hienoa, Sinä täällä!


Käyntejä kotisivuilla:246576 kpl

Hei siis, kiitos.


Kuukausi, hiukan yli mennyt edellisestä,mutta nyt täällä taas.
Loma vol.1 melkein lopussa, kolmas viikko menossa ja ensiviikolla töihin. En tiedä muista, mutta itsellä loma saa aina aikaan epävarmuuden tunnenmyrskyn, oikeastaan kaikkea mitä olen tehnyt ja kaikkea mitä aion tehdä kohtaan, pyörittelen uudelleen mielessä...niin nytkin.


Toisaalta vaikka työasiat ovat todella olleet pois mielestä, silti mm. sote asioihin törmää vapaallakin. Savonlinnan torilla istuessa kuuntelin väkisinkin sivusta ajatusten vaihtoa, sote henkilöstö pulassa painiskelevien ihmisten kesken...se kirvoittikin kirjoittamaan linkedeniin ja jopa paikallislehteen tekstiviestipalstalle. (Tänään sainkin heti palautteen samalla palstalla, että "sopiva puoluetausta ei takaa esimiehen pätevyyttä"...en ymmärtänyt yhtään tuota ja nimimerkillä, kuinkas muutenkaan. ) No, vaikka olenkin itse politiikassa ja esimies, ei tuo postaus liittynyt siihen mitenkään, vaan huoleen, hyvän huomaamisesta. Ja jos kommentti oli jotenkin minulle tarkoitettu henkilökohtaisesti, valitettavasti sitä en ymmärtänyt. 

Ainahan mm. yhdistyksissäkin käydään keskustelua siitä, että ihmisiä pitäisi saada lisää jäseniksi ja heitä tulisi houkutella erilaisin keinoin, samaan aikaan olemassaolevat pohtivat, mitä saavat jäsenyydestään, näen tässä työnmaailman sote henkilöstötilanteessa paljon samoja piirteitä.


Tulijoita tarvitaan, ehdottomasti ja paljon, mutta entä ne pitovoimat? mikä saa ihmisen sitoutumaan? Miksi ei lähteneet ovat pysyneet? Ollaanko siitä kiinnostuneita? Tiedän, että sitä on kysytty, mutta annetaanko sille arvoa? Kannattaisi antaa, koska jokinhan sen aikaan saa. Heitä on myös yllättävän paljon. On tärkeää hakea tulevaisuuden ratkaisuja ja samaan aikaan kiinittää vahvasti huomiota olemassaolevan ylläpitämiseen. Ei siihen ratkaisuna ole yksi tai kaksi asiaa, niillä varmasti on merkitystä, mutta tarvitaan kokonaisuuden näkemistä ja samaan aikaan katse kohti tulevaa. Tästähän on kuntapuolella puhuttu todella paljon, otetaanhan samat termit käyttöön myös työelämässä? Oli sitten kyseessä suuri tai pieni työnantaja, jostain syystähän sitä on siellä ne hyvät tyypit, eikö? Niinhän sinäkin olet pysynyt.


Kaikkinensa palaten tuohon tehtyyn tai tulevaan tekemiseen ja sen synnyttävään epävarmuuteen, moni asia on kyllä vahvistunut tässä ihmetellessä. Pidän sitä, tietynlaisena itsereflektoinnin mahdollisuutena, myös rauhassa ajatella, miten on ajatunut johonkin? tai miksi on pyydetty mukaan? Mitkä ovat ne itselle tärkeät vaikuttimet, että on mukana? Niin arvokasta. Juuri luin jostain, että loman yksi tärkein tehtävä on aikaa ajatella ja ihmetellä. Siksi sille tulee jättääkin tilaa, kaikkien suunnitelmien ohella. Ja se, mikä on kytenyt mielessä pitkään vahvistuu itsellä vaan, mahtavaa pohdintaa, hyvä minä.


Yhteiskunnassa myös eletään todella kummallista aikaa tällä hetkellä, Euroopan tilanne saa huolestumaan ja aidosti taloustilanne tulevassakin pohdituttaa varmasti kaikkia tasoja. Elämisen kustannukset, työlllisyys ja tänään uutisoitu mm. mahdollinen energiavaje ensitalvena mietityttää, ollaan uusien asioiden edessä kaikin tavoin. Ei ole olemassa valtakunnan politiikassa helppoja ratkaisuja kenellekään, josko paikallistasollakaan. Ensikeväänä on myös eduskuntavaalit ja niidenkin osalta vauhti kiihtyy, millaisia ratkaisuja tullaankaan näkemään? Eniten itseä tietysti kiinnostaa hyvinvointialueiden valmistelu sekä käynnistyminen vuoden 2023 alusta, myös meidän alueella valmistelu on vauhdissa. Sitä silmälläpitäen, ne pitovoimatekijät on tärkeä tunnistaa ja pitää kiinni. Me tarvitsemme yhä enemmän palveluita väestölle, niiden sujuvuus pitää taata ja saavutettavuudelle täytyy saada painoarvoa lisää.


Eli kokonaisuudessa syksyä ajatellen, työ ei ainakaan vähene kenelläkään, päinvastoin, mutta pidetäänhän mielessä hyvä, vahvistetaan sitä, koska mitä enemmän niin teemme, sen enemmän saamme rakennettua uutta, yhdessä. Polkupyörähän on jo keksitty, tuunataan vaan yhdessä uutta mallia.

Kokeilen muuten jälleen avata kommentointi mahdollisuuden näihin ajatelmiini.


Iloa sun heinäkuuhun yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: soteala, pitovoima, yhdessä, talous, eurooppa, energia

Kesäkuu...loma lähenee

Keskiviikko 8.6.2022 klo 0.47 - Ulla

Myöhäistä iltaa (240076)

Onpa taas ollut monenlaista, ihania juttuja, paljon töitä ja mahtavia kohtaamisia. Kun on monessa mukana, kaikkea tapahtuu...

Tänään kevään vika lautakunta, siis Hyte ja Tuusula. Kaksi isoa asiaa, joita pohtiessani ajattelin, että nehän ovat Tuusulan kunnan ytimet, ainakin ensivuonna kun HVA käynistyy. Nimittäin Asuntopolitikka ohjelma ja Hyvinvointikertomus 2021. Todella kattavat raportit, joita ilman muuta tulee hyödyntää monnelaisen toiminnan pohjana.

Mitkä ovat kunnan vetovoimat asumisessa? keitä meillä asuu ja keitä ei? Onko kaikille saatavilla asuntoja, oikeanlaisia? oikeassa paikassa? osataanko huomioida yhteiskunnan megatrendit jne. Hyvinvointikertomus, joka liippaa kaikkia toimialoja, ennaltaehkäisy kunniaan, monet ikäihmisten kohtaamiset ja hyvinvoinnin eteen asioiden tekemiset, todella tärkeä kärki, nimittäin hyte ei ole sote, se on hyvä muistaa. Hyte on arjen ratkaisuja ja tekemistä. Terveet ihmiset terveessä kunnassa, niin henkisesti kuin fyysisestikin-ajattelu Tuusulaan, oispa mahtavaa. Mahdollisuuksia sille kyllä on.

Taidettakin hankin kotiin, Tuusulalainen monitaituri, joka pitää saada houkuteltua tekemään lisää teoksia, näyttelyä ja muuta. Ohessa pari esimerkkiä, ja tämä nainen, tekee taidetta mistä vaan. Ihan mahtavaa, pääsevät paraatipaikalle seinälleni. Kiitos Nina. Harmi kun tulivat tuohon jotenkin hassusti, mutta ovat niin upeita, ihan huikeita.

Työssä ollut myös paljon ihania asioita, sain kunnian löytää itsensi sairaanhoitajalehdestä, kun oli ilmiannettu hyviä esimiehiä....ihan sanaton, ja niin upea julkinen kiitos mun henkilöstöltä, ihan mahtavaa ja vielä kerran kiitos. Halu johtaa on ihan yhtä tärkeää, kun halu olla johdettavana, yhdessä onnistumme ainoastaan.

20220608_171833

Opiskelutkin ovat edenneet mainiosti, ensin 3/21 - 1/22 välillä sovittelija tutkinto 30 op ja nyt sitten 9/21-6/22 --> 45 op palvelumuotoilua YAMK, vielä opinnäytetyö 30 op ja kesän aikana suoritettava 15 op kurssit, niin siinä oltaisiin. Ihan käsittämättömän upeeta, tämän kaiken muun lisäksi. Kysyinkin mun porukoilta pika kehyissä,mistä kiität itseäsi? No, minä kiitän todella edellisestä tekstistä.

Oli myös mahtavaa, että meillä töissä palkittiin henkilöstöä hyvästä työstä, se tuntui mun tyyppien puolesta niin upealta. Perjantaina sitten nokka kohti Pasilaa ja sairaanhoitajien valtuustoa, lauantaina sitten  konserttia illalla Hyvinkäällä. Sain myös mandaatin jatkaa valtuutettuna Uudenmaan sairaanhoitajissa 2023 - 2025 kaudelle, ihan mahtavaa kiitos.

Ensiviikolla onkin HVA Kehittäminen - ja tulevaisuus ltk ensimmäinen kokous, strategia työ odottaa, ihan huikeeta, 16-17.6 khall seminaari Tuusulassa ja viikko huipentuu kummitytön sekä veljen tyttären tyttären rippijuhliin. Sitten onkin pian juhannus ja ah...mun kesäloma alkaa. Niin upeeta kesää ja aikaa just sulle.

yt. Ulla 

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä on täällä...

Lauantai 21.5.2022 klo 14.39 - Ulla

Hei vaan

Monella tavalla Covidin jälkeinen elämä alkaa näkyä yhteiskunnassa... Myös meillä työnmaailmassa ollaan hiukan voitu helpottaa olemista, voidaan ruokailla yhdessä, jess....Aikaisemmin sitä ei edes huomannut, miten tärkeää on istua yhdessä kahvilla, lounaalla,ennen kuin...Covid vei senkin, ruokailut tapahtui yksin, lasiseinän takaa tai muuten vaan erillään turvavälillä toisista. Nyt kun taas saa aloittaa yhdessä olemisen, meillä alkoikin Brunssi perinne uudestaan...Ja hei FFP2 maskit on poissa käytöstä, kirurginen maski tuntuu suorastaan paperilta niiden rinnalla. Ja niitäkin pidämme "vain" asiakas- ja potilaskohtaamisissa. 

Aikaisemminkin tämä ilahdutti kovasti, ideana alkuviikosta laitetaan seinälle lista, mihin jokainen voi laittaa mitä tuo yhteiseen pöytään, sitten vaan asetellaan esille ja aamukahvin / lounaan yhteydessä syödään sitten yhdessä, ihan mahtava idea ja tapa. Ja niin se nytkin ilahdutti, työhyvinvointia parhaimmillaan. Vaikka tauko ei ole pitkä, on se ihana jakaa kollegan kanssa herkutellen. Jäävät ruuat laitetaan yhteiseen brunssi koriin jääkaappiin, josta sitten jokainen voi pitkin päivää niitä syödä. Tuntuipa niiiiiin hyvältä.

On myös ihan mahtavaa, että jälleen tapahtumia ja kokoontumisia voi pitää, on markkinoita, avajaisia jne. Se tekee meille ihmisille niin hyvää. 

Ajatuksia tosin varjostaa sote alan henkilöstöpula, joka vaikeuttaa työn tekemistä moninkertaisesti. Toivon todella, että sovittelulautakunta edelleen edistää asiaa ja pyrkii neuvottelemaan. Hoitajajärjestöjen hylättyä sovintoesityksen, tuntuu että entistä enemmän ollaan poteroissa. Joukkoirtisanoutumisten valmistelu kuulemma etenee, saa nähdä missä kohtaa tämä konkretisoituu? ja kuinka paljon, ihmiset ovat valmiita siihen tarttumaan. Itse näen, että neuvotella pitäisi, tarvitaan varmasti molempien osapuolten liikkumista reippaasti, tahtoa sille, että asia ratkeaa. 

Tuleva kesä hiukan suorastaan hirvittää etukäteen, miten saadaan kaikki palvelut pyörimään? Mistä henkilöstöä? Oma väki alkaa olla aika väsynyttä, viimeisten kahden vuoden punnerruksen jälkeen ja hoitajien pitää voida pitää kunnon lomat. Itsellä meni myös loma uusiksi, koska yllätys....resurssi pula myös meillä esihenkilöstössä, ei voi olla samaan aikaan moni pois. Ja lomaa 3 viikkoa ensin,myöhemmin pari lisää. Nimittäin, tunnetustihan esimiehet sijaistaa toinen toistaan ja nyky yksiköt ovat isoja, työtä siis riittää...Jännä, että esihenkilöpulasta ei kukaan ole oikein huolissaan, yhtälailla se hankaloittaa työtä. Nimittäin sijaisten hankkiminen, työsopimukset, henkilöstöhallinto kaikkiaan....ei homma suju, ilman niitä.

Myös me olemme aika väsyneitä tähän tilanteeseen, koronaan, lähestyvään kesään, työtaistelutoimiin jne. joten oikeastaan pyydän, neuvotelkaa nyt ihmeessä. Yrittäkää nyt kaikkenne, että saadaan sellaiset sopimukset, että ne voisi hyväksyä.

 yt. Ulla 

p.s. Ai niin, Uudenmaan sairaanhoitajien kevätkokous on 30.5.22 ja samalla äänestetään ehdokkaat Sairaanhoitajien (Sairaanhoitajaliiton) valtuustoon, olen harkinnan jälkeen päättänyt olla ehdolla varsinaiseksi valtuutetuksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Valmistelu etenee

Tiistai 17.5.2022 klo 6.48 - Ulla

Huomenta

Hyvinvointialue valmistelu etenee myös meillä Keski-Uudellamaalla. Monet alueet Suomessa ovat jo johtajansa valinneet,meillä paikka tulee auki tuota pikaa. Tavoite,että syyskuussa valinta voidaan jo tehdä. Hakukriteeristössä ilahdutti johtamiskokemuksen painottaminen,konsernijohtamisosaaminen.

Nimittäin isojen linjojen johtaminen on keskeistä,tarvitaa laajaa näkemystä asioihin. Olemme tehneet hyvää karttaharjoitusta Keski-Uudellamaalla,neljäs vuosi menossa,joten tilanne on hyvin erilainen kuin muilla. Tämä tuo nyt painetta. Nollasta ei lähdetä,vaan vahvistetaan jo useita olemassaolevia rakenteita. Se pitää osata kääntää vahvuudeksi.

Alueella on nähtävissä kipuilu edelleen kunta-ajattelusta luopumisesta,osa pitää tiukasti kiinni tunne tasolla entisen kunnan toimista ja asioista,se tuo näkyväksi inhimillisen vaikeuden muutokseen sulautumisesta.

Toivoisin,että yhä enemmän uskalletaan ajatella koko aluetta ja tunnistetaan ne prosessit jotka toimii ja ne mitkä ei, ei sitä mikä entisessä kunnassa on muuttunut.

Olen itse ollut rakentamassa alueellista toimintaa ja tärkeintä on yhteisen ymmärryksen löytyminen. Oli hienoa olla kertomassa asiasta Lean yhdistyksen koulutuspäivässä yhdessä ylilääkärimme kanssa. 

Potilas,asiakas  haluaa apua,ei tiettyä työntekijää. Kustannustehokkuus tulee prosessin toiminnasta ja autetuksi tulemisesta,ei niinkään siitä, mistä ammattilainen tulee. Meillä on mahtavia esimerkkejä alueella resurssien jakamisesta ja osaamisen yhdistämisestä,se ilahduttaa valtavasti.

Erityisesti perääkuulutan vastuuta päättäjiltä,välittää oikeaa infoa ihmisille. He luottavat siihen,että ajamme yhteistä hyvää.

Itsellä on vahva usko onnistumiseen,on mahtavaa,että päätöselimet on saatu toimimaan,kesäkuussa aloittaa tulevaisuus ja kehittämislautakunta,jonka jäsen olen. Hyvinvointialueen strategia ensimmäinen asia, hienoa olla siinä mukana. Ollaan siis rohkeita ja uskotaan tekemiseen,yhdessä.

Yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät ja seminaarit

Torstai 5.5.2022 klo 10.01 - Ulla

Hei

Ihan mahtavaa torstaita, jälleen monta juttua liikkeellä ja monessa mukana. Päälimmäisenä ehkä opiskelut, joissa palvelumuotoilu on vienyt mukanaan. Miten oikeasti saavutetaan asiakaslähtöistä tekemistä ja miten huikealla tavalla voi opetella ajattelemaan uudella tavalla. 

Viime aikoina omassa elämässä olen pysähtynyt miettimään työhyvinvointia, yhdessä tekemistä, sitä, mikä oikeasti muuttaa arkea. Olen iloinen, minulla Keusotessa on huipputiimit johdettavina, teemme yhdessä uutta arkea, muovaamme toimintaamme. Tiimit päätti luoda fiilismittarit, joiden kautta oikeasti tulee näkyväksi se hyvä, mitä on ja taas toisaalta huomata myös se, mihin pitää kiinittää huomiota. Tiimit otti haasteen vastaan ja ihan mahtavaa, neljä erilaista fiilismittaria, juuri heidän näköisiään on luotu.  Haluamme ilman muuta tulla myös itse tietoiseksi siitä, miten meillä menee, arjelle me voimme paljon. Meillä yhteisöohjautuvuus toimii ja tiimit on ottaneet homman vastaan. Ylpeänä toimin heidän valmentajanaan. 

Vasta eilen saimme pyynnön mennä kertomaan onnistumisestamme Aava konsernille ja teemme sen mielellämme. Ensiviikolla menen kollegan kanssa, kertomaan samaa Lean yhdistyksen seminaariin, otsikolla "Hajautettujen tiimien johtaminen, päivittäisjohtamistaulun avulla", teamsissa, sähköisesti, koko alue haltuun....toimii. Lisäksi työssäni hoidonjärjestelyn tiimi (6 sh) vie Leanin ja yhteisöohjautuvuuden avulla asioita vahvasti menenmme kohti hyvinvointialuetta, koko alueen kuntalaisten tasavertaisuus ja yhdenvertaisuus näkökulmana. 

Kolmantena, "agenttitiimini" varahenkilöstö liikkuu yksiköiden väleillä, vie ja juurruttaa hyvin toimivia käytänteitä kollegalta toiselle, paras tapa jalkauttaa, yhdessä tekemällä ja ihmettelemällä. Ihan huikeita sairaanhoitajia ja lähihoitajia, niin ylpeä heistä <3. p="">

Kun tekijät missä vaan rohkeasti pohtivat kokonaisuutta,suora hyöty kokonaisuuksista on asiakkaan. Sitä ei tietenkään tule unohtaa, saati yhteisön hyvää. 

Poliittisessa maailmassa myös asioita liikkeellä, Hyvinvointialue, Tuusulan kuntapolitiikka ja siellä Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan agenda (pj rooli vielä 6/23), vahva suunta myös palvelujen uudelleen järjestämistä ja koko alueen haltuunottoa. Tällä hetkellä istun Haikossa, Tuusulan kunnan valtuustoseminaarissa ja kuuntelen ilolla, miten tärkeästi kansliapäälikkö nosti hyvinvointikertomuksen merkityksen tässä ja nyt, mutta myös tulevassa. Hyvinvointi on läpileikkaava prosessi jonka merkitystä koko kuntasektorin onnistumisessa ei tule unohtaa. Se niinkuin muutkaan päätösasiat eivät ole yhden kunnan osan asioita,tästä syystä päättäjänä on hyvä tunnistaa osaoptimoinnin riski. Valtuusto ja lautakunnat tekevät koko kuntaa koskevia päätöksiä. Tätä olen usein pohtinut ja ehkä aika ajoin huomaan ajattelevani eri tavalla kuin monet muut. Kuntiin tulee uusia tehtäviä, joita nyt määritellään ja haarukoidaan, viisain teko on nyt satsata ennakoivasti hyvinvointiin ja terveydenedistämiseen, läpi kaikkien prosessien. 

Muussa vaikuttamisessa myös pohdinnan paikka, olen ollut mukana sairaanhoitajien luottamustoimissa aika monta vuotta, myös siellä olemme rohkeasti uudistaneet prosesseja. Vuoden 2023 alusta Sairaanhoitaja (liittoa) johtaa luottamustoimessa osa-aikainen hallituksen puheenjohtaja ja palkattu työsuhteinen toiminnajohtaja. Tästä olen niin iloinen, että saimme tämän päätöksen lopulta tehtyä, valtuusto teki ison työn. Asetunko ehdokkaaksi syksyä ajatellen sairaanhoitajien luottamustoimiin? valtuustoon tai muuhun, sitä jään vielä pohtimaan.

Nyt siis pari päivää tätä valtuustoseminaaria, verkostoitumista ja asioiden jakamista, sen jälkeen taas Tuusulan yhteinen kieli on auki puhuttu, tästä on hyvä jatkaa, iloa siis sinunkin päiviin.

Paras asia jonka tiedän, tänäänkin, huomaa mikä on hyvin, ja aina kun huomaat ajattelevasi, että tää on ihan kökköä...käännä asia, ja etsi sen hyvät puolet. Nimittäin oma jaksaminen, paras keino, asenteella on väliä ja se on asia, jonka aina voit valita.

yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta.

Esimiehen arki.. (229154)

Tiistai 5.4.2022 klo 21.24 - Ulla

Hei

Sh liiton puheenjohtaja haastaa hoitotyön johtajat kertomaan arjestaan ja siitä,miltä tää kaikki siellä arjessa näyttää...koitan kuvata aika tyypillisen päivän,jollaisia nykyisin arkeni ovat. Ns. tavallisia päiviä ei enää ole....

Aamulla kello soi, ennen kuutta,koirat ulos,aamukahvi ja vitamiini. Keski-Uusimaa digi lehtenä ja pikku hiljaa aamun uutiset telkasta.

No,työaika alkaa klo.8.00 mutta useinmiten klo.7.10 jo koneella, hoitajien pystis,jossa alueelliset tiimit saman linjan päässä. Kuuntelen sujuvasti,  paikkatilanne,entä resurssit, tarvitaanko apuja jossain? Entä penisiliinipumput,missä tarvitaan,onko varastossa? Covid potilastilanne,mitä ja missä? Rafaela resurssien tsekkaus ja johtopäätökset niistä. Kuulumiset ja päivän kokoukset,mitä tiedossa, mitä muuta nousee esille. Hyvää työpäivää,ajakaa varoen.❤ Aamupystis kestää 15-20 min, mutta tärkeä kohtaamisen hetki itselle, koska arki on kiireistä.

Tämän jälkeen lähden osastolle,yksikköön,joko Just,Hyvinkää, Nurmijärvi tai Mäntsälä,matkalla vähintään 3-5 puhelua. Maski kasvoille,ne ovat kuuluneet arkeemme pari vuotta, FFP2 maskit syksystä asti, joka hetki ja koko ajan. Tukalaa on.

Perillä esimiespystis sairaalapalveluissa,jälleen koko alueen tilanne esimiestasolta, HUS tilanne,  tiimit,kotiutujat ja resurssit. Usein kolme kertaa viikossa, nykyisin aina arkisin, koska tilanne on se mikä on. Tarvitaanko uudelleen järjestelyjä vai mennäänkö tällä? Meitä esimiehiä on 8 ja päälliköt päälle, kesto jälleen tehokas 15-20 min. 

Siitä sitten useampi sähköposti,selvityksiä ja yhteydenottoja eri suuntiin, puhelin soi tasasiseen tahtiin. Minun palvelulpaus henkilöstölle on, jollei minua saa kiinni, soitan aina takaisin. Se on tärkeää.

 Resurssien järjestelyä,sijaisten soittamista. Aamupäivään vielä haiprojen käsittely tms. säänöllisesti harvakseltaan tapahtuvaa ja yhteiskokousta kotiutumisen tuen, koordinaattorien tms. kanssa.

Lounas aika (se oma 30 min),tilataanko jotakin vai haetaanko alhaalta,syöminen siinä usein työpöydän ääressä tai kopissa,yksin joka tapauksessa,koska covid. Ripeästi muihin hommiin, tunnustan, en malta olla sitä 30 min poissa tai ainakin puhelin on mukana. Tarvittaessa toimiston vaihto tai hr päätöksiä,laskujen tarkistamista ja puheluita. Vie mennessäsi tavaroita yms.muihin tiimeihin. Iltapäivään aluksi tiimipalaveria,keskustelua työntekijöiden kanssa,liittyen ihmisten omiin asioihin jne. Teams on mahdollistanut paljon. 

Iltapäivällä klo.15.00 jälkeen vielä työvuorolistojen tekoa ja resurssien järjestämistä seuraavaan päivään. Klo.16.00 jälkeen kotia kohti,matkalla useita puheluita ja kannanottoja eri asioihin. Vähitellen kotona,kone hollille ja illan mittaan vielä pari asiaa, päivät tuppaa venymään. Aamusta taas,uuteen päivään. Tässä ja nyt,muuhun jää hyvin vähän aikaa,eniten työllistää rekrytointi...Iso huoli siitä,että aikaa ei oikein ole keskusteluille ihmisten kanssa. kohtaaminen ja kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää, siksi sitä koitankin tehdä joka välissä. 

Usein kuulee,että esimiehiä ja johtajia on liikaa tai he eivät tee mitään...no,oma työni on kaikkea muuta. Saa tulla arkeen seuraamaan. Tätä mitä kuvasin,sen päälle vielä työvuorolistojen ja toteumien teko, reklamaatioihin vastaaminen, kehittäminen ja kehyt yms. Puuhaa siis riittää,mutta se,että hoitajat saa tehdä työtään,on paras palkinto. Lähiesimiehen tärkein tehtävä on kannustaa kiittää ja valmentaa, aika ajoin meinaa aikapula haastaa, mutta silti.

On kuitenkin hyvin loukkaavaa lukea mediasta,vaikuttavien ihmisten sanomina,siellä ne vaan istuu toimistossa...entä jos minua ei olisi,tässä esimiestehtävässä...kuka tekisi työni? Tai kuka mahdollistaisi hoitajien työn?

Hoitotyön esimies

Kotisairaala,varahenkilöstö mobiilinäytteenotto ja hoidon koordinointi

Sairaalapalvelut

#teetyötäjollaonmerkitys #arvoasiantuntijalle 

Yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta.

Mikä ahistaa eniten

Keskiviikko 30.3.2022 klo 19.47 - Ulla

Iltaa

Valtakunnansovittelija antoi sovintoesityksen...no,jo eilen todettiin,että kiitos ei. Kaikki se mitä haetaan puuttui,työnantajan edustajalle kyllä olisi esitys sopinut. Kuinka en edes yllättynyt...no 25 000 ammattilaista aloittaa lakon näillä näkymin perjantaina ja seuraava aalto parin viikon päästä. Tilanteen kummalliseksi tekee se,että työtaistelun piiriin kuuluvat eivät nykytilanteesta edes hämmenny. Huomaan,että en itsekään,surkea esitys ei saanut verenpainetta nousemaan,katsokaas kun sote porukka ei enää jaksa,edes provosoitua. Klassinen kysymys,pitäiskö olla huolissaan? Pitäisi. Nyt vaan tämän osalta odotellaan seuraavaa vaihetta, tilanne on todella vaikea ja haastava.

Kaikkee muutakin on menossa,covidista toivuttu,jäljellä vain ikävä yskä ja lisääntynyttä väsymystä,mutta tällaista se on monilla ollut. Ottaa aikaa kyllä. Töissä kaikkea mahdollista,aina kun luulee,että tää on jo koettu,taas tulee vastaan jotain uutta,merkillistä...

Huomenna varajäsenenä aluevaltuustoon,aika mielenkiintoista kokea tämäkin. Näihin liittyen jaksan ihmetellä,miksi kaikki on osan politikkojen mielestä aina huonosti, kaikki. Ei meinaa millään jaksaa kuunnella,enkä jaksakaan. No olenkin varmaan aika epätyypillinen tyyppi politiikassa,mitä enemmän aikaa menee,tunne vahvistuu.

Tämä ilta meni lautakuntien iltakoulussa,asuntopoliittinen ohjelma työn alla. Ihan mahtavaa meillä Tuusulassa on fasilitoinnin ammattilaiset,jotka onnistuu saamaan politikotkin keskustelemaan yli puoluerajojen, se jos jokin on mageeta. Siis ihan dialogissa mennään ja tulosta syntyy,hyvä me. Meillä on monta uudistuskykyistä politikkoakin,niiden perinteisten rinnalla,jess.

Opiskelut etenee tasaisesti,suorituksia napsahtelee,palvelumuotoilu ja kehittäminen on ihan mahtavaa. Monta uutta juttua huomaa lähellä ja etäällä. Ai niin ja opinnäytetyön aihekin on kasassa, hyväksytty. Asiakasymmärryksen lisäämi en palliatiivisessa  hoidossa,ihan mahtavaa lähteä sitä kehittämään.

Kylläpä taas kaikkea riittää...aikas ihanaa,eipä mikään ahistakaan eniten,hetkittäin vain.

Ja kyllä,mummina on ihana olla,ikävä pientä,täytyypä taas poiketa mummitouhuun ❤

Yt. Ulla 

Kommentoi kirjoitusta.

Onnellinen kansa

Perjantai 18.3.2022 klo 21.32 - Ulla

Iltaa,jälleen tovi vierähtänyt...

Suomi valittiin 5.kerran maailman onnellisimmaksi kansaksi. Olen tänään pohdiskellut tätä ja montaa muutakin näkökulmaa...Maailman,Euroopan tilanne on surullinen,siitä huolimatta arki rullaa,omassa arjessa...niin minun kuin muidenkin. Vihdoin covid tuli myös perheeseemme, aika pitkään onnistuttiin välttämään. Ensin minä ja sitten puoliso perässä. Oireet pysyivät kohtuullisina,huomasin hiukan kyllä suhtautuvani pelon sekaisin tuntein tähän,olen myös nähnyt ei niin helppoja oireita. Onni siis tuli siitä,että selvisin covidista melko vähällä. 

Ehkä elämäni tärkeimpiä ja merkittävimpiä asioita oli 13.3 syntynyt pieni lapsenlapsi poika ❤niin rakasta ja mahtavaa,valitettavasti sairastumiseni vuoksi en häntä ole päässyt tapaamaan,mutta pian.

Odotan sitä todella paljon.

Monta muutakin asiaa on ollut mielessä,keskustelut hoitoalan tulevista lakkotoimenpiteistä käy kuumana. Olen Tajan hallituksessa ja myös Jukolaiset on mukana. Jälleen olemme tilanteesa jossa yhteiskunnassa ei olekaan rahaa ja arvostusta nostaa hoitotyön arvoa ja palkkausta, ei taaskaan....Olen niin surullinen,pettynyt,jopa kiukkuinen siitä,että emme tule kuulluksi, hoitoala on todella väsynyttä nyt. Ehkä monikaan ei sitten kuitenkaan näe kokonaisuutta,miten kovilla hoitohenkilökunta on ollut viimeiset vuodet, julkisuudessa on puhuttu teho osastojen kantokyvystä...mutta se on niin paljon muutakin ollut,surua,stressiä,kiirettä,eristämistä,se kaikki epävarmuus...mutta on ollut jaksettava.  Hoitajista alkaa olla kansallinen katasrofipuute, se arki mitä elämme hoitotyössä,jo kolmatta vuotta covidin kurjimuksessa on todellista, henkilökuntaa ei vaan ole. Tuleva kesä on arvoitus.... Ymmärrys on lopussa yhteiskuntaa kohtaan, kiitos ei elätä, eikä ne valot. Tosin sähkö on niin kallista,ettei niitä enää sytytetäkään. 

Samaan aikaan maataloutta tuetaan isolla rahalla kansallisesti ja EU tasolla sekä puolustusvoimat ilmoitti haluavansa yli 300 miljoonaa rahaa lisää. Ja nyt en tarkoita,että tulisi arvottaa hoitotyö kaiken edelle, mutta olisiko aika sille myös tehdä jotain? Palkkaus on niin pielessä kuin  voi, saman pituisesta ammattikorkeakoulutuksesta teknisellä alalla saa 1000e enemmän,verrattuna hoito-alaan. Insinöörien palkat vrt. Sairaanhoitajat,miksiköhän? Vaikka pelkkä palkka ei ole vetovoimatekijä, mutta tosia asia on, että sillä on suuri merkitys, motivoitumiseen ja sitoutumiseen. Aina palkoista puhuttaessa, mielellään käännetään keskustele työoloihin, johtamiseen jne. mutta nyt on syytä puhua rahasta.

  Ensimmäistä kertaa ikinä,olen niin valmis olemaan mukana tässä loppuunasti, ei enää,ei kiitos. Emme halua olla vuodesta toiseen se ammattiryhmä,joka  antaa taas periksi, koska aika ei ole sopiva. Tämän linjan valitseminen on Suomen valinta,olla välittämättä ihmisistään,silloin kun heidän arki on sosiaalisesti- ja terveydellisesti vaarassa, hoitohenkilöstön saatavuus ihan koko Suomessa on todellinen haaste, ei luulo tai pelkkä puhe. Palkat ja niiden taso,yhteiskunta on aloittanut hoitoalan alennusmyynnin jo aikaa sitten. Ilman kilpailukykyistä palkkausta ei meillä ole tulevaisuutta. Jo nyt on nähtävissä yksityisten kansainvälisten  firmojen alalle tulo,isoina menoerinä.  Samaan aikaan omat tekevät samaa työtä huomattavasti pienemmällä palkalla. Mitä luulette,kuinka kauan? Eikö tälläinen ole aika vahvaa yksityistämistä ja ulkoistamista, kuntien kustannuksella? Ja rahaa siis ei ole...Toimijat ja kunnat pakotetaan ottamaan käyttöön rekrytointilisät ja muut, kuitenkin niiden pitäisi kohdentua koko kentän pitovoimaan, rahaa siis on, mutta sitä ei haluta ohjata suoraan sotealan palkkoihin.joku tässä ei nyt täsmää....

No aika näyttää,kuinka tässä käy...mutta,vastaus on Ei,emme suostu enää.

Yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta.

Johtamistakin tarvitaan...

Torstai 10.3.2022 klo 21.14 - Ulla

Kollegani kirjoitti Satakunnan paikallislehteen hoitotyön johtamisesta ja sen haasteista. Toivon,että hyvinvointialueilla ei ensimmäinen säästökohde ole esimiestyö, vaan nähdään kokonaisuuksia. Hoitajien jaksaminen on tärkeä asia,mutta ilman hyvää johtamista se vähäkin häviää. Toivon päättäjiltä hiukan laajakuvaa,tarkastaltaessa rakenteita.

"Lähijohtajien uupuminen pahentaa hoitajapulaa

9.3. 20:30

Johtamisen merkitys on viimein tunnustettu myös hoitotyön veto- ja pitovoiman vahvistamisessa. Sosiaali- ja terveysministeriön perustaman sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden ongelmia pohtivan työryhmän on tarkoitus kehittää muun muassa johtamista ja sen rakenteita.

Hoitotyössä lähiesihenkilöt ja johtajat ovat keskeisessä asemassa luomassa työpaikoille hyvää ilmapiiriä ja toimivia käytäntöjä.

Ajassa elävä sote-organisaatio ei pidä hoitotyön lähijohtajaa pelkkänä rekrytoijana, eikä vain tulipalojen sammuttajana, sillä ammattitaitoinen esihenkilö varmistaa muiden jaksamisen, työn sujumisen ja kansalaisille inhimillisen sekä tasapuolisen palvelun.

HOITOALAN YLEINEN heikko palkkakehitys heijastuu myös hoitotyön johtajiin. Jos vastuu ja työn vaativuus eivät näy palkassa, esihenkilön palkkataso saattaa tulpata myös alaisten palkkakehityksen.

Johtajilla ja esihenkilöillä on tärkeä rooli kohennettaessa sote-alan veto- ja pitovoimaa, siksi sijoitus johtamiseen on sijoitus koko sote-sektorin toimintaan

Työnantajan vastuulla on varmistaa, että työntekijöiden fyysinen ja psyykkinen työhyvinvointi ja turvallisuus ovat kunnossa. Tämä koskee myös lähiesihenkilöitä.

Koko työyhteisö voi paremmin, kun lähijohtajan vastuut ja velvollisuudet ovat tasapainossa, työn sisältö mielekästä, palkitseminen kohdillaan ja lähijohtaja voi johtaa arvojensa mukaisesti.

PALKKAOHJELMA varmistaa ansiokehityksen ja työhyvinvointi lisää tuottavuutta.

Tammikuussa käynnistyneissä julkisalojen sopimusneuvotteluissa Akavan sairaanhoitajat ja Taja ja neuvottelujärjestö JUKO nostavat keskusteluun ja neuvottelupöytään molemmat.

Myös hoitotyön lähijohtajien jaksamisesta ja työoloista on huolehdittava.

Vilhelmiina Lehto-Niskala

puheenjohtaja

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry"

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäinen Ikinä...Keski-Uudenmaan aluevaltuusto kokoontuu tänään

Torstai 3.3.2022 klo 19.30 - Ulla

Iltaa

Arki jatkaa kulkuaan ja monia asioita tapahtuu siinä ihan lähellä ja niin tietysti kuuluukin. Keski- Uudenmaan alueen aluevaltuusto kokoontuu tänään ensimmäisen kerran Hyvinkäällä. Oli ilahduttavaa kuulla, että valtuusto aikoo kokoontua aina puolivuosittain eri kunnissa, näin alueellisuus kantaa ja tulee tutuksi myös valtuutetuille. Toinen mihin ilolla kiinnitin huomiota, oli vastavalitun valtuuston puheenjohtaja Eemeli Peltosen sanoittamana, että kuntakohtainen osaoptimointi tulee jättää kuntiin, nyt tehdään alueellista päätöksentekoa. Tämä on niin tärkeä asia, että sitä todella pitää seurata tarkasti. Hän myös peräänkuulutti asiallista käyttäytymistä ja arvostavaa puhetta toisia kohtaan päätöksenteossa. Monissa kunnissa on jo eettiset pelisäännöt luotu politikoille ja virkamiehille, näitä hyvin voidaan jatkaa ja jakaa myös aluevaltuustossa. 

Oma roolini jatkossa on toimia varavaltuutettuna sijalla 3. tämä valtuustokausi ad.2025 sekä osallistumalla Kehittämisen ja tulevaisuuden lautakunnan työskentelyyn lautakunnan jäsenenä, siitä odotan mielenkiintoista näkökulmaa tähän työhön. Kiitän siis luottamuksesta siihen vaikuttaneita.

Toisaalta, nyt kun olen ollut kuntapolitiikan valtuustotyöstä pois,on tämä aika tuntutunut melko erilaiselta, kaukaiselta, nyt kun kuulen Tuusulan keskustelua, huomaan ajattelevani asioista melko eri tavalla, kun päivän politiikan argumentointi. Kaikkiaan 12 vuotta valtuutettuna opetti paljon, se myös auttoi katsomaan asioita isossa kuvassa, se auttoi tunnistamaan myös asioita sekä ymmärtämään asioiden etenemistä isossa kuvassa. Surullisena seuraan, monien asioiden kohtaavan nyt vastustusta Tuusulassa, halutaan kasvattaa kuntaa, mutta ei niinkään kehittyä...mahdoton yhtälö. Usein sanonta "kansa on puhunut ja pulinat pois" kun vaalit on eletty. Onhan se kai niinkin, mutta se muu toiminta mitä politiikassa tapahtuu, onkin se juttu. Ja se, ei ehkä ole kansan mielipide, mutta tottakai, niinkauan kun toimintamalli on tämä, niin se menee.  Samoin 12 vuotta kuntakehityslautakunnassa ja nyt alkanut kausi Hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen lautakunnassa puheenjohtajana toimiminen on mahtava mahdollisuus muuttaa kulttuuria, arvo pohjaa ja keskusteluttaa päätöksentekijöitä. Ja se tuntuu hyvältä, siinä on hyvä olla mukana. Tätä jatkan nyt vuoteen 2023 kesään ja sen jälkeen arvioin lautakuntajäsenyyttä, jossa jatkaisin valtuustokauden loppuun.

Olen monta kertaa urani aikana pohdiskellut valtaa ja sen käyttämistä, politiikassa se on erityisessä roolissa ja hyvin huomaa, että valta on se, joka pitää sinut ytimessä ja kun siitä erkaantuu,syystä tai toisesta, avaa se uusia näkökulmia ja uusia mahdollisuuksia tehdä jotain muuta. Tämä viehättää itseäni kovasti...mitä kaikkea se sitten avaakin, on vielä tulossa.

Ai niin, sain kutsun puhumaan sairaanhoitajapäiville 2022, mahtavaa, aiheena muuttuva työnmaailma soten myllerryksessä, toinne kiva juttu...pääsen toukokuun valtakunnallisille Lean päiville kertomaan mahtavasta työstä, jota olemme kollegani kanssa tehneet. Lisäksi käsiini tuli Itä- Suomen yliopiston Pro gradu  Yhteisöohjautuvuus ja valmentava johtamiskulttuuri sosiaali- ja terveyspalveluissa, olimme siinä mukana tutkimusaineistona, ihan huikeeta.

Mahtavaa torstai illan jatkoa juuri Sinulle <3

yt. Ulla

ps. vaikka arki rullaa, sydän itkee Unkarin järjettömästä kohtalosta, sanat ei riitä kertomaan, kuinka järkyttävä asia tämä Euroopassa on, mikään ei palaa ennalleen enää. Pidetään huolta lähimmäisesta ja autetaan sodan uhreja kaikin tavoin. 

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi maailma Euroopassa on täällä

Perjantai 25.2.2022 klo 21.28 - Ulla

Isänmaan henki,ulkomailla olevat palaavat kotimaahan puolustamaan isänmaata.

Uutiset ovat järkyttäviä, kaikilla on huoli..."palaisi ennalleen" se ei ole mahdollista,nyt on rikottu Eurooppalaista arvomaailmaa,joka perustuu toisen kunnioittamiseen, rauhaan ja hyväksymiseen, ihmisyyteen.

Ihan jokaisen pitää sanoa ääneen,ei näin, emme hyväksy tätä, koskaan. Voimia kaikille,ymmärtämisellä on rajansa ja se on tullut nyt vastaan.

Maailma ei palaa ennalleen,meilläkään, eri arvoistamista missään ei tule hyväksyä, ei meidän lähi arjessa eikä globaalissa maailmassa. #nytriittää #ihmisarvo #normi #onkopolitiikkarikki #eienää

Kommentoi kirjoitusta.

Hiihtoloma häämöttää, vai...

Perjantai 18.2.2022 klo 19.02 - Ulla

Iltaa vaan

Niin on taas tovi vilahtanut ja ensiviikolla on hiihtolomaviikko, monet jää lomalle ja nyt jos koskaan, kylläkin voi hiihtää. Tämän talven lumimäärä on suorastaan mieletön...meillä perheessä, auraustyötä tekevä ja voitte arvata, tänä talvena on moikattu vain isommissa mutkissa . Tiedän, että monet auraajat ja lumenkanssa työtä tekevät, alkavat olla aika puhki kuluneeseen talveen. Toisaalta, aivan mahtavaa, että on kunnon talvi, itse nautin siitä paljon, vaikka se liikkumista haastaakin. Näin taajaman ulkopuolella asuessa, on aika hauskoja juttuja tullut vastaan, kun liikkeelle ei noin vain mennäkään. Mutta, tänne muuttaessani, tämä oli tiedossa ja siitä huolimatta ihan parasta <3

Viikko on mennyt kokouksesta toiseen puikkelehtiessä, aika monet niistä koskettaa terveydenhuoltoa tai sosiaalialaa, joka ilman muuta on sydäntä lähellä. Kerran hoitaja, aina hoitaja, sydämmestä. Ja itseasiassa olen koko työurani halunnut olla vaikuttamassa hoitotyön tilaan, henkilökunnan rooliin ja olemiseeen. Lisäksi työhyvinvointi,se on aina kiinostanut,miten voi vaikuttaa siihen,että ihmiset jaksaa työssään ja kannustaa kolleegaakin. Paljon voi tehdä,tärkein ehkä työkulttuuri. Millaisia me olemme ja miten toimimme yhdessä. Työhyvinvointisuunnitelma onkin juuri tekeillä meidän tiimissä. Olemme tehneet sitä yhdessä,pala kerrallaan ja siksi siitä tuleekin juuri meille tärkeä.

Hyvinvointialue käynistelee toimintaansa vähitellen, valtuutetuille ja vara sellaisille oli viikolla, ensimmäinen perehdytyspäivä. Oli mahtava päivä, todella hyvin rakennettu ja paljon tuttua, mutta uuttakin näkökulmaa tuli. Mielenkiinnolla odottelen lopullisia paikkaneuvottelu tuloksia demareissa, miten ehdotukset kohtaa paikkajaon, tämä selvillä tuossa kuun loppupuolella ja sen jälkeen voi taas asenoitua uudelleen. En paljasta omaa kiinostuksen kohdetta, ennenkuin nähdään miten jakaantuvat. Olen kuitenkin 3. varavaltuutettu ja edelleen 268 ääntä lämmittää mieltäni, enemmän kuin mikään tähänastisesta. Vielä lämmin kiitos, siis 268 ihmistä ajatteli, minun olevan oikea ihminen edustamaan heitä, nöyrä kiitos. Jos jokin luottamustoimi osalleni tulee, lupaan sen tehdä parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta, katsotaanpa kuinka asiat menee. Jo se, että olen 3. varavaltuutettu on hieno juttu, kiitos.

Työssä tulossa lisä muutoksia ja mielenkiintoista luvassa, hoitotyön prosessit ja niiden syventäminen on mahdollisuus tulevassa. Katsotaanpa mihin mennään, toki myös kiinnostusta taitaa olla laajemminkin olemassa koskien tekemistäni. Vau... Nyt on perjantai ja ilta, viikonlopun aion levätä ja olla vaan, tekemättä mitään. Lepääminen ja funtsailu on aika tärkeää, asettuupa asiat järjestykseen, sille siis, hyvää viikonloppua ja hiihtolomaa, jos sellainen sinulla on. Itse taidan pysyä töissä ja hiukan myöhemmin lomailla...

yt. Ulla 

Kommentoi kirjoitusta.

Mihin sitä sovittelijaa tarvitaan?

Tiistai 15.2.2022 klo 0.19 - Ulla

Iltaa

Nyt oli pakko hetimiten palata tänne,nimittäin tänään on siis ystävänpäivä. Minulle se tarkoittaa myös välittämisen päivää,sellaista aitoa,toisista hyvää ajattelevaa päivää. Toki sellainen pitäisi olla joka päivä...mutta. Luin somesta tänään toivotuksia, juttuja ja ajatuksia,osan väestä sitä tunteekin ja tietää...siksipä ihmettelenkin aikuisten tapaa "keskustella" toisten kanssa? Pikku vitsailu,piikittely ja sellainen näennäinen yhteydenpito...on koko ajan läsnä. Kävin vastikään ratkaisukeskeisen tuöyhteisösovittelijan koulutuksen ja paljon tässä matkalla mietin,mihin meitä tarvitaan? No,se kyllä on tullut näkyväksi monella tapaa,sovittelijaa tarvitaan sovittelemaan aikuisten välejä. Niitä,jotka on menneet solmuun,missä kierteen jatkuessa "kuittailu" vain etenee.. ja se on läsnä muös somessa. Todellakin on, ihan fiksujen ja asiallisten ihmisten keskellä...niin hämmentävää.

No,olen nyt virallinen sovittelija,jos palvelua tarvitaan niin täällä ollaan. 

Hyvää yötä

Yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta.

Vähän sitten politiikkaa ja muuta

Sunnuntai 13.2.2022 klo 22.33 - Ulla

Iltaa

Hyvinvointialueen asiat etenevät pikkuhiljaa,ryhmien väliset paikkaneuvottelut ovat kannatusprosenttien mukaan edenneet,jako on tehty. Niitä edelsi vaaliliitot,joista kohistiin myös somessa. Itsenikin mielestä oli yllättävää,mitä oltiin valmiita tekemään,kunhan paikkoja saa. Meillä omassa ryhmässä asiat ovat kesken vielä,saa nähdä miten paikat jakaantuvat.

Hyten kokous Tuusulassa oli 8.2,melkein neljä tuntia,kovin on venyviä,aiheita on paljon ja ne ovat tärkeitä. 

Tällä viikolla tiedossa monia juttuja,huomenba Akavan sairaanhoitajien hallituksen kokous,tiistaina Sairaanhoitajaliiton ylimääräinen valtuusto. Keskiviikkona paikallistoimikunnan järjestäytymiskokous,nimittäin Tuusulassa demareiden kunnallisjärjestö lakkasi olemasta vuoden vaihteessa. Tuusulassa on nyt kaksi demariryhmää, Tuusulan demarit ja Pohjois-Tuusulan demarit,ajamassa yhteisiä asioita Tuusulassa.

Torstaina onkin hyvinvointialueen ensimmäinen perehdytyspäivä ja perjantaina oman työn kehittämispäivä. Eli melkoinen viikko tulossa,mutta paljon mielenkiintoista luvassa. Monelta näkökulmalta katsotaan työtä ja sen tarpeita. Lisää infoa viikon lopulla.

Mutta,Hyvää Ystävänpäivää Sinulle,palaan taas...

Yt. Ulla

Kommentoi kirjoitusta.

Esittely toiseen tehtävään

Perjantai 11.2.2022 klo 20.24 - Ulla

Olen koulutukseltani myös työnohjaaja ja Suomen työnohjaajat ry:n jäsen, jäsenyys edellyttää laatukriteerien mukaista koulutusta. Koulutukseni kesti kaksi vuotta ja valmistuin työnohjaajaksi vuonna 2013 Helsingin yliopistosta, se on antanut laajasti näkökulmia ja osaamista kaikkeen mitä teen. Nyt sitten tammikuussa 2022 valmistuin ratkaisukeskeiseksi työyhteisösovittelijaksi, mahtavia osaamisalueita moneen. Olen työnohjannut yksilöohjausta sekä ryhmäohjausta, muun työn ohella vuosia. Lisäksi työyhteisökoulutukset yhteisöllisyyden, tiimityön ja arjen kehittämisen näkökulmasta ovat osaamisalaani.

Palomäki Ulla
Hoitotyön esimies, Työnohjaaja, työyhteisösovittelija
Sähköposti: palomulla@gmail.com

"Työonohjaus työn pohtimisessa ja ilmiöiden tunnistamisessa auttavat työyhteisöjä ja sen jäseniä jäsentämään työtä. Toimin lähiesimiestehtävissä ja henkilöstön johtaminen sekä muutosjohtaminen ovat vahvaa osaamisaluettani.
Käytän ratkaisukeskeistä lähestymistapaa ja fasilitoinnin keinoja sekä yhteisöohjautuvuuden näkökulmia. Minulle tärkeää, on saada tekijät loistamaan perustehtävässä.
Esimiestyöstä minulla on kokemusta 15 vuotta, kun sinä onnistut työssäsi, se on kiitos minulle <3.

Kommentoi kirjoitusta.

Liikkeellä....

Tiistai 1.2.2022 klo 21.23 - Ulla Palomäki

Hei

Näin on lähtenyt liikkeelle vaalien jälkeinen elämä,etätöitä ja kokouksia,toki vähitellen myös lähitapaamisia.

Aluevaaliedustajat jo kokoontuneet ja tänään myös varavaltuutetut mukana. Hyvältä vaikuttaa ja paljon on työtä edessä.

Sunnuntaina oli Pohjois -Tuusulan Demareiden johtokunta, eilen Hyte ltk pj palaveri,tänään valtuustoasioiden valmistelutoimikunta ja aluevaltuutettujen /varojen kokous. Onhan siinä yhdelle viikolle.

Mielenkiinnolla odotan luottamuspaikka jakoja ja yhteisiä ajatuksia niistä.

Ensiviikolla tiistaina Tuusulan Hyte ltk kokous,aiheina mm Hyvinvointisuunnitelma,Vate valmistelua ja monta muuta asiaa. Ai,niin,vielä 6.2 saakka Tuusulan Osbu äänestys auki ,käy nyt äkkiä katsomassa itsellesi tärkeät asiat ja vaikuta äänestämällä.

Yt. Ulla 

Kommentoi kirjoitusta.

Sydämellinen Kiitos

Maanantai 24.1.2022 klo 6.40 - Ulla

Mahtava ilta,268 kertaa kiitos,ihan jokaiselle. Riitti varasijaan,työ jatkuu ❤

217543 kpl sivulla kävijöitä,kiitos, että olette löytäneet tännne.

Täältä jatkossa siitä, mitä on toimia Hyte ltk puheenjohtajana Tuusulassa, olla 3. varavaltuutettu niin Tuusulan kunnassa kuin Hyvinvointialueella, luulen,että tarjoaa vielä uutisia. Ihanaa kun käytte täällä.

Yt. Ulla 

Kommentoi kirjoitusta.

Parasta mitä voit hyvinvointialueen eteen tehdä, Äänestä

Lauantai 22.1.2022 klo 8.52 - Ulla

Heips

Tulin muistuttamaan sinua siitä, miten tärkeää on käydä äänestämässä. Hämmentää keskustelut siitä, ettei menisi, nimittäin isotkin asiat muuttuvat vähitellen, mutta niiden muuttajiksi tarvitaan just sulle hyviä tyyppejä.

Tarvitaan enemmistö asioiden taakse, jotta muutoksia voidaan saada aikaan. Ihan yhtälailla valtakunnan politiikassa, useat hallitukset vuosien saatossa tekevät päätöksiä joista muodostuu arki. Siksi, juuri siksi on tärkeä äänestää, ihan huomenna ellet sitä ole jo tehnyt.

Olen mukana, ja haluan olla vaikuttamassa nykyiseen sekä tulevaan hyvinvointialueeseen. Ennenkaikkea tässä ja nyt, tarvitaan pikaisia toimia covidinkin aiheuttamien vahinkojen hoitamiseksi. Tarvitaan, helppoja ja turvallisia väyliä, saada apua. Tulevaisuus on sitten seuraava steppi, rakennemuutoksia ei tehdä vuodessa tai kahdessa, vaan niihin edetään vähitellen. Ja rakennemuutos ei ole joko tai, vaan jonkin aikaa molempia.

Siksi siis, minulle tärkeää Tässä ja Nyt on:

- Soteasemat on turvattava, Siis myös Jokelassa, Kellokoskella, Rajamäessä, Pornaisissa jne. 

- Liikkuvat palvelut, muiden rinnalle sekä kotiin vietävien palveluiden lisääminen.

- Lasten- ja nuorten palvelut, tukitoimet ja matalan kynnyksen palvelut.

- Ikäihmisten palvelut; kotiin vietävät sekä tuettu palveluasuminen silloin, kun kotona ei enää pärjää. Ikääntyneet omaishoitajat eivät ole siihenkään ratkaisu.

- Riittävä ja osaava henkilöstö, turvaa palvelut.

- Työikäisten sotepalvelut, kaikilla ei ole kattavaa työterveyshuoltoa, tätäkään ei tule unohtaa.

- Palveluseteli kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi, ellei hoitojonot vedä tai muuten halutaan käyttää toista palveluntarjoajaa, tasavertainen hinnoittelu tähän.

Tulevaisuus:

- Senioriasumista lisää, niissä yhteisiä tiloja, joissa voi halutessaan käydä. Yhteistyötä yrittäjien kanssa, useita palveluntuottajia.

- Lapset ja nuoret, liikkuvat palvelut sinne missä hekin.

- Soteasemat ja palvelupisteet, kaikkiin kyäkeskuksiin ja liikkuvat haja-asutusalueelle, yhteistyötä kuntien kanssa mm. kirjastosote bussi. Miltä kuulostaisi?

- Henkilöstö ja asukkaat mukaan kehittämään, luomaan palveluverkkoa.

Tässä joitakin asioita, mutta työhön ryhdytään heti jos mandaatti teiltä tulee. Siis Äänestäminen on tärkeintä, mitä voit hyvinvointialueesi eteen tehdä. Ja jos se olisin minä, niin kiitos. Numero 54.

Mahtavaa päivää Sinulle

yt. Ulla 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Vaaliviikko menossa, vielä on aikaa...

Keskiviikko 19.1.2022 klo 19.50 - Ulla

Iltaa

Niinhän se viikko etenee, huomenna torstai ja sunnunntaina on sitten varsinainen äänestyspäivä. Käytäthän ääntäsi? Meidän sotepalvelut (sisältää pelastustoimen) ovat sen ansainneet. Vain äänestämällä voi vaikuttaa.

Edelleen arjessa puhuttaa perusasiat, ja se miten tämä saadaan toimimaan. Tarvitaan päätöksentekoon osaamista ja kokemusta, moniäänisyyttä, jolloin riittävän suuret kokonaisuudet saavat ohjausta toteutuakseen.

Siellä arjessa tarvitaan ne matalan kynnyksen, helpon yhteydenottokanavan(t) ja hoitoonpääsyn takuu. Tarvitaan osaava, kokenut ja motivoitunut henkilöstö, jotka osallistuvat oman työn kehittämiseen yhdessä johdon kanssa. Tarvitaan rakenteellinen vuosien muutos sille, että palvelujen kärkeä painotetaan ennaltaehkäisyyn, varahaiseen avun saantiin,osallistumiseen ja asiakasvaikuttavuuteen. Unohtamatta laadukasta täsmä hoitoa erikoissairaanhoidossa, kun sitä tarvitaan. Siinä olemme nytkin huippuosaajia.

Kysytään heiltä, jotka palveluja käyttävät? Millaisia niiden tulisi olla?

Kysytään heiltä, jotka palveluja toteuttavat? Miten tulisi tehdä? ja

Kysytään heiltä, jotka niistä päättävät? Millaiset reunaehdot on luotu?

Ennenkuin kaikki pääsee liikkeelle, tarvitaan lähipalvelut, ne soteasemat ja neuvontapisteet, jotta ihmiset saavat apua ajoissa. Tarjotaan lähellä, jotta ei tarvitse mennä kauas ja raskaan hoidon piiriin. Tuetaan kotihoitoa ja kotonaasumista, mutta huomataan ajoissa, kun se ei enää ole turvallista. 

Ylläpidetään peruspalvelut kunnissa ja taajamissa, nykyisen verkoston vahva kehittäminen ja alueiden äänen kuuleminen. Siitä on arvostavat ja kansalaista arvostavat sote palvelut tehty. Ja jos jotain muutetaan, tehdään se saattaen vaihtaen, ihan niinkuin palvelurakenteen muutoskin, tarvitaan siis 5-10 vuoden suunnitelma alkuun.

Ja hei, jos edelleen etsit ehdokasta, joka näihin haluaa vaikuttaa, tässä sellainen, muista numero 54.

yt. Ulla 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »