Uuden alku...kaikessa(ko)?

Share |

Torstai 7.3.2024 klo 18.53 - Ulla


Käyntejä kotisivuilla:315998 kpl

Ja tästä on aika jatkaa...

On mennyt aikaa, monta kuukautta, kun viimeksi täällä olin,olenkin pohtinut näiden sivujen agendaa, ajatusta ja sitä, mitä haluan täällä jakaa...millaisista asioista haluan kirjoittaa ja millaisia asioita kukin haluaa lukea? No sitä en tietenkään tiedä, mutta tämä alusta on ollut käytössäni yli kymmenen vuotta. Välillä sivut sivuaa politiikkaa, toisinaan taas jotain muuta. Ihan samalla tavalla, kuin itsekin mielessäni, arjessani olen, ajattelen...minkä osa olen?

Alkuvuosi on mennyt vauhdilla, Keusoten Palliatiivinen keskus käynnistyi, toimintaja aloitettiin, laajennettiin ja otettiin haltuun. Olen viisi vuotta ollut kehittämässä ja luomassa keusoten kotisairaalaa ja koen, että aika paljon on tehty, hyvää, yhdessä. Kiitos mun tiimit ja kollegat <3, koska ilman teitä siitä ei olisi tullut mitään.

Vaikuttamiskanavissakin on tapahtunut muutosta, oikeastaan jo viime kesänä koin ankaraa pohdintaa, minkä osa olen. Saatuani palautetta, koin etten ollut tullut sittenkään ymmärretyksi, niistä profession lähtökohdista, joita omasta mielestäni olin yli 20 vuotta vaalinut. Aika kulkee, ajatukset muovautuu ja itse reflektointi on ollut tärkeää. Joten suunnan muutostakin on arkeen tullut. Samalla jäin pohtimaan palautetta, sen antamisen tapaa ja sitä, mitä sen kautta haluttiin sanoittaa... Mutta tilalle on tullut paljon muuta,uudet työkuviot sekä valtava kehitämisen flow on antanut henkilökohtaisen profession näkökulmasta paljon. Hienoja onnistumisia tiimissä, monenkin kohdalla, uusia ajatuksia ja avauksia, hienoa yhteiskehittämistä ja tekemistä, niin upeata.

Kuntapolitiikassa hiukan vielä mukana, samoin alueella (HVA) mutta selvästi ammatillinen yhdistystoiminta vie nyt mukanaan. Haluan olla tekemässä hyvää ikäihmisten ja hoitotyön arkea palvelujen käyttäjille, myös vaikuttamalla kehittämiseen.

Olen ollut tammikuussa 2024 mukana perustamassa Suomen kotisairaala ry yhdistystä, olen myös mukana Suomen Akuuttigeriatria yhdistyksessä ja nämä kyllä ilahduttavat. Kiitos luottamuksesta, lisäksi myös Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry hallitus työ on mielekästä.

Samaan aikaan Palliatiivisen hoitotyön ja prosessin kehittäminen antaa paljon. Olemme myös käynnistäneet Alueellisen kotisairaalan toimintana Liikkuva sairaala formaatin, tavoitteena laajentua vuoden 2024 loppuun mennessä kattaen koko Keski- Uudenmaan hyvinvointialueen, siinä riittää vielä tekemistä, mutta hetkeään en epäile, ettei se toteutuisi, meillä on niin huikeat tekijät.Saimme vuosibudjettiin tarvittavat resurssit ja rahat, joten nyt siis luomaan sitä.

Keväälle tulossa mielenkiintoisia koulutus juttuja ja muuta, mm. Rafaela Hoitoisuuspäivillä toukokuussa 2024 Tampereella puhumassa laadunvarmistusraportin hyödyntämisestä, sekä Kotisairaala päivillä johtamisen käytänteistä Espoossa. Toimin myös alueellani Kehittäjä verkostossa, luennoin valmentavasta johtamisesta esimiestyön opiskelijoille sekä Leanin käytöstä työn kehittämisessä, syksylle sitten tulossa työyhteisösovittelu verkostoa ja paljon muuta. 

Ai niin, kotisairaalassa on pari sairaanhoitajasijaisuutta, juuri tänään auenneet, eli tervetuloa porukkaan.

Iloa sun kevääseen, minulla loma häämöttää, kolme viikkoa vielä töitä ja sitten...

yt. Ulla 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini