LOKAKUU 2023

Share |

Maanantai 16.10.2023 klo 22.05 - Ulla


Iltaa taas

Näin on päästy syksyssä jo hyvään vauhtiin ja lokakuu on puolessa. Aika tuntuu menevän todella nopeasti.

Päälimmäisinä ajatuksina tässä hetkessä on mm. työssä tapahtuvat mahdolliset muutokset sekä ilokseni taas, olin puhumassa matkastamme kotisairaalana. Siinä hienointa on asioiden jakaminen kollegiaalisesti ja kokemuksien jakaminen reflektoiden, sekä löytää aina myös omasta työstä jotain uutta. Tällä kertaa kuulijoina oli esimieskollegoita johtamisen koulutuksen tiimoilta. Muuten työn arki menee jollakin tavalla odottaessa, että asiat tapahtuvat. On siis suunnitelmia mutta niiden toteutumista pitää vielä ehkä odottaa.

Lisäksi arkeen työssä on kuulunut mahtavien kollegoiden onnistumisia monella saralla, muutama oma työntekijä on saanut tehdä mieluisaa työtä, siitä on kiva iloita ja olla onnellinen kollegoiden puolesta, minulla nyt vaan sattuu olemaan työssä ihan mahtavia ammattilaisia. Kiitos monet, Susanna, katja ja kumppanit.

Suomen Sairaanhoitajat palkitsivat, sanoisinko vihdoinkin meidän vahvoja sairaanhoitaja osaajia Suomessa. Kiintotähti2023 - palkinto luovutettiin Suomessa 17:sta sairaanhoitajalle, jotka ovat tehneet upean uran sairaanhoitajina arjessa. Tähän vaadittiin erityinen osaaminen työssä, työyhteisöissä ja yli 20 vuoden ura. Keusotesta palkittiin sairaanhoitaja Päivi Karvonen, josta olen erityisen iloinen. Palkintoa haettiin ja siinä hakemuksessa sain olla mukana, kiitos kollegoille ja suuret onnittelut keusotelle sekä Päiville. Olen ollut hänen työkaverinsa yli 20 vuotta ja jossakin kohtaa jopa esimiehensäkin. Ihan mahtavaa kertakaikkiaan.

Myös kollegiaalisuus ja kohtaaminen on puhuttanut, mietityttänyt viimea aikoina. Olen kohdannut melkoisia haasteita, pohdinkin usein mistä niissä onkaan kysymys? Mitä se kertoo vastapuolesta? Jotenkin toivon aina, että vosimme rakentavasti olla erikin mieltä ja kohdata eri näkemykset toisia kunnioittaen. Asioita voi ajatella niin monella tavalla. On mahtavaa,kun näkökulmia on useita,koska sitä kauttahan voimme löytää uusia juttuja.

Luottamustoimet on hiukan ollut vähemmässä roolissa viime aikoina,hyte ltk ja muutama kyllä kulkee mukana. Parasta ehkä on,että parin viikon päästä on loma ja lähdetään ystävän kanssa lämpimämpiin maisemiin. Se on jotain,jota nyt odotan todellakin. Iloa sun arkeen,nautitaan syksystä. 

Tänään saimme kuitenkin kuulla myös suru uutisen, suurmies Martti Ahtisaari on poissa, hän menehtyi 86 vuoden korkeassa iässä. Hän sairasti muistisairautta,joka vei matkan päätökseen.  Hänen muistonsa on suuri ja elämäntyönsä jatkuu rauhan rakentamisessa. Tässä maailmantilanteessa sitä tarvitaan todella paljon. Seuraaviin suuriin sanoihin päätän tähän, nämä sanat koskettavat tässä hetkessä koko maailmaa, mutta myös omassa elämässäni todella paljon.

    "Kaikkien tulisi tuntea tulleensa kuulluksi, mutta ei loukatuksi" - Martti Ahtisaari -


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini