Syyskuun ajatukset

Share |

Keskiviikko 13.9.2023 klo 23.08 - Ulla


Hyvää iltaa

Pikkuhiljaa alkaa syksy astumaan ajanjaksolle ja myöskin todella pitkästä aikaa muutama ajatus tänne. Aika -ajoin pohdin näiden sivujen olemassaoloa, mutta kaikki nämä vuodet, ne ovat toimineet itselle reflektiona omaan arkeen. Joten toistaiseksi, täällä edelleen ollaan. Kesä oli mukava, loman jälkeen on arki ottanut haltuunsa, monia juttuja on tehty ja monia edessä.

Hyvinvointialueen näkökulmasta luottamustoimissa ollut taas mukana, on ollut ltk kokousta niin HVA:lla, HUS kuin Tuusulan kuntakin. On mahtavaa olla mukana katsomassa isoa kuvaa alasta, joka on itselle äärimmäisen tärkeä ja toisaalta, alaa, jossa omat ajatuksetkin ovat saaneet uusia näkökulmia. Sairaanhoitajuus on ollut yli 20 vuotta minulle työ ja harrastus, nykyisin enemmänkin työ, koska harrastamisen ja yhdistystoiminnan olen jättänyt hyvin vähälle. Siitä huolimatta professio on tärkeä, tänään sain ääneen sanoa HUS TKKIO kokouksessa, että Keusoten HVA on ensimmäisten joukossa korottanut palkat ns. kärkipalkkoihin, nyt osaston sh palkka alkaa 3:lla, ollen 3022,00€ tehtäväkohtaisena palkkana. Ihan mahtavaa,koen tietynlaisen psykologisen lasikaton murtuneen, ansaitusti ja vahvasti. Arvostus työnantajaa kohtaan on iso. Samaan aikaan toki keikkafirmat tarjoavat huikeita lukemia, mutta uskon, että oman toiminnan käänne pikkuhiljaa on saatu aikaan. Alkaisiko veto- ja pitovoima palata? Toki tarvitaan paljon muutakin, mutta kyllä palkka on yksi merkittävä tekijä. Yksi mitä tarvitaan erityisesti, on positiivinen puhe alasta, meiltä ammattilaisilta mutta ehdottomasti myös päättäjiltä, luottamushenkilöiltä. Tarvitaankin rohkeutta ja sinnikkyyttä päättää vaikeistakin asioista.

Oma duuni kotisairaalassa ja palliatiivisessa työssä on edennyt mahtavasti, olemme tänä syksynä vieneet tiimejä eteenpäin huikeasti, mahtavat ammattilaiset ovat mukana menossa, kiitos me.

Kesän aikana on oltu työn puolesta Hesarissa, kotisairaalan yhteisöohjautuvuus on vertaansa vailla, uudet johtamisen teesit ja yhdessä tekeminen on mahtavaa. Lue lisää alta...

https://www.keusote.fi/kotisairaalahoidon-edellakavija-kannustaa-henkilostoa-innovoimaan/

ellei aukea, kopioi osoite uudelle aloitussivulle.

Toinen kiva asia mm. on, meidät hyväksyttiin posteri ständille sairaanhoitajapäiville, torstaina 21.9, meiltä varmasti ammattilaiset ovat esittelemässä kesätyöntekijäkokemusten tuloksia, koska veto- ja pitovoiman teemme myö me itse, eli jos mahdollista, käythän kurkkaamassa.

Tänään tosiaan oli HUS TKKIO ltk kokous, ja se vaikuttajaelin on todella aallonharjalla näin omaa työtä ajatellen. Mitä HUS edellä ja HVA alueet mukana, sitä arki meillä. Sotealan henkilöstökriisi koskettaa myös lääkäreitä ammattiryhmänä, eli laaja-alainen osaamisvaje koko alalla, tästäkin puhuttiin tänään. Tänään tärkeänä asian käytiin keskustelua myös siitä, että vanhoja tapoja ei enää voi pelkästään tehostaa, vaan tarvitaan ihan uusia tapoja tuottaa palveluita. Tarvitaan kin ehkä meidän alueella Uudenmaan alueen palavleuverkostoselvitys, ei enää riitä, että vain HVA alueet tekee omiaan ja tuskailee niitä. Myös erikoissairaanhoito on murroksessa henkilöstöpulan ja rahoituksen vuoksi ja tulee kesittymään entistä spesifimpään ja lyhyempään hoitoon ja se taas tuo valtavia paineita HVA alueille tuottaa ja saada riittämään omat palvelunsa. Potilasvirta tulee lisääntymään kaikissa rajapinnoissa, kotiin vietävät palvelut keskiössä ja rinnalla vastuullinen omahoito. Tämä murros on merkittävä ihan lähitulevaisuudessa. Lisäksi keskusteleva tekoäly tulee olemaan ratkaiseva asiakaspalvelun tuottaja, henkilöstö haasteiden rinnalla.

Ollaanko tähän valmiita? Vaatii ainakin valtavaa asennemuutosta ja suhtautumistapojen muuttumista monissa paikoissa, mutta tuottaa myös mahtavia palvelukokonaisuuksia ja tiedon helpotusta. Meillä nytkin on valtava määrä dataa olemassa, mutta sen löytyminen alkaa olla haaste, joten otetaan tekoäly avuksi ja annetaan sen etsiä se tieto. HUS esitteli demon ChatGPT pohjaisena, oli helppo ja hyvä.

Olipa mielenkiintoinen päivä, iloa seuraaviin myös sinulle.

yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini