Kevät alkanut...

Share |

Lauantai 4.3.2023 klo 12.46 - Ulla


Hei Sinulle

Vihdoinkin ollaan kevään puolella, onpa ollut taas aika "pitkä" alkuvuosi, mutta nyt alkaa selvästi huojentamaan. Valon määrä on lisääntynyt valtavasti, ihanaa, kevät tulee. Myös kevään loma ja pieni reissukin ihan lähellä, sitten toukokuussa hiukan pidemmälle reissuun.

Alkuvuosi on ollut hyvin työntäyteinen monellakin saralla, toisaalta mielekkäitä ja mahtavia juttuja, mutta nekin ottaa omansa. Olen myös viimeisen vuoden ajan pohtinut kovasti omaa osuuttani yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja vähitellen alkaa kirkastumaan. Mutta tottakai, aiemmin sitoutuneet velvollisuudet hoidan yhtä vastuullisesti kuin aiemminkin loppuun, mietitään sitten muuta. Lisäksi on myös  pohdituttanut ihmiset ja se, mitä me oikeastaan merkitsemmekään tosillemme? Millaista on ystävyys, sellainen aito? työ-, politiikka-, verkosto- ja lähiystävyys, millaisia rajoja tunnistamme ja miten niihin pitäisi suhtautua? Mihin kukin meistä toista tarvitsee, erilaisissa konteksteissa. Mihin sinä tarvitset?

Opinnot ovat myös edenneet, viimeinen rutistus on menossa ja loppuraportin kirjoittaminen on työnalla, sitten olisi valmista...voi pojat, tällä koulutuksella on erityinen merkitys sisäiselle minälle... tähänkin on taivuttu. Ensiviikolla on aiheen on työpajat 1 ja 2 ja saamme aiheesta tarvittavaa dataa. Aiheena on työstä nouseva palliatiivisen potilaan ohjausmalli osastohoitoon Keusotessa, tutkimuslupa tuli viikko sitten ja nyt reippaalla vauhdilla edetään. Tavoitteena valmistuminen jopa huhtikuun lopussa, olisipa hienoa... Kollega Piritan kanssa työstämme reippaaseen tahtiin aihettamme.

Sen jälkeen, on edessä uusi pohdinta, mitä sitä seuraavaksi tekisikään? Nykyinen työni on ollut ihan huikea, olen nauttinut uuden rakentamisesta ja toimintamallin luomisesta. olemme onnistuneet siinä ihan mahtavasti, NPS oli helmikuussa 98, siis kaikki meidän potilaat suosittelevat tätä palvelumuotoa. Nyt on tulossa muutama uusi pilotti, Liikkuva sairaala sekä etävastaanotto, tietyssä rajatussa casessa. Olemme jakaneet tietoa ja tekemistä yli hyvinvointialueiden, niin Pohjanmaalle kuin Oma Hämeeseenkin, sekä Varsinais- Suomeen ja Keski- Suomeen. Keski - Uudenmaan hyvinvointialue on aika tavalla edellä muita, kiitos Keusoten ja määrätietoisen etenemisen siinä, upeata. On myös niin, että työstään innostunut tunnistetaan ja yhtä-äkkiä oletkin aika laajojen tehtäväkuvien hallitsija, jää vaan miettimään, että mitä olikaan tarjolla...Joka tapauksessa, vastuulleni on siirtynyt myös Palliatiivinen hoito, nimenomaan erityistason hoito vaativissa tilanteissa ja sen yhteyttäminen kotisairaalan kanssa, aivan huikea mahdollisuus viedä eteenpäin taas uutta. Ja aina, tietysti aina, potilaan etu edellä.

Ja mikä parasta, meidän pieni ilostuskaveri täyttää 1 vuotta, ihan just, ensiviikonloppuna juhlitaan sitten tätä, jess. Iloa ja VALOA siis sinunkin arkeen. yt. Ulla 

ps. 4 viikkoa eduskuntavaaleihin, muista ehdokas 258, nuori kaveri Järvenpäästä, Eemeli Peltonen, siitä on tulevaisuus tehty.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini