Kevät ja seminaarit

Share |

Torstai 5.5.2022 klo 10:01 - Ulla


Hei

Ihan mahtavaa torstaita, jälleen monta juttua liikkeellä ja monessa mukana. Päälimmäisenä ehkä opiskelut, joissa palvelumuotoilu on vienyt mukanaan. Miten oikeasti saavutetaan asiakaslähtöistä tekemistä ja miten huikealla tavalla voi opetella ajattelemaan uudella tavalla. 

Viime aikoina omassa elämässä olen pysähtynyt miettimään työhyvinvointia, yhdessä tekemistä, sitä, mikä oikeasti muuttaa arkea. Olen iloinen, minulla Keusotessa on huipputiimit johdettavina, teemme yhdessä uutta arkea, muovaamme toimintaamme. Tiimit päätti luoda fiilismittarit, joiden kautta oikeasti tulee näkyväksi se hyvä, mitä on ja taas toisaalta huomata myös se, mihin pitää kiinittää huomiota. Tiimit otti haasteen vastaan ja ihan mahtavaa, neljä erilaista fiilismittaria, juuri heidän näköisiään on luotu.  Haluamme ilman muuta tulla myös itse tietoiseksi siitä, miten meillä menee, arjelle me voimme paljon. Meillä yhteisöohjautuvuus toimii ja tiimit on ottaneet homman vastaan. Ylpeänä toimin heidän valmentajanaan. 

Vasta eilen saimme pyynnön mennä kertomaan onnistumisestamme Aava konsernille ja teemme sen mielellämme. Ensiviikolla menen kollegan kanssa, kertomaan samaa Lean yhdistyksen seminaariin, otsikolla "Hajautettujen tiimien johtaminen, päivittäisjohtamistaulun avulla", teamsissa, sähköisesti, koko alue haltuun....toimii. Lisäksi työssäni hoidonjärjestelyn tiimi (6 sh) vie Leanin ja yhteisöohjautuvuuden avulla asioita vahvasti menenmme kohti hyvinvointialuetta, koko alueen kuntalaisten tasavertaisuus ja yhdenvertaisuus näkökulmana. 

Kolmantena, "agenttitiimini" varahenkilöstö liikkuu yksiköiden väleillä, vie ja juurruttaa hyvin toimivia käytänteitä kollegalta toiselle, paras tapa jalkauttaa, yhdessä tekemällä ja ihmettelemällä. Ihan huikeita sairaanhoitajia ja lähihoitajia, niin ylpeä heistä <3. p="">

Kun tekijät missä vaan rohkeasti pohtivat kokonaisuutta,suora hyöty kokonaisuuksista on asiakkaan. Sitä ei tietenkään tule unohtaa, saati yhteisön hyvää. 

Poliittisessa maailmassa myös asioita liikkeellä, Hyvinvointialue, Tuusulan kuntapolitiikka ja siellä Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan agenda (pj rooli vielä 6/23), vahva suunta myös palvelujen uudelleen järjestämistä ja koko alueen haltuunottoa. Tällä hetkellä istun Haikossa, Tuusulan kunnan valtuustoseminaarissa ja kuuntelen ilolla, miten tärkeästi kansliapäälikkö nosti hyvinvointikertomuksen merkityksen tässä ja nyt, mutta myös tulevassa. Hyvinvointi on läpileikkaava prosessi jonka merkitystä koko kuntasektorin onnistumisessa ei tule unohtaa. Se niinkuin muutkaan päätösasiat eivät ole yhden kunnan osan asioita,tästä syystä päättäjänä on hyvä tunnistaa osaoptimoinnin riski. Valtuusto ja lautakunnat tekevät koko kuntaa koskevia päätöksiä. Tätä olen usein pohtinut ja ehkä aika ajoin huomaan ajattelevani eri tavalla kuin monet muut. Kuntiin tulee uusia tehtäviä, joita nyt määritellään ja haarukoidaan, viisain teko on nyt satsata ennakoivasti hyvinvointiin ja terveydenedistämiseen, läpi kaikkien prosessien. 

Muussa vaikuttamisessa myös pohdinnan paikka, olen ollut mukana sairaanhoitajien luottamustoimissa aika monta vuotta, myös siellä olemme rohkeasti uudistaneet prosesseja. Vuoden 2023 alusta Sairaanhoitaja (liittoa) johtaa luottamustoimessa osa-aikainen hallituksen puheenjohtaja ja palkattu työsuhteinen toiminnajohtaja. Tästä olen niin iloinen, että saimme tämän päätöksen lopulta tehtyä, valtuusto teki ison työn. Asetunko ehdokkaaksi syksyä ajatellen sairaanhoitajien luottamustoimiin? valtuustoon tai muuhun, sitä jään vielä pohtimaan.

Nyt siis pari päivää tätä valtuustoseminaaria, verkostoitumista ja asioiden jakamista, sen jälkeen taas Tuusulan yhteinen kieli on auki puhuttu, tästä on hyvä jatkaa, iloa siis sinunkin päiviin.

Paras asia jonka tiedän, tänäänkin, huomaa mikä on hyvin, ja aina kun huomaat ajattelevasi, että tää on ihan kökköä...käännä asia, ja etsi sen hyvät puolet. Nimittäin oma jaksaminen, paras keino, asenteella on väliä ja se on asia, jonka aina voit valita.

yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini