Valmistelu etenee

Share |

Tiistai 17.5.2022 klo 6:48 - Ulla


Huomenta

Hyvinvointialue valmistelu etenee myös meillä Keski-Uudellamaalla. Monet alueet Suomessa ovat jo johtajansa valinneet,meillä paikka tulee auki tuota pikaa. Tavoite,että syyskuussa valinta voidaan jo tehdä. Hakukriteeristössä ilahdutti johtamiskokemuksen painottaminen,konsernijohtamisosaaminen.

Nimittäin isojen linjojen johtaminen on keskeistä,tarvitaa laajaa näkemystä asioihin. Olemme tehneet hyvää karttaharjoitusta Keski-Uudellamaalla,neljäs vuosi menossa,joten tilanne on hyvin erilainen kuin muilla. Tämä tuo nyt painetta. Nollasta ei lähdetä,vaan vahvistetaan jo useita olemassaolevia rakenteita. Se pitää osata kääntää vahvuudeksi.

Alueella on nähtävissä kipuilu edelleen kunta-ajattelusta luopumisesta,osa pitää tiukasti kiinni tunne tasolla entisen kunnan toimista ja asioista,se tuo näkyväksi inhimillisen vaikeuden muutokseen sulautumisesta.

Toivoisin,että yhä enemmän uskalletaan ajatella koko aluetta ja tunnistetaan ne prosessit jotka toimii ja ne mitkä ei, ei sitä mikä entisessä kunnassa on muuttunut.

Olen itse ollut rakentamassa alueellista toimintaa ja tärkeintä on yhteisen ymmärryksen löytyminen. Oli hienoa olla kertomassa asiasta Lean yhdistyksen koulutuspäivässä yhdessä ylilääkärimme kanssa. 

Potilas,asiakas  haluaa apua,ei tiettyä työntekijää. Kustannustehokkuus tulee prosessin toiminnasta ja autetuksi tulemisesta,ei niinkään siitä, mistä ammattilainen tulee. Meillä on mahtavia esimerkkejä alueella resurssien jakamisesta ja osaamisen yhdistämisestä,se ilahduttaa valtavasti.

Erityisesti perääkuulutan vastuuta päättäjiltä,välittää oikeaa infoa ihmisille. He luottavat siihen,että ajamme yhteistä hyvää.

Itsellä on vahva usko onnistumiseen,on mahtavaa,että päätöselimet on saatu toimimaan,kesäkuussa aloittaa tulevaisuus ja kehittämislautakunta,jonka jäsen olen. Hyvinvointialueen strategia ensimmäinen asia, hienoa olla siinä mukana. Ollaan siis rohkeita ja uskotaan tekemiseen,yhdessä.

Yt. Ulla