Esimiehen arki.. (229154)

Share |

Tiistai 5.4.2022 klo 21:24 - Ulla


Hei

Sh liiton puheenjohtaja haastaa hoitotyön johtajat kertomaan arjestaan ja siitä,miltä tää kaikki siellä arjessa näyttää...koitan kuvata aika tyypillisen päivän,jollaisia nykyisin arkeni ovat. Ns. tavallisia päiviä ei enää ole....

Aamulla kello soi, ennen kuutta,koirat ulos,aamukahvi ja vitamiini. Keski-Uusimaa digi lehtenä ja pikku hiljaa aamun uutiset telkasta.

No,työaika alkaa klo.8.00 mutta useinmiten klo.7.10 jo koneella, hoitajien pystis,jossa alueelliset tiimit saman linjan päässä. Kuuntelen sujuvasti,  paikkatilanne,entä resurssit, tarvitaanko apuja jossain? Entä penisiliinipumput,missä tarvitaan,onko varastossa? Covid potilastilanne,mitä ja missä? Rafaela resurssien tsekkaus ja johtopäätökset niistä. Kuulumiset ja päivän kokoukset,mitä tiedossa, mitä muuta nousee esille. Hyvää työpäivää,ajakaa varoen.❤ Aamupystis kestää 15-20 min, mutta tärkeä kohtaamisen hetki itselle, koska arki on kiireistä.

Tämän jälkeen lähden osastolle,yksikköön,joko Just,Hyvinkää, Nurmijärvi tai Mäntsälä,matkalla vähintään 3-5 puhelua. Maski kasvoille,ne ovat kuuluneet arkeemme pari vuotta, FFP2 maskit syksystä asti, joka hetki ja koko ajan. Tukalaa on.

Perillä esimiespystis sairaalapalveluissa,jälleen koko alueen tilanne esimiestasolta, HUS tilanne,  tiimit,kotiutujat ja resurssit. Usein kolme kertaa viikossa, nykyisin aina arkisin, koska tilanne on se mikä on. Tarvitaanko uudelleen järjestelyjä vai mennäänkö tällä? Meitä esimiehiä on 8 ja päälliköt päälle, kesto jälleen tehokas 15-20 min. 

Siitä sitten useampi sähköposti,selvityksiä ja yhteydenottoja eri suuntiin, puhelin soi tasasiseen tahtiin. Minun palvelulpaus henkilöstölle on, jollei minua saa kiinni, soitan aina takaisin. Se on tärkeää.

 Resurssien järjestelyä,sijaisten soittamista. Aamupäivään vielä haiprojen käsittely tms. säänöllisesti harvakseltaan tapahtuvaa ja yhteiskokousta kotiutumisen tuen, koordinaattorien tms. kanssa.

Lounas aika (se oma 30 min),tilataanko jotakin vai haetaanko alhaalta,syöminen siinä usein työpöydän ääressä tai kopissa,yksin joka tapauksessa,koska covid. Ripeästi muihin hommiin, tunnustan, en malta olla sitä 30 min poissa tai ainakin puhelin on mukana. Tarvittaessa toimiston vaihto tai hr päätöksiä,laskujen tarkistamista ja puheluita. Vie mennessäsi tavaroita yms.muihin tiimeihin. Iltapäivään aluksi tiimipalaveria,keskustelua työntekijöiden kanssa,liittyen ihmisten omiin asioihin jne. Teams on mahdollistanut paljon. 

Iltapäivällä klo.15.00 jälkeen vielä työvuorolistojen tekoa ja resurssien järjestämistä seuraavaan päivään. Klo.16.00 jälkeen kotia kohti,matkalla useita puheluita ja kannanottoja eri asioihin. Vähitellen kotona,kone hollille ja illan mittaan vielä pari asiaa, päivät tuppaa venymään. Aamusta taas,uuteen päivään. Tässä ja nyt,muuhun jää hyvin vähän aikaa,eniten työllistää rekrytointi...Iso huoli siitä,että aikaa ei oikein ole keskusteluille ihmisten kanssa. kohtaaminen ja kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää, siksi sitä koitankin tehdä joka välissä. 

Usein kuulee,että esimiehiä ja johtajia on liikaa tai he eivät tee mitään...no,oma työni on kaikkea muuta. Saa tulla arkeen seuraamaan. Tätä mitä kuvasin,sen päälle vielä työvuorolistojen ja toteumien teko, reklamaatioihin vastaaminen, kehittäminen ja kehyt yms. Puuhaa siis riittää,mutta se,että hoitajat saa tehdä työtään,on paras palkinto. Lähiesimiehen tärkein tehtävä on kannustaa kiittää ja valmentaa, aika ajoin meinaa aikapula haastaa, mutta silti.

On kuitenkin hyvin loukkaavaa lukea mediasta,vaikuttavien ihmisten sanomina,siellä ne vaan istuu toimistossa...entä jos minua ei olisi,tässä esimiestehtävässä...kuka tekisi työni? Tai kuka mahdollistaisi hoitajien työn?

Hoitotyön esimies

Kotisairaala,varahenkilöstö mobiilinäytteenotto ja hoidon koordinointi

Sairaalapalvelut

#teetyötäjollaonmerkitys #arvoasiantuntijalle 

Yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini