Vaalit edessä....

Share |

Torstai 2.12.2021 klo 23:24


Hyvinvoinnilla on väliä, siksi ehdolla. Hyvinvointi on yhteistä välittämistä    - kaikista.

Yhdenvertaiset palvelut, koulutettu ja osaava henkilöstö sekä tyytyväiset palvelun käyttäjät kaikissa ikäryhmissä. Rakennetaan tulevaisuus yhdessä, jossa hyvinvointi- ja terveyserot kaventuvat. Palvelujen saatavuus läpi alueen, liikkuvat palvelut ja soteasemat.

- Tulen kirjoittamaan nostamieni asioiden kautta pieniä blogi tekstejä tänne, seuraathan ajatuksiani, kiitos. 

 

                            

Ulla Tiina Palomäki,SDP, Tuusula, Keski-Uusimaa       

Hoitotyön esimies, sairaanhoitaja

Työnohjaaja, työyhteisösovittelija 1/22

YAMK opiskelija Lahden AMK Asiakasprosessin kehittäjä.

Hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen ltk pj. Tuusula

SDP ryhmän 3. varavaltuuettu, Tuusula

Sairaanhoitajaliiton valtuusto vara pj. ja valtuutettu

Taja- ja Akavan sairaanhoitajat, hallitus.

Keski-Uudenmaan sopimuskoti, hallitus, vara pj.

Kuka olen? Olen 56 v. Hoitotyön esimies, työskentelen kotiin vietävien sairaalapalveluiden lähiesimiehenä. Keusoten alueella, alueellisessa kotisairaalassa. Olen tehnyt lähiesimiestyötä 15-vuotta. Toiminta-alueeseeni kuuluu myös varahenkilöstön ja hoitokoordinaattorien vs. esimiehisyys Sairaalapalveluissa. Koulutukseltani olen Sairaanhoitaja (suuntautunut mielenterveys- ja päihdetyö), Työnohjaaja ja ihan kohta Työyhteisösovittelija. Lisäksi minulla on useita Johtamisen koulutuksia, JET, Johtamisen erikoistumisop, Terveydenhuollon lainsäädännön opinnot yms. Tällä hetkellä siis opiskelen työyhteisösovittelijaksi ja tammikuu 2022 tutkinto on valmis, lisäksi opinnot YAMK LAB ja siellä linja Asiakasprosessin kehittäminen on työn alla, valmistun toivottavasti 12/22.

Asun Tuusulan Linjamäessä, meillä on 3 aikuista lasta, jotka asuvat jo omillaan, 2 poikaa ja 1 tyttö. Puolisoni Jari ja koirat(2 kpl) sekä kissa asumme keskenämme tällä hetkellä. Mutta minusta on tulossa ihan pian ensimmäistä kertaa mummo, joka on tietysti ihan mahtavaa, mieletöntä ja ja ja... sanoinkuvaamattoman onnellinen olen.

Olen toiminut aktiivisesti järjestö- ja luottamustehtävissä vuosia mm. kolme kautta kunnanvaltuuston jäsenenä Tuusulassa, ryhmäpuheenjohtajana 4 vuotta sekä lautakunta kokemusta 12v. kuntakehityksestä ja nyt 2-vuotinen kausi Hyvinvoinnin- ja terveydenedistämisen lautakunnan puheenjohtajana Tuusulassa, siitä jatko 2 vuotta lautakunnan jäsenenä. Olen 3. varavaltuutettu SDP ryhmässä. Lisäksi sairaanhoitajaliiton luottamustehtävissä olen toiminut jo vuodesta 2003 eri toimissa, sairaanhoitajuus on minulle sydämmen asia.

Kotoisin olen Jokelasta, isäni aikoinaan ajoi siellä taksia 40 vuotta ja oli myös poliittisesti aktiivinen, siteet Jokelaan ovat siis vahvat ja merkitykselliset. Lisäksi olen asunut 8 vuotta Järvenpäässä vuosina 1978- 1986. Ennen nykyistä työnantajaa olin työssä Järvenpään kaupungilla terveyspalveluissa, ensin perushoitajana, sitten sairaanhoitajana ja vuodesta 2006 esimiestyössä, ensin apulaisosastonhoitajana ja sitten hoitotyön esimies tehtävissä vuodesta 2009. Hoitotyöni aloitin Tuusulan Tuuskodosta hoitoapulaisena v.1981 ja sitten kotiavustajana hetken Järvenpäässä v. 1985. Tunnen siis hoiva- ja hoitotyön vahvasti.

Olen siis vahvasti sotealan ammatilainen jolle palvelut, potilaat, läheiset ja henkilöstö ovat tärkein yhteistyökumppani. Ikä, asema tai koulutus eivät ole aina merkityksellisiä silloin, kun tarvitaan apua ja tukea, hätä ja tarve voi tulla missä elämänvaiheessa vaan. Myös lapsiperheiden tuki ja palvelut, neuvolapalvelut tulee olla lähellä, perhekeskuksia Keski-Uudenmaan alueella on nyt yksi Hyvinkäällä ja toisesta neuvotellaan Tuusulaan, toivottavasti saadaan. Oppilashuollon tulee toimia yhdessä kunnan sivistyspalveluiden kanssa.

Mutta erityisesti ikäihmisten, toimintakykyrajoitteisten tai muuten haasteellisten kulkuyhteyksien osalta tulee kiinnittää erityistä huomiota palvelujen saatavuuteen, tavoitettavuuteen. Sähköisten palveluiden rinnalla tulee olla vahvasti lähipalvelut kaikissa ikäryhmissä, lisäksi liikkuvat palvelut esim. laboratorio, hoitajavastaanotto, rokotus ja  neuvonta palvelut olisivat tärkeä lisä. Yhtälailla hyvinvointibussi voi kiertää taajamien ulkopuolella, kuin kirjastobussikin. Nyky teknologia vierilaitteineen mahdollistaa tämän oikein hyvin. 

Ennaltaehkäisevä ja ennakoiva hoito, ohjaus ja neuvonta säästää suoraan euroja, lisää hyvinvointia ja auttaa selviytymään arjen haasteista. Hyvinvoinnilla on siis väliä, pidetään siitä kiinni. Hyvinvointialueet ja kunnat tekevät yhdessä tärkeää työtä ja sen onnistuminen riippuu siitä, miten selkeästi saadaan sovittua kuka tekee ja mitä? Siihen tarvitaan neuvottelu osaavaa päättäjää, olen siis käytettävissä.

Palvelujen näkökulmasta ensiarvoista on osaava, hyvinvoiva henkilöstö ja heistä tulee pitää hyvä huoli. Sote henkilöstön saatavuus on tällä hetkellä erittäin vaikeaa, maailmanlaajuinen pandemia ei tilannetta ole helpottanut. Kopioi linkki ja pääset kuulemaan, miten tärkeää on johtaa työntekijöitä arvostaen ja hyvin, siitä seuraa hyvinvointia ja pysyvyyttä, myös potilaille. Tai katso youtube ja Ulla Palomäki / Filosofian akatemia. Miksi sote - alan johtajan kannattaa luovuttaa valta työntekijöille?

https://www.youtube.com/watch?v=hBLLrGHKYsk&t=7s

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini