Täällä taas johtamassa

Share |

Lauantai 11.9.2021 klo 13.35 - Ulla


Hei Sinä

Tällä viikolla olen pohtinut johtamista ja kulttuurinmuutosta. On kulunut 2,5 vuotta Keusoten käynnistymisestä, se aika kokonaan ja tiiviisti on tehty kulttuurinmuutosta,jossa henkilöstö saa olla itse kehittämässä ja tekemässä laadukasta hoitotyötä. On kulunut riittävä aika siitä,että hiukan voin jo katsoa mihin olemme päässeet? Ja olemmehan me... Nimittäin,mennään huikeilla mittareilla kohti tulevaa sote aluetta, mm. potilasmäärät ovat kasvaneet 15-20% vuonna 2021... Puhun siis vain omasta johtamastani alueesta ja myös sen,että helpolla ei ole päästy. Olemme tehneet hurjasti töitä,sen eteen,että keusotelainen saa samanlaista palvelua alueella,jotain josta voimme rintarottingilla sanoa olevamme huippu laatua. Ja me voimme...

Pidin viikolla muutamia kehyjä ja keskustelimme siitä millaista se hyvä johtaminen oikein on? Ja olimme samaa mieltä, se on välittämistä, se on oikeudenmukaista ja tavoitteellista. Se on yhteisen kuvan maalaamista,sille mitä ja ketä tai miksi me olemne?

Se ei ole yksittäisen ihmisen haluamaa tai tekemistä vastoin sovittua. Rajat luo turvallisuutta, se antaa raamit toimia. Mutta ne myös haastaa tekijänsä. Kenen työtä me  teemme? Kuinka vaikeaakaan iso muutos on? Mutta sitä kohti on menty ja edelleen mennään.

Mietin myös johtamisen vaikeutta silloin,kun joku ei halua toimia ohjeiden mukaan? Joskus haetaan vaikka millaisia taustavoimia,jotta mikään ei muutu. Se edellyttää esimieheltä  rohkeutta puuttua, rohkeutta rajata, rohkeutta seistä vastakkain myös henkilöiden kanssa,jotka haluavat sinut poistaa johtamisen kentältä. Mutta,se voi  myös antaa huikeita timantteja työhön,johon saa tekijät yllytettyä, ja niin on käynyt,niin mahtavaa.

Tällä hetkellä toimimme Keusotessa ykkösketjussa,jossa yhteisöohjautuvuus on arkipäivää ja johon saan päivä toisensa perään herätä. Ihan huikeat tiimit,ihan huikeat sairaanhoitajat, lääkärit, kiitos,että lähditte mukaan ja otitte haasteen vastaan. Ja te,jotka jatkoitte matkaa,syystä,että ette voineet sietää tätä muutosta, onnea,se oli teille oikea ratkaisu.

Nimittäin,paras keino auttaa henkilöä joka ei siedä muutosta,on antaa hänen mennä.

Nyt olemmekin ihan uudessa tilanteessa,meidät on nähty ja onnistuminen on huomattu. Olen jo ollut puhumassa meistä uusille esimiehille,tulossa on Filosofian akatemian podcast aiheesta,  olen tehnyt yhteistyötä  Sitomon kanssa ja jatkossa myös Terveystalon kanssa. Kertoen,miten kulttuurinmuutos tehdään ja miten me siinä onnistuimme yhdessä. Lisäksi koulutan oivakoulutus.fi kautta em. aiheista.

Huikeaa aikaa saan olla tekemässä...

ps. lisäys tänään sunnuntaina 12.9, tuntematon oli kommentoinut täällä, no palautetta saa antaa ja kriittistäkin, näkemykset voivat olla monenlaisia, mutta rohkeasti omana itsenä. Se on reilua ja avointa sekä oikeudenmukaista. Siksi poistin kommentin.

Kiitos Me ❤

Yt. Ulla


Kommentit

11.9.2021 20.58  Totuus satuttaa

En kestä! Miten joku ihminen pystyy huijaamaan itseään ja ympärillä olevia ihmisiään noin kuin sinä??
Sinä ja esimiehesi määräätte miten tehdään ja missä. Auktoriteettisi on kerännyt niin kovan maineen että kukaan alaisesi ei uskalla olla erimieltä kanssasi, koska SINÄ työpaikka kiusaat hänet ulos kätyreittesi kanssa. Kirjoitat näin... (Mietin myös johtamisen vaikeutta silloin,kun joku ei halua toimia ohjeiden mukaan? Joskus haetaan vaikka millaisia taustavoimia,jotta mikään ei muutu. Se edellyttää esimieheltä todella rohkeutta puuttua, rohkeutta rajata, rohkeutta seistä vastakkain myös henkilöiden kanssa,jotka haluavat sinut poistaa johtamisen kentältä) kaikistanäistä ajatuksistasi tämä on ainoa totuus!! Ja ohjeet luot sinä ja esimiehesi...

Potilas määrät ovat toki kasvaneet. Missään kotisairaalassa alueellasi ei saa sanoa että on täyttä ei mahdu enempää... Kaikki potilaat pitää ottaa ja ylitöitä ei saa tehdä? Mahdoton tehtävä.
Mikähän mahtaa olla sairasloma tilastot sinun osastollasi??? Aika korkea sen tiedän.. Ja kyseessä ei ole päivien poissaolot vaan viikkojen/kuukausien. Hoitajasi ovat lopussa.. Toivon että jossain taholla joku joskus tajuaa Millainen "Huippu" esimies sinä olet..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini