Uusia ajatuksia

Share |

Keskiviikko 22.9.2021 klo 23:02 - Ulla


Hei Kaikki

Tänään oli ensimmäisen kerran pakkasta...todellakin, tosin vain pari astetta mutta kuitenkin. Talvi taitaa olla tulossa...toki ihana kuulas syksy jatkuu vielä, aamu huurre kuuluu asiaan. 

Onpa ollut puuhakas viikko ja vielä ehtii, monenlaista. Maanantai meni "koulun" penkillä, todella mukavaa. Opintoja niin Lahdessa kuin Helsingissä, työyhteisösovittelija koulutus lähenee loppusuoraa ja opinnäytetyötä sinnekin olisi suunnitelmissa.  Ja taas Lahdessa vasta aloitellaan opintoja, toki ekat 10 op tehty, nimittäin hyväksiluettuna vanhoista opinnoista, jess.

Tiistaina arki nappasi mukaansa ja illasta olikin sitten ensimmäinen Hyte lautakunnan kokous jonka puheenjohtajana toimin. Vau, kerkesin siitä nähdä untakin, tosin ihan myönteistä ja menihän se hienosti. Lautakunta koostuu huikeista osaajista, nykyisyyden ja tulevaisuuden näkijöistä, myös ikäihmisten neuvoston edustaja sekä vammaisneuvoston edustaja oli paikalla. Ihan mahtavaa, koska mitä useammasta näkökulmasta asioita katsotaan sen parempi. Tuusulan Hyten esittelijä on huikea Heidi Hagman, joka todella tietää ja osaa alueensa. Hän on ollut meillä Tuusulassa monessa mukana. Ja toisena osallisuuskoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, huikea asiantuntija myös, toimii lautakunnassa, niin oman alueensa esittelijänä kuin sihteerinä kokoukselle. Sekä mahtava Katja Repo naapuri kunnan puolelta, töissä meillä Tuusulassa, hän on kolmas vahvistus, hänellä on monet asiat hanskassa kuten esim, jo kolmatta vuotta Tuusulassa liikkeellä oleva osbu, osallistava budjetointi. Idea riihi on paraikaa käynnissä ja ltk esittää kunnanhallitukselle sekä edelleen valtuustolle jälleen 100 000€ käytettäväksi kuntalaisten ideoiden toteuttamiseksi, nyt vaan ideoimaan.

Muuten illan kokouksessa oli hyvinvointialueen valmistelun vaiheita sekä laajan hyvinvointisuunnitelman valmistelua Tuusulassa, lähete keskustelua siitä sekä hyvinvointi kertomuksen asioita. Mahtava kokous, ja huikeasti päästiin alkuun. Kiitos kaikille osallisille. Itse tietysti toivon, että tulevaisuudessakin lautakuntana tarpeen mukaan voimme jakaa tehtäviä ja edustuksia Tuusulan erilaisissa tapahtumissa, tehdä yhdessä ja jakaa osaamista sekä vastuuta. Uskon, että tästä komposta löytyy sopiva lähettiläs moneen juttuun. On ollut hienoa aloittaa tekeminen hyvien asiantuntijoiden turvallisessa ohjauksessa, kiitos teille.

Eilen myös sain kolmannen koronarokotteen ja nyt tietty käsi on aika arka, muuten mitään erityistä ei oikeastaan tullut, ehkä hiukan väsymystä. Toisille on tullut kuumetta ja nivelkipuja, ikäänkuin kuuluu asiaan. Josko nyt, kolmas kerta toden sanoo ja asia alkaa olla ohitettu, ei enää koronaa yhteiskuntaan kiitos. Ja tervetuloa normaali arki, kyllä.

Meninkin todella pitkästä aikaa tänään Helsinkiin junalla, oli ihan hassua istua junassa...pienet on arjen ilot. Tänään olikin sitten todella mielenkiintoinen aamu, kävin nimittäin kollegan kanssa Filosofian akatemiassa,Helsingissä nauhoittamassa podcastin, aiheena yhteisöohjautuvuus ja jaettu johtajuus, josta aiemminkin olen todennut, että olemme hyvinkin pitkällä. Podcast tulee ulos vajaan kahden viikon sisällä joten seuraillaan eetteriä, jaan toki linkin tänne myös. Olemme Keusotessa olleet em. firman kanssa kumppanuuskehittäjiä, ja meillä taitaa ns. 4. aalto aloittaa ihan just tai on jo aloittanut. Itse olin mukana 3. aallossa ja matka oli huikea, niin itselle kuin meidän huippu tiimeillekin. Tiede, Rakkaus, Vallankumous - podcastia odotellessa siis, koska siitä on pitkälle kyse.

Meillä on myös rekrytointi käynnissä varahenkilsötöön ja tänään pari haastattelua sen tiimoilta, huikeasti jo useita lähihoitajia hakenut, myös sh paikkoja on pari auki. Eli vinkkaappa ko llegalle, Keusote, Sairaalapavelut ja varahenkilöstö. Ilta menikin sittenkunnallisjärjestön live kokouksessa ja aluevaalien valmisteluissa. Siitä lisää myöhemmin. Täähän alkaa olla yhtä aktiivista kuin ennen koronaa, tää elo.

Tulossa vielä tällä viikolla tiimityö koulutusta Jorvin väen kanssa, lupauduin pitkästä aikaa mukaan, koska kollegalla iso aikatauluhaaste, hienoa, sillä se on mielettömän mageeta käydä dialogia ammattilaisten kanssa, miten arkeen lisää boostia? Vastaus on usein asiantuntijoilla itsellään, heitä tulee vaan rohkaista ja kannustaa huomaamaan se.  Ja todella kiva että Tiia otti yhteyttä. Ai niin, tänään myös  Hesassa tapasin ihanan ystävän jo vuosien takaa, Sirpan, jonka kanssa aikanaan Uudenmaan sairaanhoitajissa puuhattiin ja jonka kanssa kirjoitettiin tiimityö kirja, jatkoakin joskus piti tehdä mutta se jäi. Mutta olipa ihana nähdä Sirpaa, suorastaan ilo kupli pitkälle päivään, ja seuraavat treffitkin on sovittu.

Merkillisen puuhakas alkuviikko ja vielä jatkuu, iloa sinunkin viikkoon.

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini