NUMERO 65

Share |

Lauantai 15.5.2021 klo 22:28 - Ulla


Hei

Nyt siis saatiin numerot, osalleni tuli 65, no se on oikein hyvä numero, sinunkin se kannattaa muistaa....Vaalikoneet on myös auki, voit löytää sopivat ehdokkaat sieltä ja vertailla vastauksia. Itse täyttelin aika monta. 

Kuukauden päivät vaaleihin, vähitellen alkaa tienvarret täyttyä mainoksista, äänestäjät haastavat ehdokkaita monin kysymyksin. Miten takaat tämän? Mitä ajattelet tästä? Miten teet tuon tai tämän? No, tosi asia on, että yksittäinen valtuutettu ei yksin pysty lupaamaan mitään varmasti. Hän voi kyllä luvata puhua eriasioiden puolesta, ennen kaikkea äänestäjän ja ehdokkaan arvomaailmat tulee kohdata.

Itse olen valmis tekemään yhteistyötä yhdessä, olen ilokseni saanut monia upeita kommentteja ja palautteita siitä, että olen hyvä kuuntelemaan, varma mielipiteistäni perustellusti, rohkea päätöksentekijä sekä muita arvostava valtuutettu. Ja siitä haluan edelleenkin pitää kiinni, on upeaa ollut,kun on saanut näiden vuosien aikana oppia tuntemaan muita. Silti on voinut viedä vahvasti asioita eteenpäin omasta arvomaailmasta, en koskaan ole joutunut tilanteeseen, jossa olisin toiminut vastoin periaatteitani. Olen pitänyt useita puheenvuoroja ryhmäni puolesta, ryhmän vetäjänä, ja kokenut,että olemme demareina tulleet kuulluksi. Ryhmien väliset keskustelut ovat joskus olleet alkulähtökohdissa hyvinkin eriävät mielipiteineen, mutta yhteistä näkemystä on etsitty, joskus sinnikkäästikin. Olemme myös olleet mukana  äänestämässä, ja voineet monta kertaa todeta demokratian toteutuneen sitä kautta.

On myös tosi tärkeää kunnioittaa muita ja erilaisia mielipiteitä, olla lähtemättä mukaan, negatiiviseen puheeseen, ikäänkuin arvottamaan toisen mielipiteen aitoutta. Vanhat sanonnat asenne ratkaisee aina ja metsä vastaa niinkuin huudetaan, on niin totta. Hyvä kantaa hyvää, sitä pitää ruokkia. Minulle Tuusulassa on tärkeää, asumisen kehittäminen, koulujen ja julkisten rakennusten terveys, tasavertaiset oppimisen ja kasvatuksen palvelut, sekä terveydenhuollon palveluiden saatavuus. Lähipalvelut heille, joilla ei ole mahdollista kulkea matkoja, ikäihmiset ja lapsiperheet, itselle esim.hyvin sopii kulkeminen kauemmaksikin, kun sitä jo nyt teen. Lähipalvelut koskee myös kaupallisia palveluita, julkista liikennettä sekä yhteistyötä monien järjestöjen kanssa. Lähiliikuntapaikat ovat Tuusulan upea valttikortti, joka taajamassa, lisäksi osallistava budjetti ja mahdollisuus vaikuttaa just mun arkeen sitä kautta on huikea osoitus yhteistyöstä. Niitä tulee vaalia ja jatkaa.

Menneellä valtuustokaudella on Tuusula edennyt enemmän kuin vuosiin, olemme houkutteleva kunta jossa uusille tekemisen tavoille on tilaa, vanhaa kunnioittaen. Siitä on mun Tuusula tehty, niin lähellä, mutta kaukana...ajatus, että asun naapuri kaupungin sykkeestä 10 km päässä, ihan maalla, peltojen keskellä...sitä itse valitsin aikanaan, mutta samaan aikaan taajamien kehittyminen, lähiasuminen yhdessä ja palvelujen keskellä, on tuleva tavoite, ehkä juuri Sinulle. Tehdään siis kunnassamme turvallinen, hyväksyvä ja monien mahdollisuuksien kunta, jossa jokainen yksilö on arvokas, ihan omana itsenään. 

Yt. Ulla (ehdolla yhteistyöhön)