Uusi viikko uudet ajatukset

Share |

Maanantai 10.5.2021 klo 7:01 - Ulla


Hei vaan ja mukavaa alkavaa viikkoa

Sää lämpenee, näin lupaavat, no vielä sateista, mutta ehkä se siitä. Tällä viikolla onkin edessä monia asioita, tänään neuvotellaan Tuusulan johtamisjärjestelmän hallintosääntö muutoksista, ja ryhmien pj:t on mukana siinä, sinne siis illalla. Lisäksi sovittelijakoulutuksen ensimmäinen Verto ryhmä on tänään, vertaistuki ryhmä kokoontuu pohtimaan sovittelun saloja. Sovittelukoulutus on todella mielenkiintoista ja työnä myös, mutta tämä kuntapolitiikka on myös aika pitkälle täynnä yhteisen näkemyksen etsimistä, kompromisseja ja demokratiaa. Onkin hienoa sovittaa näitä yhteen, opiskelen siis työyhteisösovittelijaksi Helsingin psykoterapia instituutissa. Sovittelu on lakiin sidottu menetelmä mm. rikosoikeuden puolella sekä sosiaalityössä hyvinkin käytetty. Kolmas iso juttu täällä viikolla on, kansainvälinen Sairaanhoitajapäivä 12.5.21, minulle erittäin tärkeä päivä, myös kollegoille. Tänä vuonna nostetaan sairaanhoitajan työtä näkyväksi, kaikille avoin webinaari, jonka järjestää Uudenmaan sairaanhoitajat ry on keskiviikkona klo.15-16, kiinostuitko? Tule kuulolle.

Tilanne työmarkkinoilla on edelleen vaikeutunut, sairaanhoitajien saatavuus on hankala koko maassa. Uudellamaalla on arvioitu puuttuvan n. 3000 sairaanhoitajaa, sen huomaa sijaisten saatavuudessa sekä rekrytointien hakijoista. Olen hyvin huolissani. No mistä se johtuu? Monestakin asiasta, alan vetovoimaisuus on kärsinyt, palkka kehitys ei ole seurannut mukana ja monilla onkin nyt hakijan markkinat.  Korona tilanteen olemme hoitaneet upeasti ja toki sen aiheuttama väsymys näkyy alalla. 

Paikallisesti terveyspalveluissa ollaan montaa mieltä, saatavuus vaihtelee, ymmärrän hyvin ikäihmisten tilanteen, ellei se lähin toimipiste ole auki. Ja ei nyt korona aikana aina ole ollut. Monille myös liikkuminen tuottaa päänvaivaa, toista se tietty on autoileville. Tulisiko lähipalvelut keskittääkin  ikäihmisten käyttöön? Ja taas samalla mm. Digipalvelut ovat ottaneet isoja askelia. Itsellä vasta kokemus, viime viikolta,jossa laitoin viestiä sähköisen klinikin kautta yhteyssairaanhoitajalle, seuraavana päivänä lääkäri soitti ja eilen jo olin käymässä vastaanotolla. Toimi todella upeasti. Mitä muita keinoja vois olla saatavuuden lisäämiseksi?

Kaikkinensa hoitoalan vetovoimaisuutta pitäisi saada lisättyä, työntekijöistä on valtava pula niin kotihoidossa kun muuallakin. Ala on mahtava, edelleen yli 30 vuoden kokemuksen jälkeen terveydenhuoltoala on niin mun juttu. Sairaanhoitajaksi valmistumisesta on jo 23 vuotta, esimiestyötä siitä n 15 vuotta, ihan mahtavaa, tätä pitäisi saada jalkautettua enempi. Me tarvitaan tekijöitä, sairaanhoitajia ja Lähihoitajia, myös muita ammattiryhmiä. Alan puolesta puhuminen, omien esimerkkien kertominen ja alan arvostaminen julkisuudessa on erityisen tärkeää. 

Tapasimme omalla porukalla lauantaina jälleen, on hieno huomata miten moninainen joukko meitä SDP ehdokkaita onkaan, eri-ikäisiä, eri taustoista tulevia, mutta yhtenäisellä tavoitteella, Ihmisen puolesta. Kannattaa käydä katsomassa Pohjois-Tuusulan Demareiden ja Tuusulan Demareiden nettisivuja. Meille tärkeää on osallisuus, oikeudenmukaisuus ja yhteistyö. Monen ikäisten ja monenlaisten tarpeiden Tuusula, jossa kaikkien on hyvä olla. Me olemme valmiita viemään eteenpäin yhteistyössä edelleen asioita. Vaalikoneet alkaa olla auki, sieltä siis etsimään itselle sopivaa ehdokasta. Ennakkoäänestys  alkaa 26.5 ja on tällä kertaa kaksi viikkoa, varsinainen vaalipäivä sitten 13.6.21. Niitä kohti, mitä kummallisemmassa ajassa, nämä vaalit tullaan historiassa varmaan muistamaan monien poikkeusjärjestelyiden vuoksi. 

Meille on myös tärkeää olla rohkeita päätöksentekijöitä, johdonmukaisesti kehittää kuntaa ja tuoda osallisuuden elementit kaikkien käyttöön. Edellisessä postauksessa jo kirjoitinkin, mitä kaikkea ollaan saatu yhdessä aikaan tällä kaudella, edelleen sitä voidaan jatkaa.

Mun Tuusula, onkin erilaisuuden hyväksyvä, toisia kunnioittava ja ihmisiä kannustava yhteisö, jossa työn tekemisen mahdollisuuksia tulee lisätä, koska kasvu on meidän tulevaisuuden valuutta. Näillä ajatuksilla voi luottavaisesti mennä kohti vaaleja, tekemällä parhaansa, se  riittää ♥️🌹

Ai niin, perjantaina saadaan numerot....niitä odotellessa, iloista työviikkoa.

yt. Ulla      (Ehdolla yhteistyöhön)