Kenen puolesta ja ketä varten?

Share |

Sunnuntai 2.5.2021 - Ulla


Hei, se on toukokuu....

Onpa kevät jo pitkällä, kesäkuukausista ensimmäinen tässä ja nyt. Vappu vietettiin turvallisesti jokaisen omassa kuplassa, tartunnat ovat laskeneet, rokotukset etenevät hyvällä flowlla. Vielä kuitenkin tulee jaksaa, pidätellä. Vähitellen yhteiskuntaa saadaan aukaisua, hyvä me, ihan huikeeta.

Jälleen Suomi näytti, että vastuullisuus ja hyvä systemaattinen eteneminen ovat,  edellytyksiä tällekin. On ollut upea seurata, tätä ihminen edellä koronan hallintaa. Se jos jokin on arvovalinta, kun vertaa muiden maiden tilanteisiin, onneksi on ollut malttia ja vielä kerran malttia.  Toki, niin surullista on ollut lukea ihmisten, yritysten ja monien toimijoiden ahdingosta. Toivon todella, että vastuullisuus antaa mahdollisuuden yhteiskunnan avaamiselle, tilanteen normalisoitumiselle, miten vaan se on mahdollista riittävän pian.

Hallitusriihi oli todella vaikea, ymmärrän hyvin, mutta vastuullisesti päästiin sopimukseen, olisi ollut edesvastuutonta ajaa Suomi tässä tilanteessa uusiin vaaleihin. Nyt vielä on edessä kuntavaalit ja niiden maaliin saattaminen. Olen kovasti pohtinut, mitä ja miten asiat etenee? Miten turvataan äänestäminen ja osallistuminen, onneksi meilläkin Tuusulassa on tätä ajateltu ja toimintamalleja hiotaan jo. Uskon, että onnistumme.

Täytin myös muutamaa vaalikonetta ja mietin, mitä olisi vastuullista tässä vaikeassa yhteiskunnallisessa tilanteessa luvata, mitä kukaan voi sanoa varmaksi toteutua? Paljon puhutaan politikkojen katteettomista lupauksista ja eihän sellaisia toki tulisi olla, ei ennen eikä varsinkaan nyt. Nyt on tärkeää luoda toivoa, strategioita, joilla turvataan selviytyminen, kasvun alku ja turvallisuus. Jotta ihmiset voisivat työllistyä, elää turvallisesti ja voisimme yhdessä viedä kuntaa eteenpäin. On niin tärkeeä olla aktiivisena mukana, päättämässä ja puhumassa yhteisen hyvän osalta. Eräs politikko naapuri kunnassa määritteli politiikan olevan joko puolesta tai vastaan? Itse enemmänkin ajattelen  kanssa, vierellä kulkemista, toisaalta kuitenkin oman arvomaailman kautta. Joskus voi olla niin, että tiukasti olet jotain vastaa tai tiukasti sen puolesta, kuitenkin lopputulema on kompromissi. Monesti se on hyvä ja riittävä  tavoite.

On tärkeää nähdä yhteisten asioiden kehittäminen, yhteiset sopimukset ja yhdessä tekeminen, mikä vaikutus on yhteistyöllä ja yhdessä tekemisellä? Toisaalta meille Tuusulassa on tärkeää nähdä kunta myös kokonaisuutena, jossa kaikki sen kylät ja alueet tulee nähdyksi. On tärkeää mennä kuntalainen edellä, jokaisella on oikeus tasavertaiseen kohteluun.  Me emme voi ikäänkuin lähteä ajattelemaan eri vapauksia alueellisesti tai yksilökohtaisesti.

Itselle tärkeitä asioita ovat mm. sivistyspalvelut (varhaiskasvatus ja koulut), niiden turvallisuus ja opetuksen, ohjauksen laadukkuus. Lisäksi asumisen monipuoliset mahdollisuudet laajasti kunnassa sekä palvelujen saatavuus. Mm. Sotepalvelujen saatavuus on keskeistä. Toivon, että osaamme ajatella kuntaa kokonaisuutena, jonkun kehittäminen ei ole toiselta pois. Tarvitaan hyvä suunnitelma jota noudatetaan. Sitoudutaan päätöksentekoon, eikä taas vaalien lähestyessä lähdetä keräämään irtopisteitä. Politiikassa mukana oleminen edellyttää rohkeutta ja tahtoa, olla sanojensa takana, Se edellyttää myös panostamista, lukemista ja selvää ottamista. Helposti aikaa menee tunteja viikossa, mutta se,että saat puhua äänestäjän äänellä, olla vaikuttamassa, tuntuu tärkeältä. Siihen itseni on helppo yhtyä. 

Mukavaa toukokuun alkua juuri Sinulle, tehdään yhdessä Tuusulasta hyvä paikka elää ja olla, pidetään siitä huolta. Näin se pitää meistä huolen.

Yt. Ulla