Viikon mietteet

Share |

Perjantai 12.2.2021 klo 21.53 - Ulla


Taas viikko lähempänä vaaleja

12.2.21 ollaan n. kahden kuukauden päässä vaaleista ja tunnelma alkaa monella tavalla tiivistyä. Menneellä viikolla on paljon puhuttu ja kirjoitettu kiusaamisesta, niin politiikassa kuin kouluissa, somessa ja ylipäänsä siellä missä ihmisiä on. Lehdissä on ollut hyviä mielipidekirjoituksia, joissa vaaleille toivotaan rauhaa, hyvä niin. Mitä se kiusaaminen sitten on?  Minusta kiusaamisen yleistulkinta on huono ja asiaton käytös, jotain kohtaan. Lisäksi se on jatkuvaa ja toistuvaa toisen aliarvioimista, piikittelyä, ilkeilyä ja pahimmillaan se on joskus jopa fyysistä kontaktia, jossa tarkoitus on satuttaa toista. Myöskin ilkeät viestit ja postit, on kiusaamista tai se voidaan kokea niin, voi kun me osattaisiin olla asioista eri mieltä ja hyväksyä muuten erilaisuus.  Kiusaamisen tarkoitus on myös loukata ja nonseerata toista, tätä näkee ja lukee nyt paljon, jopa sellaisilta, jotka toisin teoin ovat vaatimassa muilta asiallista käytöstä. Miten voisimme hillitä tunteemme, vaikka asiat olisikin meille tärkeitä, hyväksytään erimielisyys ja koitetaan löytää yhteinen näkökulma. Aika vaativaa, mutta onnistuu kyllä, jos tahdotaan.

Valtuustossa maanantaina esiteltiin odotettu ohjeistus, luottamushenkilön oikeudesta saada tietoa sekä siitä, ketä hän oikeastaan edustaa luottamushenkilönä. Millaista toimintaa häneltä odotetaan ja mikä on ikäänkuin hyvän mauan mukaista? Miten tulisi some käyttäytyä jne. Sitä ohjetta pitää nyt tavata ja toimia sen mukaan, ohjeistus oli erittäin odotettu ja kiitos valmistelulle siitä kunnassa. Meillä ohjeistus lähti myös kaikille ehdokkaille, koska toivomme tietysti jokaiselta ohjeen noudattamista ja toimintaa sen mukaan.

Lisäksi Ruut Sjöblom teki tärkeän aloiteen koulukiusaamiseen puuttumisesta, siinäkin tulisi olla nolla toleranssi ja kiusattu, ei pitäisi olla hän joka joutuu väistymään. Valtuustossa tehtiin muitakin aloitteita, mutta niistä ei ihan hirveästi kannata puhua, sanoisinko että vaalit näkyy. Olin ihan hämmentynyt joistakin aloitteista, joita kuulin, surullinenkin.

Meidän ryhmän  Karita Mäensivu teki hyvän aloitteen Kellokosken joen hyödyntämisestä kesä aikana virkistyskäyttöön ja nuorten työllistämisestä siihen toimintaan, olisikin hienoa, jos joelle saataisiin esim.sub-lautoja yms, toimintaa ja nuoret pyörittäisi sitä. No, toki myös aloite jossa pormestarimallista luovutaan sitten hetimiten, hiukan taas hämmensi. Vähän aikaisemmin olimme tässä samassa kokouksessa päättäneet yksimielisesti, että pormestarimallin väliarvioinnin tulokset ja niiden pohjalta mahdollisesti nousevat toimenpiteet korjataan vielä tällä kaudella toukokuussa.

On ollut myös mielenkiintoista että usein palataan aikaisempaan ja jäädään siihen, itse taas peräänkuuluttaisin avointa keskustelua somessa, joka suuntautuu tulevaisuuteen ja asioiden edistämiseen. Olen myös saanut viime aikoina kokea, että osa ihmisistä ei enää tervehdi...no, se on todella enemmän pois heiltä kuin minulta ja hyvinkin hämmentävää, ihan tuttu ihmiset. Ellet siis tee niin kuin halutaan, sinut jätetään huomiotta, joskus tehtyjä päätöksiä on vaikea hyväksyä. 

Ainakin yhden vaalilupauksen voin heti tehdä; itse en aio julkisesti provosoitua ihmisten yrityksistä huolimatta mm. somessa. Julkinen ilkeily ja väittely ei ole mun juttu, eikä kenenkään kannata mennä sellaiseen. Meillä Tuusulassa on niin monia hienoja tyyppejä mukana vaikuttamassa, että heitä seuraa ilolla, jätetään muut asiat huomiotta. Tänään pohdiskelin... matkalla kotiin, millainen haluan olla reilusti faktaan perustuvien päätösten tekijä vai muiden "liehittelijä" päättäjänä...no se on helppo itselle valita. Näin nukun yöni hyvin ja voin itseni kanssa olla sinut. Haluan tehdä reilua ja avointa politiikkaa, ja pyrkiä yhteiseen näkemykseen. Asiat edellä. Se on mahtavaa ja tuottaa hyvää mieltä, tehdään siis yhdessä näistä merkillisistä vaaleista hyvät, toivotan onnea ihan jokaiselle valitsemallaan tiellä. Uusi Tuusula ja Yhdessä olemme enemmän, toimii aina. Pidetään huolta Tuusulasta, Tuusula pitää huolta meistä.

Kivaa viikonloppua meille kaikille

yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini