Pidetään huolta... Tuusulasta

Share |

Sunnuntai 7.2.2021 klo 21.17


Pidetään huolta Tuusulasta, Tuusula pitää huolen meistä.

Hei, olen Ulla Palomäki, valtuutettuna kolmatta kautta.  Olen alkuperäinen Jokelalainen ja nyt asun Nuppulinnassa.  Minulla on kolme aikuista lasta, puoliso, koiria 2 ja kissa.  Liikkuminen luonnossa on voimavarani, siksi haluankin olla tekemässä yhteistä Tuusulaa, jossa liikkuminen ja luonto on arvo, kaikille. Toimin lähiesimies työssä ja terveydenhuollon kysymykset ovat minulle tärkeitä. Haluankin olla mukana varmistamassa, että Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken terveysasemat säilyvät jatkossakin, palveluita voidaan sekä pitää kehittää, mutta niiden saavutettavuus on tärkeää. Lähipalvelut minulle tarkoittaa sitä, että ikäihmisten ja lapsiperheiden monipuoliset palvelut ovat helposti saatavilla siinä lähellä ja taas työikäiset voivat halutessaan valita lähipalvelunsa työssäkäyntialueen varrelta.

Haluan edelleen olla mukana vaikuttamassa meidän kaikkien Tuusulaan, jossa ihan jokaisella on mahdollisuus asua ja elää. Kuluneella kaudella olen ollut kuntakehityslautakunnassa ja toiminut Sd. valtuustoryhmän puheenjohtajana. Kunnan tontti- ja asuntotuotanto on pitkästä aikaa mahdollistamassa kunnan kasvua. Tuusulaan valmistui ennätysmäärä asuntoja, mutta edelleen haluamme tuoda elinkaariajattelun vahvemmin Tuusulaan, sellaisena, jossa kenenkään ei tarvitse muuttaa pois Tuusulasta siksi, että elämäntilanne muuttuu.  Kuntakeskuksiin tarvitaan lisää ikäihmisten palveluasumista, joissa palvelut ovat lähellä tai jopa samassa talossa.

Minulle on myös tärkeää, kuntalaisten oikeudenmukainen ja tasavertainen kohtelu sekä mahdollisuus osallistua sekä vaikuttaa oman arjen suunnitteluun. Joskus se tarkoittaa rohkeitakin päätöksiä, mutta kuntalaisten yhtäläinen oikeus hyviin ja laadukkaisiin palveluihin tulee turvata kaikilla toimialoilla.  Lähialueen kylät ja yhteisöt tulee huomioida erityispiirteineen ja sisäistä liikennettä pitäisi kehittää, jotta asuminen taajamien ulkopuolellakin voisi olla mahdollista.

Osallistava budjetti on ollut menestystarina Tuusulassa, mm. lähiliikuntapaikat, ikäihmisten kuntoilulaitteet ja yhteiset taukopaikat ovat tuoneet Tuusulalaiset yhteen. Niistä kannattaa olla ylpeä, jälleen kuluvan vuoden äänestys on päättynyt ja yhteistä hyvää on luvassa arkea ilahduttamaan. Kunnan tuleekin pitää huolta asukkaistaan tasavertaisesti, apua saa kun sitä tarvitaan ja auttaa voi, kun siihen kenelläkin on mahdollisuus. Yhdessä olemme enemmän.

Kuntakeskuksista Hyrylässä tarvitaan lisää erilaisia asumismuotoja, yritystontteja ja laaja-alaista päivähoito- ja kouluverkkoa, sen rakentamisessa ollaan hyvässä vauhdissa. Sisäilmaongelmissa meillä on nollatoleranssi, kunnan kiinteistöissä ei voida sallia minkäänlaisia sisäilman ongelmia. Ainoastaan terve ympäristö mahdollistaa terveen kasvun ja huolenpito kunnan kiinteistöistä on tärkeää. Kellokoskella taas tarvitaan myös asumisvaihtoehtoja ja kaupalliset palvelut tulee turvata riittävällä asukaspohjalla. Vanha Ruukki alueineen on kulttuurihistoriallinen kohde, sitä tulee vaalia ja kehittää, yhdessä jo siellä toimivien yrittäjien kanssa.  HUS:n kanssa olisi hyvä päästä etenemään tyhjien sairaalakiinteistöjen osalta, tässä voisi kuntalaisetkin sitten suunitteluvaiheessa ottaa mukaan ideoimaan aluetta. Jokela taas on kunnan ainoa radanvarsi taajama, kolmas raide on kohta täällä ja Jokelasta Helsinkiin pääsee pian kolme kertaa tunnissa. Jokelan väestömäärä onkin kasvamassa ja se mahdollistaa palvelujen pysyminen kylällä. Sinne tarvitaan kohtuuhintaista vuokra-asumista, kerrostaloja ja omakotialueita. Myös siellä kouluverkko ja sen tuomat uudet haasteet ovat lähitulevaisuuden painopisteitä, jälleen terve ympäristö kunniaan, vain siten teemme kunnasta houkuttelevan alueen asua ja elää.

Meillä jokaisella onkin tehtävä ympäri Tuusulan, osta omasta kylästä, tue paikallista ja mahdollista kunnan huikea tarina, jatkossakin. Siten turvaamme ihmisten ja palveluiden pysymisen.

Ulla Palomäki

 

Avainsanat: Tuusula, asuminen, elinkaari, palvelut,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini