Ja sitten asiaan

Share |

Perjantai 22.1.2021 klo 22.47 - Ulla


Ja sitten vielä perustelua, miksi?

kuntavaaliehdokkuus on nyt julkistettu ja siihen on reagoitu, enemmän ja vähemmän, hyvä niin koska, ellei kukaan reagoisi, sekin kertoisi jostain. Olen ollut valtuutettuna kohta kolme kautta ja nyt siis haen lisäpestiä, kuinka käy, sitä en tiedä mutta yrittää haluan, no miksi? Koska: 

- kuntakehityslautakunta on ollut mielitiettyni,on suuri merkitys sillä miten ja missä asioissa kunta etenee, Se on tärkeintä, ajatellaanpa mitä sektoria vaan, kaava-alueiden ulkopuolella tai kylissä, niin kaavat ovat kaiken kasvun lähtökohta. Viimeisen valtuustokauden aikana monta suurta hanketta on saatu maaliin, kaavoja on saanut lainvoiman ja menneet eteenpäin, kuntakehityslautakunta on onnistunut viemään asioita upeasti, kiitos siitä meille kaikille lautakunnassa. 

Keskustelua on syntynyt, mutta samaan aikaan näen määrätietoisen edistymisen kaavatyössä, yhteistyössä ja tekemisessä mm. asuntojen rakentumisessa ja rakentamisessa Tuusulaan, toki alueellisia eroja on ja varmaan valuvikojakin mm. markkinoinnin ja muun suhteen, mutta olemme etenemässä. Ensimmäisen kerran moneen vuoteen, olemme saavuttamassa asuntojen suhteen sitä rajaa, joka sitovissa tavoitteissa on vuosia ollut... 400 asuntoa /vuosi ja kyllä, olemme jopa nähneet nosturin Tuusulassa (jonkun mielestä se on merkki kunnan elinvoimasta.)

- siksi,että valtuustokauden tavoite oli ja on sisäilmaongelmaton kunta, julkisten rakennusten suhteen. Tässäkin monta tilaa ja asiaa on etenemässä, rohkeita päätöksiä on tehty ja sinnikkäästi olemme jatkaneet asian tiimoilta. Kenenkään kuntalaisen ei tule joutua työskentelemään tai asioimaan epäterveisssä tiloissa. Siis koulut, virastot, päivähoito yms. tulee olla terveitä ja turvallisia. No, viime aikoina on esitetty, että erittäin vaikeasti sisäilmaongelmainen kunnantalo tulisi palauttaa kulttuurikäyttöön, itse ajattelen että ei, koska korjauskustannukset ovat todella mittavat, ja siltikään emme voi olla varmoja korjausten vaikuttavuudesta. No, ketkä kulttuuria ja taidepalveluja käyttävät? Kuntalaiset, joten turvataanpa edelleen heidän terveys pitämällä tässäkin järki. Toisaalta mietin, mitä se tarkoittaisi tulevaisuuden Hyrylälle, jos jälleen jo kertaalleen hyväksytyt suunnitelmat romutetaan....kaikki taas pysähtyisi, hidastuisi...se on käsittämätöntä, kertakaikkiaan. Lisäksi, en halua että, verorahoja käytettäisiin siihen, sen sijaan uudet koulut ja päiväkodit ovat äärimmäisen tärkeitä tulevaisuuden kulttuurikohteita myös, iltaisin ja kaiken ikäisille. Yhteisöllisyydessä on voimaa ja sitä lisätään kohtaamisilla....toki koronan jälkeen. Joten niihin taidetiloja, yhteiskäyttöä, näyttelyitä jne.

- siksi koska: hallinnon ja johtamisjärjestelmän uudistaminen ja arvioiminen, on vihdoin tehty ja alkutulokset ovat tiedossa, näin voisimme jatkaa seuraavaan kauteen ja korjata korjattavat asiat, samalla muistaen kiittää ja arvostaa meitä kaikkia valtuutettuja rohkeudesta tehdä se muutos 2017. Johtamisjärjestelmän muutos on myös todellinen kulttuurimuutos, se ei valmistu neljässä vuodessa ja uusien toimintamallin juurruttaminen vie vuosia. Onhan ollut myös haasteellista luopua vanhoista tavoista ja edelleen luopumistyötä tehdään kunnassa, niin poliittisissa ryhmissä kuin muutenkin. 

- siksi koska: yhteistyö, jota kaikesta huolimatta olemme voineet tehdä, on tuonut elämääni monia uusia kumppaneita, niin meidän ryhmässä kuin muistakin ryhmistä, on onni ollut saada tutustua huikeisin tyyppeihin. Yhteistyö puolueiden kesken on ollut aika ilahduttavaa, hienoa. Meillä on monia tyyppejä, joiden johtoajatus on koko kunta, toki puolueesta riippuen, eikä niinkään minä ja minun haluni. Sitäkin kyllä löytyy, kuten saamme lukea Aika ajoin eri medioista. Aina ihmettelen sitä, että aina pitää olla syyllinen, kummallisesti aika kultaa muistot omasta osallisuudesta päätöksissä ja suorastaan ”tahallaan” ylläpidetään ikävää ilmapiiriä. Meiltä puuttu rakentava, vuorovaikutteinen keskustelukulttuuri esim. somessa, siksi monta kertaa ei edes halua olla osa sellaista keskustelua, jota siellä ruokitaan. Haluankin olla vaikuttamassa ihan tekemisessä, päätöksiin ja kantaa myös vastuun niistä. Kun julkista keskustelua seuraa, tuntuu, että moni on pahoittanut mielensä jossakin kohtaa ja antaa nyt tulla täydeltä laidalta, ei kiitos, siinä en halua olla mukana.

Meidän tulee uskaltaa katsoa riittävän pitkälle tulevaisuuteen ja vähitellen päästää irti, ennen tehtiin niin tai näin. Se on ollut parasta osaamista silloin, mutta kyllä painopiste pitää olla tulevaisuudessa, ei menneisyydessä. Muisteleminen kuuluu ihan muualle, kuin päätöksentekoon. Aina se ei ole helppoa, eikä pidäkään, mutta yhteinen tahto vie jo pitkälle.

- siksi  koska: en haluaisi,  että aina ennen vaaleja, pyörretään päätökset, esitetään uusia jarrutuksia ja tuodaan ikävä epäileva keskustelukulttuuri esille. Haluan olla luomassa kulttuuria, jossa erilaiset mielipiteet ovat mahdollisia, muita arvostaen. Aika usein meilläkin näyttää siltä että, emme voisi kunnioittaa toistemme ajatuksia,jo sovittuja asioita, ideologiaa  ja tekemistä? No, sitten sanotaan, että se kuuluu politiikkaan, no ei kuulu, ainakaan minun. On aika lopettaa poukkoileva politiikka Tuusulassa ja saada kunta nousuun,  Hyrylä ja sen elin edellytykset, tarjoamalla palveluita arkeen ihmisille, onnistuisiko vihdoinkin? Myös muut kuntakeskukset, meillähän Tuusulassa on kolme arvokasta keskustaa, kaipaavat rohkeita askelia, Jokela ja päärata...huikea mahdollisuus olla aika keskeinen haluttu asuinalue Uudellamaalla, koska Hesa alkaa olla täynnä,myös kustannusten ja asumisen näkökulmasta. Onko meillä varaa olla se käyttämättä? Ei todellakaan. Ja Kellokoski, mikä huikea mahdollisuus tehdä jotain ihan uutta HUS toimintojen siirryttyä pois Jne.

-myös siksi, että kylien laadukkaat palvelut ja hyvinvointi ihmisillä on tärkein asia, uskon että minulla on siihen näkökulmaa, rohkeutta puhua siitä ja myös osaamista viedä eteenpäin. Jokainen lapsi ja aikuinen, on oikeutettu tasavertaiseen kohteluun, niin sivistyksen kun terveyden sekä kulttuurin ja palvelujen osalta. Joskus siihenkin tarvitaan rohkeaa päätöksenteko kykyä, ja sitä minulla on.

- siksi koska: uskon demokratiaan ja yhteiseen hyvään, siihen että vaikka jokainen joutuu luopumaan jostain, on pyrkimys siihen, että kokonaiskuva asioista on ”siedettävä”, jos se olisi päämäärä politiikassa niin olisipa hienoa. Koska asiathan ovat erimielisiä, ei ihmiset. Jos tähän voisin vaikuttaa, niin kyllä, haluan olla mukana

Ei kun eteenpäin ❤️


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini