Täällä taas, maailma muuttui....

Share |

Lauantai 16.1.2021 - Ulla Palomäki


Hei Taas

Näin asiat etenee ja päätökset muuttuvat suhteessa itseeni. Olen avannut nämä sivut uudestaan, taukoa oli reilu vuosi ja kyllä, uudella boostilla ja uusi minä. Ehkä hivenen vahvempi, ehkä hivenen varovaisempi ja taas hivenen enemmän Minä. Suljin sivut syksyllä 2019, sitä edelsi monenlaiset tunteet, ajatukset, kokemukset ja sukellus johonkin... Elämä on ollut viimeiset ajat aika vauhdikasta ja maaliskuussa 2020 päälle vyörynyt korona, vei viimeistään monella tavalla kierroksille. Ei ollut aikaa pohdiskella syntyjä syviä, elämä muuttui ”selviytymiseksi” pala kerrallaan ja tyypillistä itselle...keskity olennaiseen, jätä muu. Toki hyvinhän vuodesta yksilötasolla on selvitty, tehty töitä ja ylläpidetty arkea. Nyt vähän jo valoa tunnelin päässä, kun rokotukset ovat alkaneet ja ehkä jo loppuvuodesta voidaan päästä avoimeen yhteiskuntaan, siten kun se on mahdollista. Onkin hyvä miettiä, miten maailma muuttui? Mikä on uusi normaali? Arjessa ja muussa... Mutta siis täällä ollaan taas.

Kulunut aika vei myös omalta osalta syvälle pohdintaan, missä haluaa olla mukana? Olen ollut kuntapolitiikassa nyt kohta kolme kautta...yli 12 vuotta, olin valmistautunut siihen, että se jää jo omalta osalta. Mutta...asiat muuttuvat, ja torstaina 14.1.21 olen allekirjoittanut suostumuksen olla kuntavaaliehdokkaana Tuusulan SDP ryhmässä, tarkan harkinnan jälkeen. Kuluneet vuodet politiikassa ovat olleet äärimmäisen mielenkintoisia viime aikoina, muuttuneessa maailmassa se on tuonut vallan ja päätöksenteon dynamiikan lähemmäksi kuin koskaan.

Vuodet ovat opettaneet itselle ja itsestä paljon, upeita ihmisiä, vahvoja kohtaamisia ja myös tietynlainen totuus ihmisistä, tarkoituksista ja kokonaisuudesta on auennut enemmän. Vuodet ovat myös väsyttäneet, ehkä eniten siitä syystä, että oma tapani on olla vahvasti läsnä kaikessa ja kaikkialla, sitäkin voi oppia ja tunnistaa asioita ajoissa.

Kuitenkin monet tapaamani ihmiset näissä ympyröissä, ovat olleet suuri rikkaus, nähdä ja oivaltaa, siitähän demokratiassa on myös kysymys. On ollut myös mahdollisuus saada uusia ystäviäkin, yli puoluerajojen, ja se on niin hienoa. Toki myös toisinpäin, on tullut vastaan myös sitä, että ihminen ei sitten ollutkaan sellainen kuin oli ajatellut, pettymyksiä on kokenut, mutta sekin kuuluu tähän.

Yhdessä tekemisestä, yhteisistä päätöksistä on kuitenkin saanut voimaa ja se on avartanut kokonaiskuvaa. Olemme myös eläneet tämän viimeisen valtuustokauden ensimmäistä pormestari kautta Tuusulassa ja sen kehittäminen jatkossakin mukana olemisella, olisi huikea mahdollisuus jota haluan tavoitella. Kuinka sitten vaaleissa käy, sitähän ei tiedä kukaan. Uusi Tuusula johtamisjärjestelmän muutoksen myötä on lähtenyt mielestäni uudelle levelille, töitä on vielä paljon,mutta alku on todella lupaava. Myös poliittinen maailma on maailmanlaajuisen pandemian mukana muuttunut, se on yhdistänyt ihmisiä mutta myös eriyttänyt, myös meillä. Tästäkin syystä ja sen takia,  olen pohtinut osuuttani ja totean, että kyllä haluan olla edelleen paikallistasolla vaikuttamassa ja puhumassa arjen ja sujuvien asioiden puolesta. Tuomassa mukaan keskusteluun itselle ominaisia asioita, arvoja ja turvallisuutta ihmisistä välittämisessä.

Toinen itselle tärkeä asia hoitajat ja Sairaanhoitajuus, heidän puolestaan puhuminen, heidän työnsä näkyväksi tekeminen ja arvostaminen huipentui upealla tavalla, kun marraskuussa 2020 minulle myönnettiin Kyllikki Pohjola tunnustusapuraha, tekemästäni työstä Sairaanhoitajien hyväksi ja puolesta puhumiseksi. Vuosi 2020 oli maailmanlaajuisesti sairaanhoitajien ja kätilöiden vuosi, millaiset puitteet se saikaan, meitä tarvittiin enemmän kuin koskaan ja tarvitaan edelleen. Tunnustus tuntui todella hyvältä ja arvostan saamaani huomionosoitusta todella paljon, kiitos asiaan vaikuttaneille.  Tämä tunnustusapuraha oli erityinen minulle myös siksi, että Kyllikki Pohjola toimi aikanaan politiikassa yli 30-vuotta ja 1960- luvulla ajoi läpi sairasvakuutuslain. Häntä pidettiinkin sosiaalipolitiikan voimahahmona sekä sairausvakuutuslain ”äitinä”, sen myötä oikeus hyvään ja tasapuoliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon lähti kehittymään Suomessa ja se on edelleen keskeinen asia ihmisten hyvinvoinnissa. Se on myös minulle tärkeä asia ja sen puolesta haluankin vaikuttaa, tehdä työtä.


Monta muutakin asiaa tähän on kyllä tietysti myös vaikuttanut ja olenkin suorastaan ilahtunut,oikeastaan jopa häkeltynyt saamistani kannustuksista, hiukan yllättäviltäkin tahoilta. Sitä harvoin jää oikeastaan miettimään, miten näyttäytyy muille? Mitä omalta osaltaan on tuonut ja tuo paikalle...niin tärkeitä pohdintoja, joita ilman muuta jatkan. Lämmin kiitos teille kaikille ❤️ Tavataan siis täällä, somessa ja turvallisesti hoodeilla.

Ulla Palomäki

Tuusula, valtuutettu, SDP ryhmän pj

Kuntakehityslautakunnan jäsen

Pohjois-Tuusulan Demarit johtokunnan jäsen

Sairaanhoitajaliiton valtuutettu, valtuuston varapuheenjohtaja

Sairaanhoitajaliitto, yhteiskunnallisen vaikuttamisen työryhmä

Sopimuskoti, hallituksen jäsen, Kerava

Avainsanat: Ajatukset, uusi aika, vaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini