Huh hellettä

Share |

Keskiviikko 29.5.2024 klo 19.30 - Ulla


Helteistä keskiviikkoa

Kesä tuli sitten vauhdilla, on aivan huikeeta miten luonto on herännyt kukkimaan. Jokainen varmaan odottaa jo lomia ja vähitellen alkavat ajatukset liikkumaan lomaa kohti. Mutta paljon tapahtuu,isoimpana oman hyvinvointialueen YT neuvottelut tuli päätökseen tänään. Isoja päätöksiä, kipeitä päätöksiä ja monenlaista, kaikkiaan 62 irtisanotaan, joista 20 esimies- ja päälikkötasoa, asinatuntijoita 32 ja 10 muuta työtä tekeviä. Tässä sote tilanteessa tuntuu todella pahalta. Vaikka eivät suoraan kohdennu suorittavaan henkilöstöön, välillisesti vaikuttavat varmasti. Johtamisjärjestelmän muutos ja sen vaikutukset, yksikköiden koot jne. Esitys menee aluehallitukseen 4.6 ja sitten 5.6 asia konkretisoituu. Siis jännää aikaa todella menossa. Entä jos?

Itsellä taas muutrama uusia asia menossa, HUS yhteistyö jatkuu, koulutuskokonaisuus poliklinikoiden kanssa on edennyt.Työnohjaukselliset voimaannuttavat aamutunnit 2/5 pidetty. 

Aiheina vuorovaikutus ja dialogi, toisella kerralla puhuimme stressistä haittana tai voimavarana. Kesäkuussa palaamme resilienssin ääreen ja syksylle sitten pari kertaa vielä. Myös työssä moni asia etenee, huomenna työyhteisösovittelu koulutusverkoston lähipäivä, Keusote vahvistaa omaa resurssiaan satsaamalla työhyvinvointiin ja työkykykyyn tukevaa verkostoa. Mahtava olla siinä mukana, valmistuin työyhteisösoviitelijaksi 2023 ja hienoa päästä viemään sitä käytäntöön.

Kirjoitin myös Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry hallituksen jäsenen roolissa kannanoton digi- ja etäpalveluista Proterveys- lehteen, halusin painottaa sitä, että palvelujen erilaisuus on tulevaisuutta, osa digi- ja etäpalveluista varmistaa hoidon toteutumista. Julkisuudessa kuitenkin usein puhutaan niistä vain palvelua heikentävänä tai säästönä, kun taas itse ajattelen, että läsnävastaanottoa ei todellakaan aina tarvita. Moni asia hoituu sujuvasti diginä, jos vain halutaan. Mutta tarkkaan tulee harkita mitä ja kenelle, ja tässä resurssi pulassa esim. erikoislääkäreiden saatavuus Suomessa on todella vaikeaa, silloin etäpalveluna voidaan turvata hoitoa, pidemmältäkin. Yhtälailla hoitaja vastaanotto, jossa potilaan kanssa voidaan rauhassa käydä hänen asioitaan läpi tai  kotona asumista tukien  osana kotihoitoa, etähoiva laitteet ovat laajasti käytössä. 

Tänään tällaisin ajatuksin, mukavaa koulunpäätös viikonloppua ja oikein paljon Onnea kaikille kouluvuotensa ja opintonsa päättäville.

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini