Loma loppuu

Share |

Torstai 25.8.2022 klo 0.25 - Ulla


Iltaa tai jo alkavaa yötä

Loma on tehnyt tehtävänsä,kiireettömät aamut saa valvomaan myöhään. On ollut melkoiset viikot,kun mediaa on seurannut...monenlaisia ajatuksia mielessä. Myös ajatus siitä,että kohtuuton ajojahti pääministeriä kohtaan,ns.ystävät sekä media tekee kaikkensa,mustamaalatakseen. Toisaalta ajatus hillitymmistä pippaloista olisi ehkä hyvä. Mutta Sanna Marinille hurjasti voimia,ei pääministerikään ole teflonia, mutta upeasti tiesi olet kulkenut ja kuljet,tehkääpä perässä.

Kokousrumba on alkanut ja niin Taja kuin kuntapuolen lautakunta on kokoontunut. Eilen tuli mielenkiintoinen asia esille,Linjamäen koulu,joka suljettiin muutama vuosi sitten. Edelleen itse olen silloisen mielipiteeni kannalla,yksikään opettaja ei olisi kyennyt opettamaan 1-4 luokkaa,tasavertaisesti ja siten,että oppiminen ei olisi haavoittunut. Puhumattakaan opettajan omasta kollegiaalisuuden verkostosta tai tuesta. Nyt Kellokosken koulua käyvät lapset,ovat integroituneet ikäkavereihin kokonaisissa luokissa ja opetus / oppiminen sujuu.

Tämä kannattaisi evauksen näkökulmasta ( joka silloin tehtiin), kyselynä uusia, oli tärkeääkin saada dataa evauksen vaikuttavuudesta.

Tänään myös sain mahtavan palautteen Keusoten alueellisen kotisairaalan toiminnasta,jossa tasavertaisuus toteutuu koko alueella. Siitähän hyvinvointialueissa on kyse,kuntalaisten yhdenvertaisista palveluista. Onnistuttu on. Nyt tätä lisää.

Huoli tietenkin on sote henkilöstön riittävyydestä ja puuttumisesta,sijaisia ei sada,työmäärä kasvaa. Ainakaan jatkuva epäkohtien vellominen ei tilannetta auta, yhteistyötä pitäisi tehdä. Paljon on vielä tekemistä, entä jos vastustamisesta ja arvostelusta, vaihettaisiinkin näkökulma kannustamiseen ja kiittämiseen, olisiko helpompaa edetä,luulen niin. Todella mielenkiintoista aikaa, hyvinvointialueiden käynnistyminen on lähellä. Mahtava olla kehittämässä tätä lisää. No,ensiviikolla töihin ja uusiin haasteisiin, ihan mahtavaa.

Yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini