Taas täällä...

Share |

Torstai 26.8.2021 klo 21:03 - Ulla


Iltaa kaikille

Jälleen muutama asia mielen päällä,joita haluan tänne jakaa. Kunnanhallituksen seminaari meni, oli mielenkiintoinen ja avasi uuden kauden Tuusulaan. Näin alussa, kun väki päätöksenteossa muuttui kovasti, oli tunnelma melko tunnusteleva, enkä oikein itsekään osaa sanoa millainen...no tunnusteleva. Vie aikaa ryhmäytyä, sitä tarvitaan myös politiikassa, taisi olla joku hiljattain,joka toivoi tiimityötä kuntakehityksen jatkossa puolueiden välillä. No,kuitenkin poliittiset argumentit ja arvot ovat ne,jotka tiimityön tuottaa. Pitää muistaa, että olemme poliittisella kentällä ja tavoitteet ovat puolueilla sen mukaiset. No,kuten aiemminkin totesin, lähtökohdat ovat hyvät. Kunnanhallituksen seminaarissa oli perjantaina alustamassa Eero Laesterä, joka tuntee kunta kenttää, seuraa kehittymistä monilla mittareilla, niin plus kuin miinuskin ja kokonaisuutena hänen arvionsa Tuusulasta oli hyvin toiveikas. Olemme olleet hyvällä tiellä viimeiset vuodet ja tehneet infraan niitä toimenpiteitä (koulut,infra,asuminen) jotka ovat edellytykset kasvulle. Selkeä muutos on nähtävissä taitekohdassa kun Tuusula luopui virkamies, kunnanjohtaja johtamisesta ja tästä olen todellakin samaa mieltä. Olinhan itse jo siellä alkumetreillä mukana muutoksessa ja puoltamassa luopumista. 

Hyvinvointilautakunnan osalta emme vielä ole päässeet alkuun, odottelen viestiä pj palaverista tässä kuun alkupuolella, ensimmäinen kokous on 21.9 ja on hienoa lähteä sitä viemään eteenpäin. Jahka pj palaveri on saatu pidettyä, olen yhteydessä lautakunnan jäseniin ja alamme rakentamaan yhteistä hyvää Tuuusulan hyvinvoinnin tueksi. Lautakuntaan valittiin monia innostuneita henkilöitä eri ryhmistä ja ilolla odotan yhteistyötämme. Kunnasta kehittämispäällikkö Heidi Hagman toimii lautakunnan esittelijänä. 

Työn maailmassa loman jälkeen on päästy vauhtiin, ja monia mielenkiintoisia asioita on liikkeellä. Valtava ongelma on hoitohenkilökunnan puuttuminen, paikkojen sulkeminen ja palvelujen rajoittaminen yhteiskunnassa on monissa kunnissa seurausta tästä. Tilanne on annettu ajautua tähän, asia on ollut tiedossa mutta yksikään hallitus, puolue ja työmarkkina osapuoli, ei sitä ole halunnut tunnustaa. On sammutettu pieniä kyteviä paloja, mutta nyt olemme liekeissä....tämän sammuttamiseen tarvitaan merkittäviä rakenteellisia asioita. Pelkästään koulutuspaikkojen lisääminen tai ulkomailta tuotava työvoima ei tätä ratkaise. Ei myöskään syyllistäminen tai palvelujen saatavuuden rajoittaminen. Keski-iän nousu ja lääketieteen kehitys edellyttävät saatavuuden lisäämistä. Tosin palvelujen muoto muuttaa muotoaan ja se on seurausta ihmisten liikkuvuudesta, omasta osallisuudesta omaan hyvinvointiin, teknologian kehittymisestä yms. ja  niin pitääkin. Vanhat konseptit eivät enää toimi, tarvitaan rinnalle monipuolisia palveluja. Kuka sinua aikanaan siltikin hoitaa, on hyvä ja aiheellinen kysymys.

Näistä ajatuksista jo aikanaan innostuneena hain taas koulutukseen  keväällä, kuten aikaisemmin kerroin ja aloitinkin tänään YAMK opinnot, Asiakslähtöisten prosessien kehittäjä, ihan mahtavaa. Haaveena on tulevassa opintovapaa ja keskittyminen opintoihin, uudet mahdollisuudet työssä ja mahtavien jo olemassa olevien osaajien nostaminen osaksi arjen kehittämistä. Sitä tehdään jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhä enemmän. Se on hieno juttu.

Näillä ajatuksilla kohti syyskuuta, kaikkea mahtavaa on tiedossa. Ollaanpa kuulolla.

Yt. Ulla