Uusi valtuusto kausi alkoi

Share |

Maanantai 16.8.2021 klo 23:12 - Ullan jaon suhteen


Iltaa

Tuusulassakin uusi valtuusto kokoontui vahvistamaan ryhmien esitykset luottamuspaikkojen jaon suhteen. Oli merkillistä kuunnella valtuuston kokousta netin kautta, näin varavaltuutettuna. Rauhassa kiirehtimättä. Kokous oli kovin lyhyt, esitykset valintoihin oli yhdessä neuvoteltu ja listattu, lähinnä ne todettiin pykälä kerrallaan. Tuusula sai myös uuden pormestarin Kalle Ikkelä (kok) ja kaksi apulaispormestaria Tuija Reinikainen (Tupu) ja Jari Immonen (ps). Tuijaa tunnen aikaisemmasta, kaksi muuta ennestään tuntemattomia minulle. Odotukset on isot ja isot saappaat hra Ikkelällä on täytettävänä, mutta pormestari ohjelma on kohtuullinen, joten sitä kohti. Valtuustossa vaihtui myös valta poliittisesti sekä henkilöittäinkin, useita uusia valtuutettuja aloitti ja monia toki jatkoikin.

Monet tutut päättäjät tuli valituksi luottamustoimiin, myös osa joita ei tietysti ennestään tunne, yhtä kaikki, jokaisella halu päättää yhteisiä asioita. Niin hienoa, koska ellei päättäminen kiinnosta, olisimme hukassa. On huikeaa nähdä postauksia luottamustoimista ja iloita niistä kaikkien puolesta. Tulin itse valituksi HYTE ltk pj 2021-2023 ja HYTE ltk jäseneksi 2023-2025, kiitos luottamuksesta. SDP ryhmä sai kaksi puheenjohtajuutta, HYTE ja Rakennusjaos ja ensimmäiseen tulin siis valituksi ja toiseen ihan huikea tyyppi meiltä demareista,  Jani Peltonen  Edeltävästi olin 12 vuotta kuntakehityslautakunnan jäsen, joten tunnen pienoista mielihyvää siitä, että Tuusula on suomen muuttovoittoisin kunta, jotain olemme tehneet siis oikein. 

Toki koska kyseessä oli tänään järjestäytymiskokous oli tunnelma vielä aika jäykkä, puheenvuorot oli hyvin vähissä ja yhteinen tahtotila oli 100%. No,toivon jatkossa, että valtuustossa viriää keskusteluja monista asioista, keskustelu on rakentavaa ja yhteiseen hyvään pyrkivää. Se mihin kiinnitin huomiota tänään, oli tässä korona ajassa maskien käyttämättömyys, olisin mielelläni nähnyt enemmän niitä. Voihan olla että osa ei terveydellisistä syistä voi pitää, mutta noin moni? Toivotaan, että altistumista ei tullut ja kaikki oli vastuullisesti terveinä.

Tulevana to-pe on kunnanhallituksen seminaari, johon lautakunnan puheenjohtajana sain kutsun, joten siitä eteenpäin. HYTE asiat kulkee kauttani seuraavat kaksi vuotta, mahtavaa koska yhdessä tekemällä olemme enemmän. Tästä se siis alkaa.

yt. Ulla