Loma loppuu, arki alkaa ja muuta säpinää

Share |

Perjantai 13.8.2021 klo 11:52 - Ulla


Hei

Siis viimeinen lomapäivä, vielä viikonloppu ja sitten arkeen. Neljä viikkoa mennyt, josta ensimmäinen taisi mennä kipuillessa irtipääsyä, vähitellen kuitenkin työasiat jäi taakse. Tilalle valtavat myllertävät ajatukset siitä, kuka ja mitä, miten ja missä politiikassa osaltani mennään. Olenko valmis, haluanko, miltä tuntuu, kuka ja mihin...Samalla seurannut monia luottamuspaikkajakoja eri kunnissa, yhteisenä nimittäjänä kipuilu ja jakamisen vaikeus. Osa on kokenut ettei saa tarpeeksi, osa taas jotain muuta, vaaliliitos ja salamyhkäisyys on versonut milloin mistäkin valinnasta,ilmeestä,eleestä ja olosta...Yhteinen nimittäjä politiikka ja valta. Kaksi yhteen liimautumutta sanaa, joita ilman toista ei ole. Aina on kyse vallasta, kun puhutaan politiikkaa. Näin se vain menee. Myös se,että olet mukana, kertoo siitä,että haluat olla vallan kanssa tekemisissä, vaikuttaminen on valtaa ja valta luo energiaa, monenlaista.

Olen myös paljon pohtinut viime valtuustokauden rooliani ryhmän pj:nä, miten vaikeaa se oikeastaan olikaan tai miten helppoa? Kuinka paljon toiminta oli odotusten mukaista ja kuinka paljon jotain muuta? onko oikein tuntea helpotusta, siitä että se on nyt takana? Mikä sai minut toimimaan siten tai miksi koin,että en pääse liikkeelle lainkaan? Miten hienoja mahdollisuuksia se tarjosikin ja tuliko kaikki hyödynnettyä? Rehellisesti... en tiedä, joka tapauksessa valtuustoryhmän pj pormestaripuolueessa ja varsinkin, ensimmäisen pormestarikauden aikana ei todellakaan ollut helppo. Monenlaiset ajatukset ja tasapainoilut, puolueen agendalla versus koko kunnan agenda, mutta,se on nyt eletty ja koettu.

 Meillä oli viikolla kuntakehityslautakunnan viimeinen kokous ja samalla kävimme reflektointia toiminnan onnistumisesta, esille nousi monia mielenkiintoisia asioita. Asia mittareilla mitattuna, onnistuminen oli kiistatonta, Tuusula on muuttovoittoisin kunta (HS, K-U, mediat ympäri Suomen, edellytti onnistunutta kaavojen ja asioiden valmiiksi saattamista kaudella 2017-2021). Yritystontteja vihdoin aukeamassa myös etelä-Tuusulaan (Keski- Uusimaa tällä viikolla), ”Suomen suurin logistiikkakeskus keskittää kaiken toimintansa Tuusulaan, koska täällä on ollut tilaa laajentua rauhassa” , Pormestariohjelman mukainen sisäilmaongelmien 0-toleranssi kasvatuksen ja sivistyksenkin osa-alueilla, siitä pidettiin kiinni (Monio alkoi rakentumaan, Martta Wendelin pk, Kellokosken kouluremontti, palveluverkkouudistukset jne.) Näissäkin Kuntakehityslautakunta näytteli iso osaa ja koko järjestelmän uudistaminen Tuusulassa. Ihan mahtavaa. Toki kiitos kuuluu myös kaikille muille toimijoille.

Jäin myös miettimään, Onko kuitenkin polittinen puolue tärkeämpi kuin yhteiskunnallinen vaikuttaminen kunnassa? Yhteisen kunnan rakentaminen? Kilvoittelu paremmuudesta ja kilvoittelu siitä, kuka pääsee esille? Miksi asioita ei voi tehdä yhdessä? Tai miksi niitä tehdään salassa? Kiitospuheita, ajatuksia jne.Lopetimme kauden illalliseen, jossa jatkoimme keskusteluja. Siellä esille nousi yksi tärkeä asia, Evaus, joka Tuusulassakin on otettu käyttöön. Osan mielestä se epäonnistuu aina ehkä, ellei omaa tahtoaan saa läpi- tätä kannattaa pohtia, onko se niin? Mitä evaus oikeasti tarkoittaa ja mitä sillä voidaan saavuttaa? Miten hieno väline se onkaan osallisuuden vahvistamisessa.

Mutta nyt suunta tulevaan ja uuteen valtuustokauteen. 

Omalta kohdalta politiikassa se tarkoittaa hienoja asioita edelleen, vaikka vaalimenestys kantoi vain 3. varavaltuutettu paikalle, kunnallisjärjestö esittää minulle HYTE ltk puheenjohtajuutta 2021-2023 ja Hyte ltk jäsenyyttä loppukaudelle 2023-2025, olen otettu ja kiitollinen, kiitän luottamuksesta. Tämäkin valinta vahvistetaan maanantaina uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa. Meille valitaan myös uudet pormestarit ja heidän joukossaan myös naisedustus, sekin on hieno juttu. 1. Pormestari tulee kokoomuksesta ja on Kalle Ikkelä, hieno nähdä miten toinen pormestarikausi lähtee liikkeelle. Itsellä iso odotus edelleen, yhteinen kunta -meidän kunta, jossa kaikilla on mahdollisuus elää ja toimia. Siihen meillä on edelleen mahtavat mahdollisuudet, käytetään ne siis yhteistyössä. Myös uusi pormestariohjelma on hyväksytty kaikkien osalta, ja siellä edelleen todella monia yhteisiä asioita Tuusulan parhaaksi. Luettavissa tuotapikaa Tuusulan sivuilta ensi viikolla. 

Ihan mahtava kooste mm.Kati Lepojärven sivuilla, tuntuipa kivalta lukea kommentit minusta, kiitos. Muuten voin todeta että, #yhdessäolemmeenemmän

Myös eräs henkilökohtainen ilon asia tapahtui, siitä hiukan myöhemmin, sen rinnalla mikään ei ole mahtavampaa. Lisäksi opiskelut alkaa 26.8 ja vietämme 25v. hääpäivää 24.8.21....Elämä on siis aika Chick. Tähänkin sopii käyttämäni lause, Elämäkin on asenne, myös siitä puhuminen. ❤️

Kivaa viikonloppua juuri Sinulle

yt. Ulla