lauantai ajatusta

Share |

Lauantai 29.10.2022 klo 12:55 - Ulla


Hei

Olen ollut lomalla menneen viikon, silti viikkoon on mahtunut huikea määrä kohtaamisia, asioita ja päätöksentekoa. Saan usein kysymyksiä, enkö lomaile? lepää? milloinkaan, kyllä toki, juuri tälläkin viikolla. Olen ollut järjestötoiminnassa mukana lähes 20 vuotta, ne ovat itselle erittäin tärkeitä ja niiden kautta ikäänkuin voimaannun myös muusta.

Sairaanhoitajaksi valmistuttuani, lähdin aika pian mukaan sairaanhoitajaliiton päätöksentekoon, vuodesta 2008 olen ollut mukana politiikassa, erilaisissa rooleissa. Ensin kuntatasolla ja sitten hyvinvointialuetasolla, nyt pääsin mukaan jo HUS tasolle. Toimin myös ammattijärjestössä hallitustyössä ja yhteiskunnallisessa järjestössä. Aina välillä ajattelen, että oisko jo annettava muille tilaa, ja sit taas, huomaan kuinka huikeeta on olla asioiden äärellä. Pidän siitä, että voin katsoa asioita isosta näkökulmasta, nähdä ja oivaltaa päätöksenteon merkitys vaikka sairaanhoitajan työhön tai kuntalaisen arkeen. Samalla se oma työ on hyvin merkityksellistä, kun tietää mitä tekemisen taustalla tapahtuu.

Opiskellutkin olen aina, joka kerta kun valmistun, totean että nyt riittää, kunnes taas huomaan, että tarvitsen lisää syventämistä tuohon ja tähän. Opiskelu itsessään on todella aikuisiälläkin huikeeta, verkostoitumista ja uuden oivaltamista. Eilen Jyrki69 sanoi televisiossa, että hänkin on opiskellut jo ihan siksi, että se meillä Suomessa se on mahdollista ja lähes ilmaista. Toden totta, mahdolisuuksia on todella paljon. Sitä ei aina muista, kuinka etuoikeutettu täällä on, kun voi itse valita mitä opiskelee...sitä kohti vaan.

Olen myös saanut politiikan ja muun tekemisen kautta uusia tuttavuuksia, tärkeitä lähellä olevia ja isoja verkostoja, tutustunut moniin huikeisiin ihmisiin, oppinut monta uutta taitoa myös politiikan vaikuttamisaskeleista. Pettymyksiäkin on tullut ja oman itsensä pohtimista, miksi en riitä? tai miksi joku muu riitti? Vaalit on aina raastavaa aikaa, niin hyvällä ja hiukan kurjallakin tavalla, mutta yhtäkaikki, se kuuluu vaikuttamisenaskeliin. Kaikesta olen todella saamapuolella, satakertaisesti.

Kiitos siis huolenpidosta ystävät, mutta tässäkin, me voimaannutaan niin erilaisista asioista, itselle ne ovat edelläkuvattuja ja silti myös monia muita juttuja <3, maanantaina taas työn ääreen, jossa myös voimaannun. Olen aina saanut tehdä haluamaani työtä, sekin on tarjonnut huikeita mahdollisuuksia.

Etsi siis polkusi, kulje sitä kohti. Huomaa mäet ja mutkat, alamäen jälkeen on aina ylämäki. Mäen päällä voi avautua jotain todella suurenmoista, näe ja koe se. yt. Ulla 

20210825_220251


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini