ajatuksia taas

Share |

Maanantai 29.4.2019 klo 23:13


Hei pitkästä aikaa

Huomenna on Vappu, siis kesän virallinen avaus...ainakin se oli lapsuudessani, vappuna sai laittaa sandaalit ja polvisukat, väliäkö sillä oliko kylmä vai ei. Minun piti ehkä kirjoittaa tänne jotain muuta tänään, mutta ajatus muuttui....joku ihminen nimeltä Jorma V,oli jättänyt minulle erääseen postaukseen kommentin, jo aikaa sitten, nyt sen vasta luin...hänen mielestään minun ei kannata kirjoittaa mitään, mihinkään, ikinä,  ei osallistua varsinkaan päätöksentekoon, olen onneton päättäjä, olen surkea kirjoittamaan ja olisi viisasta palata takaisin kouluun...Siis, oliko oikeasti niin,että joku aikuinen tyyppi,oli oikein nähnyt vaivaa jättää muutaman negatiivisen sanan minulle? Mitä hän halusi sillä kertoa minulle? Mitä hän kertoi sillä itsestään? Että on itse jotenkin parempi tyyppi? Että on jotenkin oikeutettu omaa erinomaisuuttaan arvostelemaan muita? Vai mitä? Olisi kiva saada tuollaiselle hemmolle kasvot, pohtia mitä ilman hän on mahtanut elämässä jäädä, että käyttäytyy noin..on meitä...Itselleni ei tulisi kyllä mieleen mennä netissä arvostelemaan tai arvioimaan jonkun tekstejä. Jos hän vielä täällä käy, mene äkkiä pois,ei näin surkeita tekstejä sinun tartte lukea.

Löysin myös palautteen Sirpalta, toisella kerralla, hän taas toivoi että jatkan kirjoittamista. Hän saa kuulemma aina ideoita pohtia myös omaa elämäänsä ja sen ilmiöitä, kaunis kiitos Sirpa, tuntui hyvältä ja ihana jos niin on. Nämä ilmiöt ja asiat joita täällä ihmettelen, ovat vakioita arjessa, ihmisten kesken. Ihanaa kevättä sinulle.

Selasin vähän muutakin, alla oleva on kirjoitettu 8/17...ja ihan samat sanat voisin nytkin kirjoittaa. Sen verran uusia ulottuvuuksia on taas elämässä nähnyt. Ei uskoisi, aina aikuisen maailmassa. Olen kohdannut jotain sellaista, jota en käsittänyt arvostamassani kollegiaalisuudesta tai ammattilillisuudessa olevankaan, vaan on sitä...huh huh.

 Tämä siis elokuulta 2017; ”No,mitä on ollut aikaa pohtia...aikuisia ihmisiä, ja todeta että ehkä kauheimmat kiusaajat löytyy todella meistä aikuisista ihmisistä, ihan tavallisista tallaajista, joiden kanssa sinä ja minä teemme arkisia asioita. Ja jotka omasta mielestään ehkä ovat suuriakin, asettavat itsensä jotenkin muiden yläpuolelle ja ovat tietävinään kaikesta kaiken. Kiusaamisen harrastamiseen löytyy kyllä kanavia, esim. face ja erilaiset sivustot siellä. Lisäksi myös nimettömät kirjoitukset eri lehdissä ja mielipiteissä. Ihan hullua, me yritetään puhua kiusaamista vastaan ja ihmetellään nuorison touhuja silloin, kun ne eivät käyttäydy kuten me haluamme, kritisoimme ja arvostelemme, mutta....mitä itse tekee aikuinen??

 Vai mikä on syynä...itse uskon,että osa ihmisistä suorastaan nauttii siitä,että saa ylläpidettyä jonkinlaista härdelliä,sama ilmiö on työyhteisöissäkin. Ne tyypit ovat niitä ,jotka salaa selän takana puuhailevat kaikenlaista ja kun asia tulee päivänvaloon, ollaan ihan kun ei tiedetäkään mitään. Hetken aikaa kun ryhmää seuraa,tarkkailee ja havainnoi, nämä tyypit yleensä paljastavat itsensä ihan itse, tosin he eivät sitä huomaa. Heille on myös tavallista olla sosiaalisesti aktiivisia, uteliaita ja ehkä hiukan "mielisteleviä". Sama ilmiö tapahtuu myös sosiaalisessa viestinnässä. Olen hyvin surullinen tästä, se koskettaa ja saa ajatukset melko hajalleen”

No, jatkossa siis todella toivon, että jos joku ei pidä lukemastaan, älä lue. Itse kirjoittelen tänne, omaksi iloksi, saan tätä kautta voimaa sille, että ajatukset saavat kirjoittaminen kautta reflektiopintaa. On hyvä kirjoittaa asioita itsestä ulos. Paljon on kevään aikana tapahtunut mukaviakin asioita, vaalityötä on tehty, politiikkaa hoidettu, muita yhteiskunnallisia suhteita myös, kotona piha - asiat alkaa hahmottumaan ja ystävien kanssa on juhlittu monet kerrat. Olen onnellinen, arjestani.

Huomenna juhlitaan Vappua, sitten valtuustoseminaaria, ja toukokuu töiden kautta liikkeelle. Ihanaa kevättä sinullekkin, näe kaikki kaunis ympärilläsi...pongaa plussa arjen lisäksi, se kantaa enemmänkin kuin negatiivisuus.

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini