Moneksi menoksi

Share |

Perjantai 15.3.2019 klo 23:04 - Ulla


Heips vaan 157 875...huh ja huh...Kiitos ihan jokaiselle <3 

No kylläpä taas on monelaista sattunut tässä yhteiskunnassa ja tässä pienessä maailmassa, jota itse edustan. Suomen hallitus kaatui, yllättikö se ketään? Ei ainakaan minua...ennemminkin hämmästyin että nyt vasta. No,se taisi olla vaalipolitiikka, nyt kun Sipilää ja kumppaneita seuraa, yhtäkkiä ollaankin niin samaa mieltä. Jopa Soten epäonnistumisesta, melko hullua.

No, jotain kuitenkin saatiin aikaan, työllisyys lisääntyi, mutta mikä oli sen hinta yksilön kannalta, joillekin ihan hyvä, mutta pätkätöiden lisääntyminen, toimeentulohakemusten kasvu jne. Aiheuttaa edelleen monille vaikeuksia selvitä elämässä.

Osittain ollaan hyvällä tiellä ollaan,mutta kai palkalla pitäisi kuitenkin tulla toimeen? Mikä onkaan koulutetun henkilöstön tarve, rooli mm. paljon puhuttu ikäihmisten hoidon mitoitus, pitäisikö se kirjata lakiin? Ei ainakaan pelkästään, koska muuttuuko mikään ellei mietitä mistä mitotus rakentuu tai keistä? Tarvitaanko kouluttaa lisää matalapalkkaisia alalle, hoiva-avustajia, mielestäni ei, mikä heidän roolinsa olisi? Korvataanko heillä varsinainen hoitohenkilöstö, kiusaus ainakin olisi iso. Meillä on jo nyt sairaanhoitajat ja lähihoitajat, lisäksi tarvitaan keittiö- ja siistijähenkilöstöä, ei uutta ammattinimikettä hämäämään ja kustannuksia alentamaan. Hämmästyin, että sitä kuitenkin aidosti pidetään vaihtoehtona.

No entä sairaanhoitajat, no 5000 tyyppiä aloittamaan lisää opetusministerin mukaan,  juu ei tartte, mutta jos vientiin tarvitaan lisää sairaanhoitajia, niin sitten, Pohjoismaat ja Britannian, odottavat kieli pitkällä Suomalaisia sairaanhoitajia.  Ihan hassua, me koulutetaan heidät ja annetaan valmiina ulkomaille. Oikeasti meillä on jo nyt noin 72 000 sairaanhoitajaa, jotka, eivät työskentele sairaanhoitajina Suomessa, tarttis varmaan tehdä jotain? Vai....mitä luulet? Palkkaus? Työolot? Muuta? Ja edelleen moni miettii alan vaihtoa ja vaihtaakin. Nyt tulisikin satsata hyvinvointiin, työterveyteen, olosuhteisiin ja palkkaukseen,jotta tulevaisuudessakin riittäisi hoitajia. Se resurssi on, mutta käyttämättöminä. Haaste ei selvästikään ole saatavuudessa, vaan rakenteessa joka on vääristynyt. Kiihtyvä halua saada kaikki töihin, alasajaa samalla työn arvostuksen. Ja tosiasia on,ettei sillä palkalla sittenkään tule toimeen...vaarana voi olla että, miksi sitten tekee mitään?

Tehdään siis tärkeää työtä yhdessä, jotta jälkipolville olisi myös asiat hyvin, niiden ratkaisut ovat nyt. Äänestä, vaikuta ja ota puheeksi.

t. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini