Illan ajatuksia...

Keskiviikko 27.8.2008 klo 22:22 - ulla

No heips kaikille!

Muutama sana ajankohtaisista, mieltä askarruttavista asioista. Valtiovallan budjettiriihi on siis käynnissä. Ainakin positiivista, verohuojennus porrastettuna mallina!

Muina päivän aiheina mielessäni VALTAVA hoitajapula, kuka ihan oikeasti kohta hoitaa ihmiset jotka tarvitsevat hoitoa. Sairaanhoitaja pula on todella katastrofaalinen Uudellamaalla ja sama ilmiö on valtaamassa koko maan. Nyt tarvitaan kiireesti uusia innovaatioita asian ratkaisemiseksi. Yksistään palkan nostaminen ei auta vaikka edelleen olen sitä mieltä, että ala on ali arvostettu! Tarvitaan uudenlaisia ratkaisuja, sellaisia porkkanoita jotka todella tekevät perusterveydenhuollosta halutun ja arvostetun työn. Siihen ei auta keskustelu arvauskeskuksista...vaan todellista työn kehittämistä ja erilaista näkökulmaa työhön. Lisäksi tarvitaan yleisen kiinnostuksen heräämistä ja tietämyksen kasvattamista siitä mitä työ Terveyskeskuksessa on. Se on laaja-alaisen osaamisen hallitsemista, monimutkaisten sairaustilojen tulkintaa,diagnostointia, hoitoa, ja erittäin palkitsevaa ihmisten kohtaamista. Me siellä työssä olevat ja siellä työssä pysyneet tiedämme sen, kunhan muutkin näkisivät asian niin.

Maanataina 1.9 TV 2 esittää dokumentin Hullu juttu, johon olen aikaisemminkin viitannut...voitaisiinko todella nähdä terveydenhuollon henkilöstö ongelma laaja-alaisesti ja erilaisia toimijoita hyödyntäen?? Kannattaa ehkä katsoa...

Oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tv2, hoitaja pula, veroale