Mietteitä...puhutaanko sotea ja hyteä?

Maanantai 15.11.2021 klo 23:51 - Ulla

Iltaa

 Monenmoista on taas mielen päällä ja tuli tarve jakaa ajatuksia tänne. Aluevaalit lähestyvät ja aika monen huulilla on sote,onko se sitä vai tätä ja miten asioita tulisi viedä eteenpäin...on ilahduttavaa huomata,että sivuani käydään lukemassa ja jopa parastamassa...omat ideani tupsahtavat eteeni vähiten siellä,tai sieltä,mistä uskoisin niiden putkahtavan,mutta hyvä niin. Ilman muuta kanssani saa olla samaa mieltä ja kertoa se ikäänkuin omana ideanaan,sitähän politiikka on. Asiat koskettavat meitä kaikkia ja ne ovat hyvin samanlaiset meille kaikille,asian lähestymisnäkökulma vain voi muuttua.

Itselle alkaa olla aika selkeää,mikä oma tulokulmani näissä vaaleisa on,mutta avaan sitä tuota pikaa,kun varsinainen kamppanjani alkaa. Toki pidän sen maltillisena, kiire ja tahto ei ole niin ilmeinen. Toivon,että alueeltamme pääsee aidosti asioita ajavia ja ymmärtäviä ehdokkaita. Olisi hyvä osata puhua "sotea" ja samalla "hyteä",mutta nähdä niiden ero,joka on selkeä. On myös mielenkiintoista nähdä,keitä kaikkia on ehdokkaana,soten ydin taitajia ja keitä muita?

Myös kuntalaisen näkökulmasta...ilmeinen.

Mutta,tänään sain olla mukana Laurean projektissa kertomassa hyvästä sotetyöpaikasta,miten se tehdään ja millaisilla asioilla sitä kuuluisaa pitovoimaa saadaan soteen. Mahti juttu,kiitos Outi haastamisesta. Viime viikolla päätin 3x3h rupeaman pääkaupungiseudun kätilöiden koulutukseen työyhteisötoiminnasta, se myös oli upeeta ja tällä viikolla vielä luvassa työnohjausta työn sujumiseen arjessa...monessa mukana,mutta niin mahtavaa. Meillä on huikea porukka töissä raudanlujia ammattilaisia,pidetään ne. Joten ripaus henkilöstöosaamista taas kulkee matkassa,ilman sitä ei ole sotea,tulevaisuudessakaan.Näillä hiukan irrallisilla ajatuksilla tässä,tarkemmin piakkoin. Ehdokasasettelu päättyy 14.12 ja siitä työ alkaa vasta.

Ihanin ajatuksin taas seuraavaan kertaan.

Yt. Ulla 

Avainsanat: Sote, hyte, henkilöstö, politiikka, parastaminen