Palata piti...

Tiistai 19.7.2022 klo 7:27 - Ulla

Heips

Töissä taas,loma vol.1 loppui ja nyt siis taas sorvin ääressä. Oli hyvä loma,lepäsin,koin ja ajattelin...mihin ihmeeseen tässä mennään? Työvoimapula on suuri,nyt yhteiskunta herää vähitellen kun erikoissairaanhoito (esh)on pulassa...mutta,perusterveydenhuolto ( pth)  on ollut sitä jo pitkään. Ketjuhan menee siten,että potilasruuhka ei suinkaan Suomessa ole vain ESH: ssa...kun siellä on ruuhka,tulee kuntiin tieto,että tehkää jotain? No mitä? Koitetaan tietty ottaa esh potilaita niin paljon kun voidaan, jo "keskeneräisenä" jotta,esh pystyy taas ottamaan omansa,uudet. No pth taas ei pärjää,ellei jonottajat hoivapaikkoihin pääse eteenpäin...no ei pääse,koska sielläkin on työvoimapula. Kotona asuminen avunkaan turvin ei onnistu,koska kotihoidossakin on työntekijäpula. Eli kyseessä on koko ketjun sakkaaminen ja tiukasti, näin ollen myöskään yhden tahon ratkaisu ei toimi. Nyt keskitytään lähinnä siihen,että onko ay vastuussa? Kunnat? Esh? Koulut? Päättäjät? Vai kuka....voin kertoa,kaikki yhdessä. Ja yhdessä tämä pitää ratkaista. Me samaan aikaan puhutaan arvoista ja siitä, mikä Suomessa on hyvää hoitoa,tasavertaisesti ja kaikkia koskien? Mikä on valtakunnan tahtotila? Saako hoitoa vain he,joilla on taloudelliset mahdollisuudet vai siitä riippumatta kaikki? Ja tämän me ratkaisemme yhdessä, kansanedustajat,ministeröt, toimijat ja kuntapäättäjät, sekä kaikki me yhdessä. Toistemme syyttely,ei tilannetta vie mihinkään. Ellei jotain oikeasti tapahdu,tilanne pahenee,nyt on lähteneet hoitajat,lääkärit,seuraavaksi lähtevät esimiehet...voitko olla vastuussa siitä,että potilasturvallisuus säilyy? Tässä tilanteessa? Riippuen tahosta,ratkaisuja esitetään, arvoidaan ettei homma toimi, kaikki ei saa kaikkea ja samaan aikaan kuntapäättäjät tekevät säästölistoja, tulisi säästää siitä ja tästä...ööö,yhtälöhän on mahdoton. Tai palkankorotuksia tarvitaan  ( aina ennen vaaleja tämä on in), no kun niiden aika olisi, ei ole rahaa ja ei yhdelle ryhmälle,kun kaikki haluaa sitten, ööö,ei toimi. jne.

Kun sosiaalista mediaa ja lehtiä seuraa, jokainen tietää parhaiten,kuka oli tai on syyllinen. No,ei minullakaan sitä yhtä ratkaisua ole,mutta sen tiedän,että tämänhetkinen tilanne siitä,että mm. keikka firmat nostaa hoitotyön palkat överiksi ja samaan aikaan,vielä jäljellä olevat pienemmällä palkalla,etsii motivaatiota pysyä työssä, kuinka kauan? Tarvitaan kansallinen pelastusohjelma muuttamaan kokonaistilannetta, ei anneta tämän valua hyvinvointialueille,vaan pelastetaan terveydenhuolto nyt heti. 

 Vakavaksi vetää. Näin lomalta palattuani huomaan miettiväni, että mitä seuraavaksi? Arki on tässä ja nyt...

Vakavia mietteitä...yt. ulla

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työvoimapula, hoitotyö, kesä, perusterveydenhuolto, sosiaalinen media

Kääritään hihat

Torstai 11.3.2021 klo 22:38

Iltaa

kirjoitimme kollegan kanssa ajatuksia johtamisesta, sama ajattelu sopii myös kaikkeen arjessa. Rohkeus puhua ja olla vaikuttamassa, siitähän kaikessa on kyse. Mikään ei muutu eikä etene, ellet ole mukana ja vaikuta. Puhu reilusti, arvostaen, nosta kriittiset asiat esille ja tarjoa ratkaisua, siitä on demokratiassaan kysymys.

Kääritään hihat ja aletaan johtamaan

Hoitotyön kollega, haastoi Hoitotyön johtajat ja muut alan ammattilaiset keskusteluun ja pohtimaan sitä, jäädäkö jurakauteen vai nousta ratkaisijoiksi.

Ratkaisijoiksi ei nousta ilman rohkeutta. Ensiksikin rohkaisemme teitä rohkeuteen, puhumaan ja vaikuttamaan. Toivomme kaikille hoitotyön kollegoille hitusen ammatillista röyhkeyttä sekä uskallusta luopua liiasta nöyristelystä ja niiailusta. Hoitotyöllä ja sen johtamisella on organisaatioiden kokonaisjohtamisen kannalta merkittävä rooli, mikä korostuu ja konkretisoituu hetki hetkeltä. Toinen kollega kehoitti käärimään hihat, siihenkin kannustamme. Nimittäin, yksi osa ratkaisua olemme me, on tärkeää pitää asia esillä kaikissa kanavissa. Siihen meillä on mahdollisuus, ihan jokaisella ammattilaisella. Puhua omasta työstä kaikissa kanavissa, vaikuttaa arkeen, tuomalla asioita esille ja edellyttämällä hyvää johtamista. Sotealan ammattilaiset on korkeasti koulutettuja ja osa moniammattillisia tiimejä arjessa, muut ammattiryhmät tarvitsevat meidät rinnalleen ja me haluamme siinä olla. Tasavertaisina ja oikeudenmukaisesti johdettuina, siihen meillä on oikeus.

Hoitotyön johtamisella emme tarkoita vanhanaikaista ylhäältä alas johtamista. Hoitotyön johtajat ja esimiehet ovat johtamistyöhön sitoutuneita ja kouluttautuneita ammattilaisia, joiden vastuu on suuri eikä valta ja vaikuttamisen mahdollisuus valitettavasti kohtaa vastuun kanssa. Hoitotyön ääni kuuluu kyllä, mutta viimeistään nyt on alettava systemaattisesti uskomaan, mitä sanotaan. Ja siihen taitaa vaan keinona olla toisto, pidämme puhetta yllä.

Hoitotyöntekijät ovat organisaatioiden suurin ammattiryhmä, joten arvon ja aseman tulisi olla sanomattakin selvää. On siis vähintäänkin reiluutta tulla kuulluksi ja saada olla osallisena kaikessa päätöksenteossa. Hoitotyön ammattilaiset johtajista sairaanhoitajiin ovat kokeneita, idearikkaita ja luovia, mitä tulee kehittämiseen ja arjen haasteiden ratkaisemiseen.

Lilli Väisäsen innoittamana haastamme edelleen mukaan keskusteluun kaikki ne terveydenhuolto-organisaatiot ja ammattilaiset, jotka ovat kuulleet hoitotyön äänen, tarttuneet hetkeen ja uskaltautuneet antamaan arvoa hoitotyölle ja tilaa sen johtamiselle. Meillä on nykyaikaisia organisaatioita, joissa hoitotyötä ja se johtamista arvostetaan tasavertaisesti lääkärijohdon kumppanina. Haastamme teidät kaikki kertomaan, millaista se on, miten se on tehty ja miltä se tuntuu. Samalla haastamme hoitotyön johtajat verkostoitumaan vahvemmin myös sosiaalisessa mediassa. Aivan liian vähän löytyy luettavaa aiheesta #hoitotyönjohtaminen

Siis nyt on aika, kääriä ne hihat ja alkaa pitämään enemmän ääntä, kertomalla omasta työstä, nostamalla asioita esille ja olemalla rohkeita. Paikkamme on terveydenhuollon johtamisen etulinjassa.

Ulla Palomäki

hoitotyön esimies, Tuusula

Satu Pulkkinen

puheenjohtaja, Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hoitotyönjohtaminen, tekoja, puhetta, hoitajat, sairaanhoitajat, arvot