Yön tunneilla...

Lauantai 15.9.2018 klo 1:29 - Ulla

Pitäisikö sanoa Hyvää yötä...hullua,mutta nyt on yö :)

On jo monena päivänä pitänyt laittaa tänne muutama rivi, tämän hetken mietteistä...ihan ensiksi, viitaten tuohon edelliseen kirjoitukseeni ja erilaisissa rooleissa olemiseen...käsiini osui taas sen jälkeen huippukirja. Ammatillinen käyttäytyminen, ihan uusi julkaisu Pekka Järviseltä joka mm. organisaatiokulttuurin kanssa on työskennellyt pitkään. Minulle useinkäy niin, että asia jota pohdiskelen, ihmettelen, jäsentelen itsekseni...putkahtaa usein asia,ilmiö artikkelina, luentona, aiheena tai kirjana eteeni...taas kävi niin.

Mä niin rakastan kirjoja <3 ja niiden synnyttämiä ajatusmyrskyjä, ajatusteni  jäsentelyä, vahvistusta omille ajatuksille, uusia ajatuksia ja näkökulmia jne. Itse pohdin kirjoituksessani viimeksi mm. poliitista ammatillista käyttäytymistä, jota Järvinenkin hiukan avaa kirjassa. Arjessa monet tuovat jopa henkilökohtaista arvostelua yleiseen keskusteluun, vahvastikin ja se saattaa jopa kääntyä itseä vastaan jossakin tilanteessa. Hyvä argumentointi ei mene läpi, sitä ei kuulla ja hyväkin idea jää kuulematta, harmillista. Näissä tilanteissa saattaa tunne ohjata enemmän kuin asia itsessään, ja se ei ainakaan yhteisessä päätöksenteossa ole hyväksi välttämättä.

 Tänään aamulla juuri puhuttiin aamuuutisissa viestinnästä ja sanomisista,reaktioista...Yhteiskunta on muuttunut..enää ei mietitä kuka sanoi, vaan mitä sanoi? ja siitä nousee hirveä haloo. Ei mietitä sitä, onko sanoja kontekstissaan oikeutettu sanomaan, varsinkin jos hän tulee ulos ammattin tai tehtävän kautta, vaan arvostellaan mitä sanoi...ikäänkuin meillä ei yhteiskunnallisesti olisi enää sivistysvaltioon kuuluvaa, arvomaailmaan kuuluvaa  tehtävien edellyttämää käyttäytymismoodia, vastuuta tehtävien kautta luoda ja vastata yhteiskunnallisestakin turvallisuusilmiöstä luottamuksellisuuden kautta. Tarkoitan tällä sitä, millaisia mielikuvia luodaan profession kautta esim. erilaisista instituutioista, palveluista, siis miten ne herättävät luottamusta, arvostusta jne ihmisissä, millaista imagoa luodaan, halutaan luoda?...onko se muutos hyvä vai huono? Minusta huono, koska ihmisen arvomaailan, ihmiskäsitys tulee mielestäni usein näkyväksi jopa "lipsahdusten" kautta, ei toista arvostavana tarvitse mollata, lytätä, halveksua toista, eihän?

Syksy alkaa muuten pikkuhiljaa saapumaan, luonnon värit ovat ilmiantaneet sen, ei ehkä niinkään lämpötilat...myös illan pimeys on aika vaikuttavaa, syksyssä on paljon hyviä asioita, se enteilee talvea ja luonnon lepotilaan menoa, jotta taas tulee uusi kasvukausi...ihanaa, itse tykkään kaikista vuodenajoista...mutta en mistään ehdoitta... mutta kaikissa on hyvä puoli. Oma syksy täyttyy työn ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi konserteista erilaisilla koonpanoilla...Laura Voutilainen, Danny, Juha Tapio, Gösta Sunqvistin hengessä olevaa musaa, Jenni Vartiainen ja Kaija Koo...aika hyvä poppi setti, vai mitä...näistä ehkä eksoottisin on Danny,,,mutta, koska olen avoin monelle, pitää tääkin kai kokea. Eräs ihana tyyppi Jokelasta on saanut minut hullaantumaan näihin...ne ovat ihana tapa tavata, viettää aikaa yhdessä ja löytää yhteiset muistot menneistä asioista, kiitos Pirjo <3

Myös monenlaiset muut ajatukset omassa arjessa ovat olleet läsnä, olen sairastellut, sairastanut todella sitkeää tulehdustautia jo 1,6 vuotta, syönyt antibiootteja "ämpärikaupalla" ja se ämpäri ei ole ollut ihan ilmainen monellakaan tapaa ja sen sisällöstä on seurannut taas muita harmeja...leikauksiakin on ollut jo kaksi,mutta vihdoin tänään ehkä, voisin toiveikkaasti uskoa asian jäävän taka-alalle, on ollut todella ärsyttävää...siihen sitten vielä olkapäätapaturma, niin että joo, onhan sitä siinä kaikenlaista jo, joten pikkuasiat ei ihan hirveesti harmita... Mutta, eteenpäin, sanoi mummo lumessa, tämäkin haaste on osoittanut, että arjen ilot pitää etsiä tässä ja nyt, muistaa joka päivä iloita siitä mitä ja ketä on lähellä...ja kenen antaa vaikuttaa siihen. Vain siten, mieli pysyy kasassa ja jälleen, vaikuttamisen kehä toimii...kiinnitä aktiivinen huomio vain siihen mihin voit vaikuttaa ja mistä voit päättää --> #asenneratkaiseeaina #vaikkasejoskusärsyttää #munelämä2018 #parastajustnyt

ja hei...146 642 kertaa kiitos, käynnistä ja tervetuloa uudelleen

t. Ulla

Kuntapolitikko, vaikuttaja, hoitsu, esimies, äiti, vaimo ja pohdiskeleva eukko

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Å