Työelämästä vielä...

Share |

Keskiviikko 3.7.2024 klo 7.17 - Ulla


Huomenta

Käyntejä kotisivuilla:336301 kpl...ihan mahtavaa, kiitos

Heinäkuu on täällä ja kesäloma, samalla vähitellen irroittelen ajatuksiani töistä. Toki täytyy sanoa, että jäin lomalle kuitenkin jotenkin keveämmällä mielellä kuin keväällä vielä olin. Jollakin tavalla, nyt ei ole sellaista työnaiheuttamaa ajatuspatoumaa, niinkuin joskus on ollut. Huhtikuussahan pidin pitkän loman, joka osaltaan varmasti auttoi asiaan ja on tässä muitakin asioita olut.

Kaikkiaan hyvinvointialueiden tiukat talousresurssit, YT:t ympäri suomen ja niihin liittyvät asiat ovat toisaalta kaikessa vakavuudessaan antaneet myös jonkinlaista zen olotilaa...koska kaikilla on sama tilanne, on ihan turha lähteä nostamaan "kierroksia", talous ja tilanne on monen summan perusteella haastava. Kuitenkin, työ jota teen,ammatti joka minulla on, takaa varmasti töiden jatkumisen ihan riittävän pitkään tulevassakin. SoTe ihmisiä tarvitaan, se jos jokin on selvä, siksi ehkä cool olo.

Siitä oikeastaan halusinkin pari ajatusta jakaa. Nimittäin henkilöstötilanteen hankaluus on tuonut muutamia lieveilmiöitä työmarkkinoille. Ne ihmiset, jotka hakevat, tulevat ja heihin satsataan, niin pof...yhtäkkiä lopettavat. Tästä olen kuullut lukuisia tarinoita. Ilman, että mitään kunnollista selitystä saa, en halua, ei sovi tai muita suunnitelmia...nämä jättävät kyllä koko toimijajoukkoon aika ikävän maun. Tilanne tulee usein yllättäen, ja varmasti kertoo heistä enemmän kuin muusta työyhteisöstä, mutta jättävät kyllä työyhteisöön aika ikävän jossittelun mahdollisuuden. Se harmittaa, koska se joukko joka on ja on satsannut tulijaan, jää ihmettelemään kyllä mitä tapahtui. Ja niin jää moni muukin.

Tämä onkin pyyntö Sinulle, tulija ja hakija, ennenkuin haet, mieti tahdotko tätä? ja kun tulet valituksi ja tulee jotain, ota rohkeasti puheeksi, tuo julki, koitetaan tehdä muutoksia, jos ne on työstä johtuvia. Ja kun päätät lähteä, lähde reilusti, ei vain pikaisesti vaan ole myös valmis sanomaan ääneen se, että tämä ei tuntunut oikealta. Se on silloin ihan ok. Mutta ei niin, että ilmaan jää lukematon määrä kysymyksiä, se ei ole reilua ketään kohtaan, ei myöskään sinuan mainettasi ajatellen.

Se että töitä saa, on totta, mutta se että saa sitoutumista ja luottamusta, siihen tarvitaan niitä hyviä työyhteisötaitoja, joita ovat mm. avoimuus, reiluus ja kohtaaminen kaikkien suhteen.

yt.. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini