Mielenkiintoista aikaa...

Share |

Torstai 28.4.2022 klo 21:57 - Ulla


Iltaa

On ollut melko puuhakasta aikaa, tästä syystä en ole kerennyt täälläkään hetkeen kirjoittaa. Ollaan selvitty ekasta lakkoaallosta, päällä ylityö- ja vuoronvaihtokielto, ja uusia työnseisauksia tulossa. Tänään uutisissa, sovittelulautakunta edelleen kovin kaukana toisistaan, esitystä ei ole tällä viikolla tulossa. hmm... Pääministeri peräänkuulutti sovintoesitystä, sitä ei vielä siis ole tulossa. Monta muutakin asiaa työssä ja muussa elämässä meneillään,aikataulut on tiukat ja kaikenlaista riittää. Tänään kuitenkin, toisesta kokouksesta myöhästyttyäni, aikataulu ei millään riittänyt lähteä töistä Hesaan, kutsu toiseen kokoukseen kävi. Hyvinvointialueen valtuusto, 3. varajäsen rooli, olla paikalla, mahtavaa.

Kokoonnuimme Hyvinkään Sveitsiin, monia todella tärkeitä asioita listalla, paljon puhetta sekä päätöksiä. Itsellä ajatukset, sekä päätökset hyvin selvillä, ryhmämme piti sunnuntaina ryhmäkokouksen, jossa lista käytiin läpi, mutta... muutamia todella mahtipontisia puheenvuoroja, suorastaan draamaa ja ehkä te siellä linjojen päässäkin olette päässeet osalliseksi tästä.

Minusta on tärkeää, että asioista ollaan montaa mieltä ja erimielisyyskin tulee voida tietysti sanoa ääneen, mutta se miten ja millaisin maustein se tuodaan, onkin toinen juttu. Olemme demokraattisen päätöksenteon juurilla ja siihen kuuluu eri mielipiteet. Mutta muiden kommenttien toistaminen, arvottaminen ja esiin nostaminen ei kuulu siihen. Tottakai sitä politiikassa on, mutta siitä huolimatta, asialliset puheenvuorot ja näkökulmat vievät yhteisiin päätöksiin, jopa yksimielisiin muutosesityksiin. Kuten senkin koimme tänään, kiitos Mimmi Launialan.

Meitä Tuusulalaisia oli edustajina paikalla monia, mutta täälläkin ja juuri täällä, olemme koko hyvinvointialueen edustajia. Edustamme Keski- Uuttamaata, emme kotikuntiamme ainoastaan. 

Kaikkinensa kokemus oli silmiä avaava monella tavalla ja pohdittavaa jäi...mitä on olla hyvinvointialuevaltuuston varavaltuutettu.

Näillä ajatuksila...Hyvää yötä yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini