Ensimmäinen Ikinä...Keski-Uudenmaan aluevaltuusto kokoontuu tänään

Share |

Torstai 3.3.2022 klo 19:30 - Ulla


Iltaa

Arki jatkaa kulkuaan ja monia asioita tapahtuu siinä ihan lähellä ja niin tietysti kuuluukin. Keski- Uudenmaan alueen aluevaltuusto kokoontuu tänään ensimmäisen kerran Hyvinkäällä. Oli ilahduttavaa kuulla, että valtuusto aikoo kokoontua aina puolivuosittain eri kunnissa, näin alueellisuus kantaa ja tulee tutuksi myös valtuutetuille. Toinen mihin ilolla kiinnitin huomiota, oli vastavalitun valtuuston puheenjohtaja Eemeli Peltosen sanoittamana, että kuntakohtainen osaoptimointi tulee jättää kuntiin, nyt tehdään alueellista päätöksentekoa. Tämä on niin tärkeä asia, että sitä todella pitää seurata tarkasti. Hän myös peräänkuulutti asiallista käyttäytymistä ja arvostavaa puhetta toisia kohtaan päätöksenteossa. Monissa kunnissa on jo eettiset pelisäännöt luotu politikoille ja virkamiehille, näitä hyvin voidaan jatkaa ja jakaa myös aluevaltuustossa. 

Oma roolini jatkossa on toimia varavaltuutettuna sijalla 3. tämä valtuustokausi ad.2025 sekä osallistumalla Kehittämisen ja tulevaisuuden lautakunnan työskentelyyn lautakunnan jäsenenä, siitä odotan mielenkiintoista näkökulmaa tähän työhön. Kiitän siis luottamuksesta siihen vaikuttaneita.

Toisaalta, nyt kun olen ollut kuntapolitiikan valtuustotyöstä pois,on tämä aika tuntutunut melko erilaiselta, kaukaiselta, nyt kun kuulen Tuusulan keskustelua, huomaan ajattelevani asioista melko eri tavalla, kun päivän politiikan argumentointi. Kaikkiaan 12 vuotta valtuutettuna opetti paljon, se myös auttoi katsomaan asioita isossa kuvassa, se auttoi tunnistamaan myös asioita sekä ymmärtämään asioiden etenemistä isossa kuvassa. Surullisena seuraan, monien asioiden kohtaavan nyt vastustusta Tuusulassa, halutaan kasvattaa kuntaa, mutta ei niinkään kehittyä...mahdoton yhtälö. Usein sanonta "kansa on puhunut ja pulinat pois" kun vaalit on eletty. Onhan se kai niinkin, mutta se muu toiminta mitä politiikassa tapahtuu, onkin se juttu. Ja se, ei ehkä ole kansan mielipide, mutta tottakai, niinkauan kun toimintamalli on tämä, niin se menee.  Samoin 12 vuotta kuntakehityslautakunnassa ja nyt alkanut kausi Hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen lautakunnassa puheenjohtajana toimiminen on mahtava mahdollisuus muuttaa kulttuuria, arvo pohjaa ja keskusteluttaa päätöksentekijöitä. Ja se tuntuu hyvältä, siinä on hyvä olla mukana. Tätä jatkan nyt vuoteen 2023 kesään ja sen jälkeen arvioin lautakuntajäsenyyttä, jossa jatkaisin valtuustokauden loppuun.

Olen monta kertaa urani aikana pohdiskellut valtaa ja sen käyttämistä, politiikassa se on erityisessä roolissa ja hyvin huomaa, että valta on se, joka pitää sinut ytimessä ja kun siitä erkaantuu,syystä tai toisesta, avaa se uusia näkökulmia ja uusia mahdollisuuksia tehdä jotain muuta. Tämä viehättää itseäni kovasti...mitä kaikkea se sitten avaakin, on vielä tulossa.

Ai niin, sain kutsun puhumaan sairaanhoitajapäiville 2022, mahtavaa, aiheena muuttuva työnmaailma soten myllerryksessä, toinne kiva juttu...pääsen toukokuun valtakunnallisille Lean päiville kertomaan mahtavasta työstä, jota olemme kollegani kanssa tehneet. Lisäksi käsiini tuli Itä- Suomen yliopiston Pro gradu  Yhteisöohjautuvuus ja valmentava johtamiskulttuuri sosiaali- ja terveyspalveluissa, olimme siinä mukana tutkimusaineistona, ihan huikeeta.

Mahtavaa torstai illan jatkoa juuri Sinulle <3

yt. Ulla

ps. vaikka arki rullaa, sydän itkee Unkarin järjettömästä kohtalosta, sanat ei riitä kertomaan, kuinka järkyttävä asia tämä Euroopassa on, mikään ei palaa ennalleen enää. Pidetään huolta lähimmäisesta ja autetaan sodan uhreja kaikin tavoin. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini