Parasta mitä voit hyvinvointialueen eteen tehdä, Äänestä

Share |

Lauantai 22.1.2022 klo 8:52 - Ulla


Heips

Tulin muistuttamaan sinua siitä, miten tärkeää on käydä äänestämässä. Hämmentää keskustelut siitä, ettei menisi, nimittäin isotkin asiat muuttuvat vähitellen, mutta niiden muuttajiksi tarvitaan just sulle hyviä tyyppejä.

Tarvitaan enemmistö asioiden taakse, jotta muutoksia voidaan saada aikaan. Ihan yhtälailla valtakunnan politiikassa, useat hallitukset vuosien saatossa tekevät päätöksiä joista muodostuu arki. Siksi, juuri siksi on tärkeä äänestää, ihan huomenna ellet sitä ole jo tehnyt.

Olen mukana, ja haluan olla vaikuttamassa nykyiseen sekä tulevaan hyvinvointialueeseen. Ennenkaikkea tässä ja nyt, tarvitaan pikaisia toimia covidinkin aiheuttamien vahinkojen hoitamiseksi. Tarvitaan, helppoja ja turvallisia väyliä, saada apua. Tulevaisuus on sitten seuraava steppi, rakennemuutoksia ei tehdä vuodessa tai kahdessa, vaan niihin edetään vähitellen. Ja rakennemuutos ei ole joko tai, vaan jonkin aikaa molempia.

Siksi siis, minulle tärkeää Tässä ja Nyt on:

- Soteasemat on turvattava, Siis myös Jokelassa, Kellokoskella, Rajamäessä, Pornaisissa jne. 

- Liikkuvat palvelut, muiden rinnalle sekä kotiin vietävien palveluiden lisääminen.

- Lasten- ja nuorten palvelut, tukitoimet ja matalan kynnyksen palvelut.

- Ikäihmisten palvelut; kotiin vietävät sekä tuettu palveluasuminen silloin, kun kotona ei enää pärjää. Ikääntyneet omaishoitajat eivät ole siihenkään ratkaisu.

- Riittävä ja osaava henkilöstö, turvaa palvelut.

- Työikäisten sotepalvelut, kaikilla ei ole kattavaa työterveyshuoltoa, tätäkään ei tule unohtaa.

- Palveluseteli kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi, ellei hoitojonot vedä tai muuten halutaan käyttää toista palveluntarjoajaa, tasavertainen hinnoittelu tähän.

Tulevaisuus:

- Senioriasumista lisää, niissä yhteisiä tiloja, joissa voi halutessaan käydä. Yhteistyötä yrittäjien kanssa, useita palveluntuottajia.

- Lapset ja nuoret, liikkuvat palvelut sinne missä hekin.

- Soteasemat ja palvelupisteet, kaikkiin kyäkeskuksiin ja liikkuvat haja-asutusalueelle, yhteistyötä kuntien kanssa mm. kirjastosote bussi. Miltä kuulostaisi?

- Henkilöstö ja asukkaat mukaan kehittämään, luomaan palveluverkkoa.

Tässä joitakin asioita, mutta työhön ryhdytään heti jos mandaatti teiltä tulee. Siis Äänestäminen on tärkeintä, mitä voit hyvinvointialueesi eteen tehdä. Ja jos se olisin minä, niin kiitos. Numero 54.

Mahtavaa päivää Sinulle

yt. Ulla