Vaaliviikko menossa, vielä on aikaa...

Share |

Keskiviikko 19.1.2022 klo 19:50 - Ulla


Iltaa

Niinhän se viikko etenee, huomenna torstai ja sunnunntaina on sitten varsinainen äänestyspäivä. Käytäthän ääntäsi? Meidän sotepalvelut (sisältää pelastustoimen) ovat sen ansainneet. Vain äänestämällä voi vaikuttaa.

Edelleen arjessa puhuttaa perusasiat, ja se miten tämä saadaan toimimaan. Tarvitaan päätöksentekoon osaamista ja kokemusta, moniäänisyyttä, jolloin riittävän suuret kokonaisuudet saavat ohjausta toteutuakseen.

Siellä arjessa tarvitaan ne matalan kynnyksen, helpon yhteydenottokanavan(t) ja hoitoonpääsyn takuu. Tarvitaan osaava, kokenut ja motivoitunut henkilöstö, jotka osallistuvat oman työn kehittämiseen yhdessä johdon kanssa. Tarvitaan rakenteellinen vuosien muutos sille, että palvelujen kärkeä painotetaan ennaltaehkäisyyn, varahaiseen avun saantiin,osallistumiseen ja asiakasvaikuttavuuteen. Unohtamatta laadukasta täsmä hoitoa erikoissairaanhoidossa, kun sitä tarvitaan. Siinä olemme nytkin huippuosaajia.

Kysytään heiltä, jotka palveluja käyttävät? Millaisia niiden tulisi olla?

Kysytään heiltä, jotka palveluja toteuttavat? Miten tulisi tehdä? ja

Kysytään heiltä, jotka niistä päättävät? Millaiset reunaehdot on luotu?

Ennenkuin kaikki pääsee liikkeelle, tarvitaan lähipalvelut, ne soteasemat ja neuvontapisteet, jotta ihmiset saavat apua ajoissa. Tarjotaan lähellä, jotta ei tarvitse mennä kauas ja raskaan hoidon piiriin. Tuetaan kotihoitoa ja kotonaasumista, mutta huomataan ajoissa, kun se ei enää ole turvallista. 

Ylläpidetään peruspalvelut kunnissa ja taajamissa, nykyisen verkoston vahva kehittäminen ja alueiden äänen kuuleminen. Siitä on arvostavat ja kansalaista arvostavat sote palvelut tehty. Ja jos jotain muutetaan, tehdään se saattaen vaihtaen, ihan niinkuin palvelurakenteen muutoskin, tarvitaan siis 5-10 vuoden suunnitelma alkuun.

Ja hei, jos edelleen etsit ehdokasta, joka näihin haluaa vaikuttaa, tässä sellainen, muista numero 54.

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini