Uusin ajatuksin arkeen

Share |

Torstai 5.8.2021 klo 9:39 - Ulla


Hei taas

- Kävin eilen ystäväni kanssa asuntomessuilla Lohjalla, perinteiset messut, mutta erityisesti ilahdutti ranta-alue, väljyys. Taloista mieleen jäi erityisesti pyöreä talo, joka sisällä ei tuntunut lainkaan pyöreältä, se oli hämmentävää. Kaikkinensa talo oli myös sisustukseltaan kertakaikkisen ihastuttava ja talon rakentamisessa oli käytetty paljon kierrätysmateriaalia, sekä seinissä että lattiassa. Talo oli myös rungoltaan tehty metallista, ei puusta. Kaikkinensa mielenkiintoinen kohde. Valitettavasti muuten huomio kiinnittyi oheispalveluihin hintoihin, kallista oli, jäinkin miettimään kokonaisuutena sitä, kun perheet yhdessä käy messuilla,rahaa menee melko paljon. Vaikuttaako se kävijämääriin? En tiedä.  Eilen ainakin oli mahottomasti jonoa joka paikkaan, että kävijöitä riitti heti aamusta, se kylläkin vaikutti kokonaisuutena muuten viihtyvyyteen. Mutta kiva oli käydä ja muutama ideakin matkaan tarttui.

- Monella tavalla alku syksy, voiko jos sitä sanaa käyttää, on käynnistymässä. Kuntien valtuustot alkavat aloittelemaan kauttaan ja monissa kunnissa nähtävissä jännitteitä mm.paikkajaoissa jne. Meillä Tuusulassa pormestariohjelma on hyväksytty, pormestari nimetty (vahvistus sitten ensimmäisessä valtuustossa) ja sen pohjalta uusi valtuusto lähtee rakentamaan jatkoa. Ja mikäs on rakentaessa, kun katsoo tutkimustilastoja Tuusulan vetovoimaisuudesta, olimme eniten sisäistä muuttoa saavuttanut kunta koko Suomessa. Se kertoo siitä, miten ensimmäinen kausi pormestarimallissa, johtamiskulttuuri muutoksessa, tekemisen tavassa sai asiat liikkeelle. Vastaavaa muutto lukemaa ei ole koettu vuosiin, jopa kymmeniin. Se kertoo siitä, että kaikki ne rohkeat avaukset viime kaudella, kehittäminen, se hyvä työ kantaa nyt hedelmää. Mutta se ei valitettavasti kantanut demareiden vaalimenestyksessä, päinvastoin, kuitenkin aina tarvitaan rohkeita suunnan avaajia, tulokset näkyy nyt. Toivonkin suurta ymmärrystä sille, että kuntapolitiikka ei ole tässä ja nyt -menoa, vaan edellyttää vahvaa sitoutumista pitkäkestoiseen kehittämiseen. Vain siten voidaan saavuttaa kestävää kehitystä ja kuntalaisten sitoutumista kuntaan, asumaan ja kuluttamaan. Lisäksi tarvitaan tietysti yrityksiä tuomaan yhteisöveroja, ja sen osalta onkin vielä haastetta, ainkin tontti tarjonnassa Etelä - Tuusulassa. Uusi valtuusto on avain asemassa tehdessään viisaita päätöksiä, onnea ja menestystä sinne. Kaavat tulisi saada eteenpäin ilman valitus kierroksia, joita on kyllä ollut, se ei aina ole helppoa. Meillä demareissa sisäiset muut luottamuspaikat ovat yhdistysten esityksestä päätöksessä tänään kunnallisjärjestössä, toki nekin valtuusto sitten vahvistaa. Siitä lisää sitten myöhemmin.

- Korona tilanne on jälleen huolestuttava, nyt maailmalta kuuluu taas uusien varianttien liikkumisesta, tilanne on hyvin vaikea ja kaikki odottavat meilläkin hallitukselta ratkaisuja tilanteen haltuunottoon. Itse näen kaikista tärkeimpänä rokotekattavuuden lisääntymisen ja toisaalta olen erittäin huolissani perättömän tiedon levittämisestä,liittyen rokottamiseen. Tilastojen valossa, suurin sairastavuus ryhmä on kiistatta rokottamattomat aikuiset, rokotettujakin sairastuu, mutta onneksi lievemmin. Tilanne on vaikea ja nyt tarvitaan kaikkien yhteistyötä. Tästä ei päästä eteenpäin ilman rokotekattavuuden kasvua. Uutiset taloudesta ovat kokonaisuutena kuitenkin positiivisia ja kaikkinensa näyttää että työttömyyskin on laskenut, mutta tapahtuma-ala on kuitenkin se joka on ollut suurissa vaikeuksissa koko korona ajan. Tästäkin mielestäni päästäisiin eteenpäin sillä, että tapahtumien järjestäminen on turvallista, ihmiset toimii vastuullisesti käyttäen maskia ja rokotekatavuus nousee. Edelleen tuntuu siltä, että kaikki ei tätä ihan ymmärrä.

Myös vaaleihin valmistautuminen alkaa vähitellen, nimittäin hyvinvointialue vaalit ovat tammikuussa, aika menee niin nopeasti, että se on tuota pikaa. Ehdokkaiden etsiminen on jo alkanut ja Tuusulastakin tarvitaan vahvaa osaamista ehdolle. Muutamat ovat jo aikeistaan kertoneet, mutta jännityksellä seurataan asettelua. Alueelta valitaan KUHA (Keski- sUudenmaan hyvinvointialue) valtuustoon tietty määrä edustajia, kuntien asukasmäärään mukaan. Työ valtuustolla alkaa jo keväällä 2022, vaikka hyvinvointialue alkaa toimimaan varsinaisesti 2023 alusta. Näin ollen nyt Keusoten valtuustoon valittavien edustajien kausi jää hyvin lyhyeksi, mutta sitäkin tarpeellisemmaksi. Edunvalvonta sote asioissa on erittäinkin tärkeää.

Monenlaista siis luvassa, itsellä vielä tosiaan lomaa vajaa kaksi viikkoa, opiskelut alkaa 26.8 ja mihin sitten tie viekään, jää nähtäväksi. Jatkossakin näiltä sivuilta saa lukea ajatuksia ja kuulumisia, niin kuntapolitiikan osalta, nyt eri roolissa seuraamassa kuin sote asioidenkin osalta, pysyhän linjoilla, kiitos.

Yt. Ulla