Loma alkaa, yhteenvedon aika...

Share |

Perjantai 16.7.2021 klo 23:07 - Ulla


Iltaa

Heinäkuun kolmas viikko alkaa tuota pikaa, ja minun loma. Edellisestä lomasta on kulunut aikaa, en oikeastaan edes tiedä,miten sitä on vaan jaksanut, nimittäin nyt edessä ylityövapaita ja viime vuoden lomia, ja niitä vielä jäi. Tämän vuoden lomat kokonaan vielä pitämättä. Edellisen kerran siis lomaillut kesällä 2020...aika jäätävää, miksi näin? No koska korona, mun työ on aika itsenäistä, yksikköni on suuri ja työtä on riittänyt, kaikilla.  Ei meillä muutkaan esimiehet ole isommin lomailleet, joitain yksittäisiä päiviä,kuten minäkin.

Aika harva pysähtyy kaikessa kritiikissä ajattelemaan, miten paljon me olemme ponnistelleet tällä alueella, että palvelut ovat jollakin tavalla pyörineet, ihmiset ovat saaneet niitä, henkilöstö on voinut mahdollisimman hyvin aikaan nähden, miten paljon se vaatii lähiesimiehiltä työtä? Voin sanoa, että paljon, nyt huomaan, että olen todella väsynyt. Kummasti vaan upeat työkaverit saa jaksamaan, meillä on huippu porukkaa.

Olen myös vähän väsähtänyt jonkinlaiseen peliin ja niihin asioihin, joita on selvinnyt  ”vaalihuuman”  jälkeen, kuinka kyynärpää taktiikka on toiminut, kuinka omalla alueellakin vaalityötä on tehty, kaihtamatta oikeastaan mitään...tai kuinka asioita on jätetty kertomatta ja tarpeetonta lokaa sataa niskaan...no joku nyt ajattelee, että politiikka on likaista peliä, on aina ollut...olkoon vaan, mutta sitä ei tarvitse hyväksyä. Itse en koskaan ole sillä taktiikalla edennyt, ja ellei muu riitä niin sitten jään katsomaan taustalta. Ja nyt ei riittänyt, joten tällä mennään. Edelleen pohdin, olisiko nyt todella aika...no vielä on hetki aikaa.

Olin luvannut kertoa, millaista on ollut tehdä ryhmä pj tehtävää edellisellä kaudella, se oli kaikkiaan mukavaa ja antoisaa, toki siihen liittyi monenlaista, mutta meillä oli aivan huikea ryhmä, hyvät tyypit ja hyvä yhteistyö. Saimme luotua uusia toimintamalleja mm. Demari kahvit, vaikka muutama niistä ei kai pitänyt, toivottavasti ne jatkuu taas uuden ryhmän myöstä. Koska muutos on täällä, ja sen muutoksen eteenpäin vieminen myös meidän yhdistyksissä on elinehto. Haluttiin tai ei....muuten yhdistykset kuivuvat kasaan, toivon,että kuulisin aina vaan vähemmän sitä,että ennen tehtiin..tai että, ei se toimi tai tai...mutta aika näyttää, mihin liike menee. Tahtoa on, sen tiedän.

Myös kauden säännölliset risteilyt omiin nimiin Demari porukalla kaksi kertaa vuodessa, ennen koronaa, olivat ihan huikeita, toivottavasti nekin saadaan liikkeelle ja poppoo pääsee mukaan. Ryhmäytyminen, toisen tunteminen ja yhdessä vietetty aika on keskeistä, jos halutaan saada aikaan yhteen hiileen puhaltamista, myös politiikassa. Sitä ei voi vain muuksi muutu. Tämä sama toimii aina, kun halutaan yhdessä saada jotain aikaan, missä vaan. 

Palaan vielä jossakin kohtaa tuohon ryhmän veto asiaan, mutta nyt ajattelen, että tuleva 4 viikkoa on minua varten, ensin viikko ylityövapaita ja sitten 3 viikkoa lomaa. Mutta ensin odotetaan tulos, pääsin itsekin testiin, korona tilanne alueella on aika haastava, vaikka onneksi rokotukset on otettu, mutta eihän sitä koskaan tiedä, parempi testata. Ja vielä sunnuntaina työjuttuja, tänään ei enää jaksanut päivää venyttää, kun on niin mahdottoman kuuma. 17.7 Klo.05.10 negatiivista pukkaa...Joten tänään pikku irtiotto...Hankoon....

Katsotaanpa sitten loman jälkeen, mikä fiilis on ja milllä jatketaan. Sitten alkaakin opinnot ja kaikenlaiset uudet jutut työn kehittämisessä kohti hyvinvointialuetta, josta olen iloinen, että se vihdoin toteutuu. Ihanaa kesää edelleen meille ja uusiin tuuliin.

yt. Ulla