Juhannusviikon ajatuksia...

Share |

Maanantai 21.6.2021 klo 20:50 - Ulla


Iltaa

Pitkästä aikaa ennennäkemätön helle on täällä, jos nyt olet lomalla, on kelit todella huikeat. Me taas ketkä olemme töissä...huh,kyllä tarkenee. Korona luvut laskee, rokotettavien määrä kasvaa...toistaiseksi sote työssä, on käytössä maskipakko, tänään ensimmäisen kerran koin jotain hurjaa....tuntui ettei henki kulje, puuskutti...onneksi JUSTssa on ensiluokkainen ilmastointi, siltikin tuotti tuskaa. Toivotaan,että päästään vielä olemaan ilman niitä. Mutta upeaa,että tartunnat laskee.

 Pionit heräsi kukkimaan, en ole mikään hortonomi,mutta jotain aina silloin tällöin saan kasvatettua, kolmas kesä,kun omat pionit kukkii. Niin ihania...lisäksi sain eilen eräältä ystävältä neljä upeaa tomaatin alkua, kasvamaan leikkimökin viereen. Saapa nähdä millainen sato syntyäkään, lisäksi meillä on sipulia ja kurkkua kasvamassa. Juhannusviikkokin on läsnä, tämä aika on minulle aina ollut tärkeä, vanhin poikani täyttää 26.6  36- vuotta, muistan hänen syntymänsä kuin eilisen päivän,se oli niin ihmeellistä ja hienoa. ♥️ Olin tuolloin 19- vuotias, siis nyky mittapuun mukaan ihan lapsi melkein. Ja tyttäreni,nuorin lapsi täyttää 28. 6 jo 26- vuotta, hänenkin syntymänsä muistan hyvin. ♥️  On niin sanoinkuvaamattoman hienoa, ajatella,että he seisovat omilla jaloillaan ja tekevät, elävät omanlaistaan elämää. Saa olla ylpeä. En ole vielä isovanhempi, eikä sille ole mitään kiirettä, viime vuodet ovat olet hyvinkin puuhakkaita muutenkin. Nyt kun varsinainen politiikka jää, voisi ajatella että aikaa on, no jos yhtään itseäni tunnen, ei niin käy. Alkavat opiskelut, menevät opiskelut ja monet muut mielenkiintoiset asiat täyttävät arkea. 😁

Tänään lehdessä julkaistiin uutinen, jonka mukaan Keusote käynnistää huomenna hallituksen päätöksen jälkeen, jos se siis hyväksytään, hallintoa ja esimiestyötä koskevat Yt-neuvottelut, kuulimme tästä perjantaina. Keusoten talous on ollut haastava, mutta kun miettii mennyttä aikaa ja kuuden kunnan yhtenäistämistä, en tiedä mitä muuta olisi voinut odottaa? Kaikissa kunnissa oli aikanaan erilaiset palvelut ja niiden toivottiin säilyvän edelleen ja ennallaan, uuttakin pitää kehittää, muutos on ollut vaikeaa. Lisäksi viimeiset puolitoista vuotta on olleet Koronan puristuksessa aika haastavat, kunnat saivat valtion koronavustuksia, mutta ne pääsosin taisi jäädä kuntiin, koska niidenkin tilanne on olluttiukka. Joten oli selviö,että Keusotessa käy näin. Tulevana keskiviikkona eduskunnassa äänestetään vihdoinkin  hyvinvointialueiden muodostumisesta, sotesta...nähtäväksi jää kuinka siinä käy. Toivon,että uudistus vihdoin ja viimein menee lävitse, tällöin ohjaus ja järjestämisvastuu siirtyy pois kunnilta. On varmasti iso juttu,mutta toisaalta tärkeää valtakunnan omistajaohjausta. Tiedossa on siis ehkä  hyvinvointialuevaalit ensivuoden alussa, jos sote siis etenee, pohdittavaksi jää sitten ehdokkaiden asettelu kunnissa, tälläkin alueella.

Odotan mielenkiinnolla huomista Keusoten hallituksen päätöstä, vieläkö kesää vasten päästään YT:n, itsellä takana kerran lomautettuna kuntasektorin Yt Järvenpäässä, jonka säästöt taisi sulaa ylitöihin. Nyt siis tässä esityksessä koko hallinnon, myös lähiesimiesten lomautus, joka on vähintäänkin mielenkiintoinen. Tietysti toivoisi kunnilta kauaskatsoisuutta, mutta se,että tilanne on ajautunut edes ajatuksena tähän oli hyvin jäätävä, hämmennyimme kovin.

Olisko kuntien pitänyt olla aikaisemmin ratkaisemassa taloudentasapainottamis ohjelmia? En tiedä, mutta en voi välttyä ajatus leikiltä....Joka tapauksessa, koen asian erittäin epämielyttävänä kiitoksena ankaralle työlle, jota olemme tehneet, yli Koronan. Tämä puhuttaa työssä nyt paljon...läpi koko kentän, vaikka henkilöstöä se ei koskekaan, joka todella hyvä...Keusote on tehnyt mielestäni hyvää työtä,me olemme tehneet, mutta siis kuntien toiveiden mukaan tasapainotetaan,silloin kaikki keinot on käytössä. Tästä syystä odotan,millaista päätöstä kunnista tarjotaan? 

Kesälomaan on vielä aikaa neljä viikkoa, mutta juhlitaan nyt juhannus ensin. Koitetaan kuulla toisiamme ja ajatella asioita,joihin voimme vaikuttaa. Jätetään muu. Ja yksi tärkeä huomio vielä: jos sinulla on lähipiirissä ikäihmisiä, nyt juuri on se aika, jolloin kannattaa muistuttaa heitä riittävästä nesteen saannista, + 34,2 juuri nyt....kyllä tarkenee. Ja huomenna ei ainakaan lämpö vielä helpota. Ja juu, koira alkaa olla parempi,ei kunnossa mutta ehkä tervehtyy. Toinen on pysynyt koko ajan terveenä.

Kuntapolitiikassa neuvottelut jatkuvat Kokoomuksen johdolla ja nähtäväksi jää, millainen paikkajako sitten aikanaan on Mukana oleville syntyy.

Iloa viikkoon ja juhannuksen odotusta, kaikesta huolimatta.

yt. Ulla