Analyysi arkeen

Share |

Maanantai 14.6.2021 klo 22:45 - Ulla


”Vaalikrapula” Vihreiden tänään julkaistu podcast oli nimeltään tuo...kannattaa kuunnella, pari huippu vihreetä siellä jutustelee, kumpikin pääsi ensikertalaisina valtuustoon, onnea heille 💚💚.

Kuinkahan monella tänään on ollutkaan vaalikrapula tai jotain sinne päin ja kuinka monella työpäivä koitti ja arjen puuhat jatkui. Itse pidin tänään saldo päivän ja tottakai, mietiskelin mitä oikein tapahtui...ja näin illan päälle voin todeta, että kansa on puhunut ja sillä hyvä. Tokikin siinä oli mukana jonkinlaista myllerrystä, asiatontakin ja kiertävää jututtajaa (sitä en kyllä olisi uskonut...mutta kaikkea sitä kuulee,kun vanhaksi elää 😂😂). Oma äänimäärä oli 69 (-35) pudotusta, joka on aika paljonkin tämän kokoisessa kunnassa. Tokikaan ne ratkaisevat äänet ei menneet omalta asuinkulmalta, vaan ihan muualta. Se on myös hyvä mainita.

Tulos riitti nyt 4. varapaikalle, koska menetimme 5 paikkaa, olisihan se toki muutenkin voinut siten mennä. Mutta 12 -vuotta on pitkä aika ja oikea hetki siirtyäkin muihin puuhiin. Olenko pettynyt? No aluksi kyllä, tokikin ehdolle lähtökin oli aika moista juupas-eipäs keskustelua itseni kanssa, mutta nyt kun katson tilannetta, niin en ole. Tämä on oikein hyvä näin. Kuten totesin, politiikkaa ei aina ole nättiä ja ihanaa, vaan jotain muuta, aina välillä. Näissä kummallisissa olosuhteissa kamppanja onnistui erittäin hyvin ja senkin puolesta voi olla hyvillään.

Toki tarkastuslaskenta on vielä tekemättä, mutta ei ne yleensä muutu miksikään. Hienoa oli se,että meiltä paikan pohjois päästä lunasti 5 edustajaa, etelä-Tuusulaan meni kolme. Kuitenkin aika iso osa väkeä asuu siellä, paikallisyhdistys ei ihan onnistunut,siitä varmaan voi tehdä johtopäätöksiä. Meillä taas Pohjois-Tuusulan demarit onnistui todella hyvin.

Nyt asennoidutaan näin kuten eräs toinenkin totesi, kuntapolitiikan pelit loppu, ehkä on aikaa jollekin muulle. Itsellä on opiskelut aika alkuvaiheessa, puuhakas työ jota voi aidosti kehua. Aikaisemmin olen tietoisesti pitänyt työni erossa arjesta, ihan vaan hygieniasyistä kun on ollut toisessa roolissa. Vaikkakaan Tuusula ei itse hoida tai järjestä palvelujaan sote puolella.

Olisipa hienoa,jos tämä valtakunnanhallitus saa soteuudistuksen läpi nyt kesällä, se tarkoittaisi hyvinvointialue vaaleja aika piankin. No nähtäväksi jää, ainakin vahva usko lauantaina Antti Rinteellä oli asiaan.

Nyt sitten suurimman ryhmän tehtäväksi jää paikkaneuvottelujen aloittaminen, eli kokoomus on tässä roolissa, he tekivät hienon tuloksen Ja lisäsivät paikkoja parilla, onnittelut siitäkin. Mielenkiintoista nähdä, kenestä tulee pääporkku ja apparit....

Iloinen olen siitä,että aika monta hyvää tyyppiä uusi paikkansa, se on hienoa. Joten onnea heille. Mutta kuten aiemminkin toin huoleni esille, nuorien läpipääseminen oli onnetonta, eikö heitä äänestetty vai mikä lie oli syynä. Siitä tulee kuitenkin kaikkien olla huolissaan, se vääristää päätöksentekoa ja yhä enemmän voi tulla esille,että heitä kuulla. Eräs ehdokas sanoikin, eihän keski-ikäinen mies voi ymmärtää nuoren naisen asioita. Tuusulan valtuuston keski-ikä nousi 53 vuoteen,joka on kyllä aika korkea...

Minulla jatkuu luottamustoimet Sairaanhoitajaliitossa ja hetken parissa muussakin, sen jälkeen voikin hengähtää, yhden työpanos yhteiskunnan asioihin on tehty. Nyt siis töitä ja opiskeluja, välissä kesän viettoa. 

Koitan myös opetella pitämään hiukan taukoa täältäkin ja vetää välillä henkeä, hengitellä ja olla vaan.

Siis uudelleen, mukavaa kesää.

yt. Ulla