Kesälle

Share |

Lauantai 5.6.2021 klo 6:39 - Ulla


Huomenta

Ihana aamu, kesä on täällä, tuntuu niin mukavalta,vaikka lomaan on vielä matkaa. Ilta huipentui neuvotteluihin pormestariohjelmaa tehtävistä toiminta muutoksista, joista käytiinkin pitkästä aikaa face to face keskustelua. Sitä olen kaivannut, ihmisten näkemistä ja nyt,kun meitä oli muutamia paikalla,oli se iloista Ja rakentavaa. Neuvottelut eteni myös hyvin, paikalla oli ryhmien pj:t ja pormestarit. Keskityimme eri toimintatapojen syventämiseen sekä roolien kirkastamiseen. Puheissa oli ryhmäpuheenjohtajien rooli ja sen linkittyminen ryhmään sekä pormestareihin, johtoryhmien avoimuus ja esitettävien asioiden vuosikello mm. Valtuustoa edeltävissä tapaamisissa. Näistä on tärkeää sopia, koska siten asioiden käsittely sujuvuus etenee ja päätöksenteko jouduttUu. Perjantai illan kokous kylläkin oli harvinainen, yleensä ne illat on pyhitetty perheelle ja vapaaksi kokouksista, taisi olla jopa ensimmäinen laatuaan tällä kaudella. Mutta tärkeän asian osalta kokoonnuttiin, siksi tarpeellinen. Hyvät rakenteet ovat edellytys asioiden oikeanlaisella sujumiselle, koska asioiden käsittely, varsinkin isojen vie aikaa.

Harvoin tulee ajateltua, mitä jonkin asian eteneminen valmiiksi ottaa aikaa, mm.kaavojen valmistelussa menee helposti 3-4 vuotta, ennenkuin se on valmiina. Voi kuulostaa hitaalta, mutta on tärkeää että valmistellaan ja edetään oikein, jotta saadaan sitten valmiiksi ja käyttöön. Olen itse ja joku on kysynytkin, roolistani kuntakehityslautakunnassa, sairaanhoitajana....koen sen todella mielenkiintoiseksi ja tärkeäksi, esteetön rakentaminen ja näkökulmien tuominen esille silloinkin, kun käsitellään vaikka jonkin palveluasumisen kaavaa, on tärkeää. Yhtälailla terveysturvallisuus koulujen ja päiväkotien osalta jne. olen tykännyt tästä tosi paljon.

Olen saanut myös muutamia kuntalaispalautteita, ja ne ovat tuntuneet mukavilta, arvostan niitä suuresti. Minulle voi myös esittää kysymyksiä, jos jokin askarruttaa. palomulla@ gmail.com on sähköposti, josta tavoittaa.

Vaalien viimeinen viikko alkaa olla käsillä, ennakkoäänestys päättyy 8.6 ja varsinainen äänestyspäivä on sitten viikon päästä sunnuntai 13.6. Käykää ihmeessä innokkaasti uurnilla, se on sinun mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Minun numeroni on 65 Tuusulassa, jos ajattelet,että voisin edustaa sinua.

Lupaukset nousee myös esille ehdokkaiden puheissa, itse en varsinaisesti lupaa, eikä kukaan yksin pystykään luvata jotain yhtä asiaa. Mutta sen lupaan, että arvomaailmani näkyy politiikassa, niitä tärkeitä näkökulmia ovat oikeudenmukaisuus, rehellisyys, arvostus, tasavertaisuus  ja rohkeus ottaa kantaa, puhua asioiden puolesta. Toivoisinkin, että valtuustossa olevat käyttävät oikeuttaa ottaa kantaa, rakentaa asian etenemistä neuvottelemalla ja yhdessä tekemällä, enemmän. Aika ajoittain on melko hiljaista, kun taas  itse ajattelen,että valmistelun suuri työ saa kunnian silloin, kun valtuutetut ottavat kantaa, mitä ja miten tulisi asioita edistää. Päätöshän on sitten demokratian ydin, jonka puolesta toimimme.

Ai niin, valmistuin eilen ergonomiaohjaajaksi, oli hienoa. Työnantajan satsaus, meitä valmistui 15 ja saimme monia ennaltaehkäisevän ergonomia oppeja, viedäkseen niitä arkeen. Hyvä työilmapiiri syntyy välittämisestä, yhdessä tekemisestä ja tiedon jakamisesta. Itseä viehätti erityisesti aivoergonomia, sillä se miten täytämme tai emme, päämme ajatus ja tekemistulvalla, on suora yhteys tuloksellisuuteen.  

Politiikassakin tarvitaan viisasta aivoergonomiaa, jotta yhteiset hyvät asiat toteutuvat ja syntyy hyviä päätöksiä. Niitä kohti siis, mutta ensin viimeinen vaaliviikko ja kesän ihanuus. Ihanaa viikonloppua sinulle.

yt. Ulla