Nyt saa äänestää

Share |

Keskiviikko 26.5.2021 klo 20:10 - Ulla


Heips taas

Ennakkoäänestys alkoi tänään ja kestääkin poikkeuksellisesti kaksi viikkoa. Ja sitten varsinainen päivä kesäkuun puolivälissä. Tänään myös tuli sähköpostiin arviointikysely niin lautakunnan kuin valtuustonkin toiminnasta menneellä kaudella. Miten on onnistuttu?

Isoja asioita on edennyt, ensimmäinen pormestarikausi on tulossa päätökseen, mutta jatkoa seuraa. Näinä vuosina on toki puolivälissä kautta tarkennettu ja pohdittu väliarviointia, kokonaisuutena miten meni ja korjaavia liikkeitä on tehty, mutta paljon on vielä tehtävää. 

Missä sitten onnistuttiin? Se on paljon siitä kiinni mistä sitä katsoo, kuntalaisen vai poliitiikan näkökulmasta? virkamiehen vai pormestarin näkökulmasta? Tiedän, että niin pormestari kuin apulaispormestaritkin tekevät työstään omaa arviota. Jos tarkastellaan eteenpäin menneiden asioiden tai tapahtumien näkökulmasta kuntalaisena, voi jokainen sulkea silmänsä ja hetken muistella. Muistella, mitä kaikkea on ympäristöön tullut, mikä on muuttunut?

Tuusulaan valmistui ennätysmäärä asuntoja 2020-2021, yli 400, se on paljon. Enemmän kuin pitkiin aikoihin. Hyrylään useita kerrostaloja, omakotitaloja jne. Myös muualle kuntaan, Jokelaan Pertun alue, jossa srk tontit. Linjapuiston alue Kellokoskella jne. Ennenkuin yksikään asunto on fyysisesti rakennettu, sitä edeltää joskus vuosienkin työ kaavoituksen ja ympäristön puolesta. Virkamiehet ovat tehneet valmistelutyötä valtavasti ja siinä on myös onnistuttu. Kaavoja saatiin lainvoimaiseksi mittava määrä. Myös Peltokaari Jokelassa, tonttien myynti on lähtenyt liikkeelle, valtava ponnistus, mutta vihdoinkin ja sielä puiston rakentaminen on jo liikkeellä myös. Alue alkaa muodostumaan viihtyisäksi kasvukeskittymäksi radan varteen. Lisäksi Hyrylässä Lahelan tontit, Anntilanranta ja Rykmentin puisto, mitä muuta?

Sisäilma ongelmiin otettiin alusta saakka linja, ei enää. Tämän myötä käynnistyi monenlaisia hankkeita. Monio uusinta kierroksen jälkeen sai lainvoiman, rakentaminen alkaa tuota pikaa. Kellokosken koulukeskus valmistui remontin alta. Martta Wendelin päiväkoti, rakentaminen alkoi jo. Tuusula on matkalla kohti kasvatuksen ja sivistyksen kärkikuntaa, ja se on huikea tavoite, mutta myös mahdollinen. Palveluverkkoselvitykset kaikissa keskuksissa saatiin liikkeelle. Rakennetaan tulevaisuuden Tuusulaa, yhdessä. Ei aina tule ajateltua sitä, miksi erilaiset hankkeet tuntuvat kovin hitaasti etenevät, mutta kokonaisuudessa valmistelun määrä on mittava.

Kunnan asukasluku on  pitkästä aikaa plusmerkkinen, huikeata. Tämä jos jokin on tärkeää, koska kaikki satsaukset edellyttää myös asukkaita. Meidän tuleekin huolehtia palvelujen riittävyydestä kunnassa. Se, missä emme ole onnistuneet vielä niin hyvin, on yritystontit, varsinkin Hyrylässä, sen eteen vielä pitää ponnistella, jatkossakin. Jokelan tilanne tältä osin on aika hyvä, samoin Kellokosken.

Lähiliikuntapaikat, lukuisia ympäri kuntaa, upeata. Virkistyskäyttöön, Fjälbö, Sarvikallio ja monet muut. Asuntomessut 2020, saatiin kuin saatiinkin pidettyä, vaikka korona tuli ja laittoi Tuusulankin sekaisin. Viimeiset puolitoistavuotta olemme olleet korona eristyksessä, välillä tartunta lukemat nousi huikeaksi, työttömyys lisääntyi, lomautukset  ja tapahtuma-alan alasajo, inhimillistä ja aineellista kärsimystä paljon. Siltikin, siitä ollaan vähitellen selviämässä. Itse uskon, että paluuta normaaliin vähitellen voidaan lisätä.

Poliittisten ryhmien ja näin ryhmä pj:n näkökulmasta ilmapiiri on vaihdellut, pääasiassa huikea yhteinen tekeminen, monen vuoden jälkeen,voimme sanoa saanemme myös merkittäviä tuloksia. Asioista ollaan oltu välillä aika paljon eri mieltä, kuitenkin kokonaisuutena konsensusta on löydetty, päätöksiä on saatu aikaan. Kunta on muuttunut melko paljon tällä kaudella ja uskon, että se on kuntalaisille mieluista. Toki, se on edellyttänyt myös valtavaa taloudellista satsausta, mutta mm. Sisäilmaongelmissa ei muita vaihtoehtoja ollut.

Terveyspalvelujen osalta meidän tulee jatkaa edelleen ponnisteluja, jotta koko kunnan alueella ne säilyvät. Terveysasemat tulee säilyttää niin Kellokoskella, Jokelassa kuin Hyrylässäkin. Lähipalveluista ei saa tinkiä, varsinkaan heidän kohdalla, joilla kulkeminen on haastavaa. Yhteistyötä tässäkin yli kuntarajojen voidaan tehdä oikein hyvin ja on tehtykin, mm. HUS rtg ja laboratorio palvelut, yli kunnallisena.

Omalta osalta voin sanoa tehneeni valtavasti tausta töitä ja olen osallistunut laajasti keskusteluun, kokouksiin, pitänyt puheita jne. Tehnyt aidosti parhaani, rakentanut yhteistyötä ja vienyt asioita eteenpäin. Nyt on aika vaalien ja nähtäväksi jää, millainen valtuusto tulee jatkamaan työtään. Ilolla ja jännityksellä sitä odotamme, varmaan kaikki. Mutta jos koet, että olisin äänesi, voit äänestää minua numerolla 65.

Iloa iltaasi!

yt. Ulla