Referenssiä kuka ja millainen ehdokas?

Share |

Lauantai 10.4.2021 - Ulla


Hei

Ohessa muutama palaute millaisena eri kollegat minut näkevät. Näistäkin palautteista olen erityisen iloinen,koska haluan yhteistyössä,monenlaisia näkökulmia arvostaen demokraattisesti olla tekemässä Meidäntuusulaa, jossa kaikilla on hyvä asua ja elää. Mutta myös sellaista, jossa jokainen voi kokea, että häntä arvostetaan juuri omana itsenään. 

 "Sinulta Ulla muuten opin aikoinaan sellaista näkökulmien kunnioittamista - olet siinä mielestäni mestari. Osaat myös avata niitä erinomaisesti. Ulla on pitkän linjan kuntavaltuutettu (sd) ja Sairaanhoitajaliiton valtuustossa. " Näin analysoi minua, Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja, Taru Jussila, kun kävimme kirjeenvaihtoa,hänen pyrkiessään juuri nyt Keuruun kaupunginjohtajaksi. Taru olisi varteenotettava vaihtoehto Keuruulle, kun haetaan dynaamista valmentavaa johtajaa. Myös kunta maailmassa autoritäärisen johtamisen aika on auttamatta ohi, yksinvaltius ei ole tätä päivää. Kaupunginjohtajalta edellytetään verkosto osaamista ja valmentavaa otetta, vain siten osallisuuden kautta voidaan saada yhä tiukemmassa taloushaasteissa kärvistelevät kunnat onnistumaan. Tarvitaan kuulemista ja kuuntelemista, osallistumista. Tästä syystä, olen erityisen iloinen,että meillä Tuusulassa on monijohtajuusmalli sisällä pormestarimallissa. Pormestari ja kansliapäällikkö tekevät saumatonta yhteistyötä, joita kumpaakin ohjaa sama strategia, eri näkökulmista vain. Tarun kanssa meillä oli yhteinen opiskelumatka työnohjaajiksi 2011-2013 Helsingin yliopistossa, some ystävyys on jatkunut noista vuosista saakka. 

"Haluaisin kehua demareiden Ulla Palomäki maasta taivaaseen. Ulla on yhteistyökykyinen ja ottaa asiat asioina. Pystyy huomioimaan erilaisia katsontakantoja ja on ihmisen asialla." Näin minua määritteli Tuusulan khall jäsen Annika Lappalainen, Tuusula vihreiden postauksessa. Annika on myös ehdolla kuntavaaleissa,ja jos sinun valintasi on vihreät,siinä sinulle huippu ehdokas.

Kuuntelin tänään Tuula Haataista, lähikuntien demareiden järjestämässä ajankohtaiskatsauksessa, hän puhui siitä, miten Suomi on onnistunut omalta osaltaan tässä maailmanlaajuisessa pandemiassa? Isossa kuvassa, olemme onnistuneet hyvin. Olen aikaisemminkin itsekin todennut, että Suomen koronapolitiikka on ihmishenkeä suojelevaa, se on vaatinut jäätäviä hidastuksia, sulkemisia moniin palveluihin, monet ihmiset ovat olleet todellisessa talousahdingossa, ymmärrän yrittäjien tuskan ja murheen, lapsiperheiden kipuilun opiskelujen järjestymisessä, harrastusten puuttumisen jne.... Mutta, entä jos tätä ei olisi tehty? Millaista hintaa olisimme maksaneet, menetettyjen ihmishenkien kautta? Paljonko niille määritetään hintaa? Inhimilliset kärsimykset monissa maissa on mittavat, Ruotsissa lähes 14 000 menehtynyttä, muissa Euroopan maissa myös kymmeniä tuhansia. Minusta meillä on toimittu äärimmäisen vastuullisesti, tällä ihmistä arvostavalla politiikalla.

Nyt tällä hallituskaudella on myös tehty mittavia päätöksiä lapsipeheiden tueksi, nyt jos koskaan ne on tärkeitä. Työttömyys ja lomautukset ovat ajaneet perheet ahtaalle, onneksi maksuton toisen asteen koulutus saatiin läpi. Nyt ihan jokaisen perheen lapsi, nuori voi opiskella lukiossa tai ammattikoulussa, miettimättä mitä se maksaa? Tai miten materiaalit kustannetaan? Eikö se ole ihan mahtavaa,minusta on.

Tai päivähoito-oikeus, lapset saavat päivähoitoa, tavata kavereita, solmia lapsiystävyyksiä huolimatta siitä, onko vanhemmat juuri työssä, onko rahaa maksaa hoitomaksuja tai vaikka perhevapaiden laajempi käyttö, perheet itse saavat valita kuka on kotona ja kuka töissä. Nämä kaikki toimenpiteet tähtäävät tulevaisuuteen ja sen onnistumiseen, hallituksen on syytä katsoAkin riittävän pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi kehysriihessä on tulossa työttömyyden selättämiseen uusia mahdollisuuksia, lisäpalveluja työnhakuun, koulutusmahdollisuuksia jne. Suomen tulevat ja nykyiset veronmaksajat halutaan saattaa ja pitää veronmaksajina.

Sotea valmistellaan myös, sen yhtenä tavoitteena on pitää kustannukset kurissa, tuottamalla ja järjestämällä, ja ennen kaikkea valvomalla, ne palveluiden osalta kunnallisena. Täydennetään kyllä yksityisillä markkinahintaisilla, mutta perusvastuu on yhteiskunnalla. Se on erittäin tärkeää, jotta yhteiskunnan huoltovastuu pystyy kantamaan tilanteen, ettei kustannukset karkaa käsistä. Hoitoa- ja huolenpitoa tarvitsevien ikäluokat ovat isoja ja tämä on huomioitava.

Huomenna Uudenmaan demarinaisten ajakohtaistunnillla, olen mukana keskustelemassa kansanedustaja Maria Guzenina- Richardsonin kanssa ikäihmisten tilanteesta tässä hetkessä. Lähetys tulee verkon kautta. Haluankin jo nyt tuoda esille näkemykseni siitä, että ikäihmisten palvelujen ennaltaehkäisevä näkökulma on turvattava, mutta myös vaativa hoito ja hoiva pitää saattaa laatukriteerit täyttävälle tasolle. Muutaman vuoden takainen katastrofi ei saa uusiutua ikäihmisten hoivan tasossa, yksityisten- sekä kunnallistenpalvelujen tulee kyetä saavuttamaan sovittu laatutaso, ja sitä tulee pystyä valvoa. Erityisen huolissani olen hoitohenkilökunnan riittävyydestä, onkin tärkeää,että tehtävät on tarkkaan kuvattu ja ammattiosaaminen on tehokkaasti käytössä.

Kuntien HYTE toiminta on keskeistä, liittyen nimenomaan ennaltaehkäisyyn ja toimintakyvyn ylläpitoon. Siksi mm.lähiliikuntapaikat, kuntoilumahdollisuudet, neuvonta ja ohjaus kaikilla sektoreilla on huomioitava jatkuvaan kehittämiseen. Kotona asumista tulee tukea mahdollisimman pitkään ajoissa saatavilla riittävillä palveluilla, mutta myös meidän läheisten tulee osallistua omamme ja perheiden selviytymiseen. 

Nämä edellä kuvatut asiat ovat minulle tärkeitä ja niiden kautta haluan tuoda osaamistani käyttöön. Ihanaa lauantai -iltaa Sinulle.

Yt. Ulla