Vilskettä viikkoon

Share |

Keskiviikko 7.4.2021 klo 6:42 - Ulla


Mielipiteellä on väliä vai onko?

Huomasin paikallislehdessä,että naapuri pitäjässä tunteet kuumenneet niin, että virkamiehiin kohdistettu jopa työsuojelulakia rikkovaa uhkailua, päätösasiassa, asiaa käsitellään kaupunginjohtajan toimesta ja pari kuntapäättäjää ollut asialla...Eduskunta eilen ilmoitti, käsittelevänsä erään kansanedustajan uhkailua some käyttäytymisessä ja kirjoituksissa, uhkailusta väkivallan toteuttamiseen,oho..ja Tuusulan somessa luin taas ehdokkaan kirjoittelua, jopa toisen maalittamisesta, suoraan vihjailemalla liittyen äänestyskäyttäytymiseen...annetaan sen verran tarkat speksit, että varmasti tunnistetaan,mutta vältetään nimen antamista..mistä ihmeestä on kyse? Kuinka tästä tällaista on tullut? Millään tavalla ei tuollainen ole hyväksyttävää. Upeata,että asiaan puututaan rohkeasti naapurissa ja eduskunnassa. Miksi pidän näitä toistuvasti esillä? Siksi, koska me emme todellakaan saa hyväksyä tällaista, ellei puutu, ei mikään muutu. Mitä enemmän me tuomme näitä esille, että tällainen ei ole sallittua, sitä vahvemmin voimme vaikuttaa.

Onko niin, että mielipiteellä, asia argumenteilla, joista jokainen oman näkemyksensä muodostaa, ei olekaan mitään väliä? Tai, että mielipidevapaus onkin ihan sana helinää? En suinkaan ole kokematon tai tilanteessa, jossa aikaisemmin en olisi vastaavaa huomannut, muta nyt tänä keväänä, asia on jotenkin korostunut? Onko kyse vaaleista ja vallasta?Vai saako korona meidät käyttäytymään näin... Onkin entistä tärkeämpää nyt löytää ne onnistumiset, yhteistyön hedelmät ja yhdessä tekeminen, jota meillä tehdään paljon. Emme voi sallia tuollaista, vaan ahkerammin tuotava esille hyväksyttävää käyttäytymistä ja hyviä asioita, joita on paljon. Meistä kukaan ei voi päättää toisen puolesta, mutta voimme huolehtia, ettemme mene mukaan sellaiseen.

Edelleen, myös se mitä kaikkea olemme saaneet tälläkin valtuustokaudella aikaiseksi, kannattaa huomata...viimeisimpänä luin,että,  Jokelassa äänestettiin lampien osbusta, (osallistava budjetti) miten lampi verkostoa Jokelassa kunnostetaan. Ja sitten isompana asiana mm. tänään illalla kokoontuu etänä valtuustoasioiden valmistelutoimikunta, jossa linjaamme tahtotilaamme pormestarijärjestelmän kehittämisen näkökulmiin poliittisina ryhminä, tuleeko hallintosääntö muuttaa vai /tai toimintatapoja? Kävimme ryhmän kanssa tästä hyvää keskustelua viimeviikolla, ja totesimme, että tässä tilanteessa hallintosääntö ei tulisi muuttaa, mutta toimintatapoja kyllä.

Näitä pohdintoja ovat tehneet muutkin ryhmät ja onkin hienoa kuulla näkemyksiä. Liikkeellä siis taaskin monenlaisia asioita ympäri kuntaa, suuria ja pieniä...Ihan mahtavaa olla mukana kehittämässä edelleen uutta Tuusulaa, meillä on kuitenkin valtava määrä puolueissa huippuporukkaa, joten haastetaan itsemme ja toisemme tekemään uutta hyvää edelleen Positiivinen edellä. Työtä on paljon ja se vaatii sinnikkyyttä, mutta palkintona monien asioiden eteneminen, kunnan vetovoiman lisääntyminen ja uudenlainen tekemisen tapa...siinähän sitä näyttöä onkin jo...

Iloa keskiviikkoon yt. Ulla

#huomaahyvä #rohkeastijohtamaan #uuttatuusulaa #asenneratkaiseeaina