Kevät on tullut..

Share |

Tiistai 30.3.2021 klo 22.24 - Ulla


Hei Sinulle

Kevät on täällä, kellot siirtyivät jo kohti kesää (en ymmärrä miksi, niitä siirrellään, taas on autonkin kello sekaisin...) mutta, tästä siirtämisestä ei ymmärtääkseni ole saatu päätöstä aikaiseksi. EU tasolla se kai on, mutta Suomi kipuilee oman päätöksensä kanssa. Vaikuttaako kellon siirtely sinuun? Itse en huomaa oikeastaan mitää, toki sen viehättävä ajatus kevään etenemisestä valoisuuden muututtua, tuo iloa arkeen.

Covid tilanne edelleen vaan haastaa meitä, Tuusulassa tänäänkin aika monta tapausta, alueellisesti Keusotessa 31, se on liikaa, mutta en tiedä miten siihen pääsee vaikuttamaan tarpeeksi. Ymmärrän koronaväsymyksen, mutta siitä huolimatta tulisi koittaa jaksaa. Rokotukset etenevät omaa tahtia, ja niiden tietysti siis haluaisi nopeutuvan, mutta samaan aikaan uutiset siitä, että rokotettujakin sairastuu tai tarvitaan ehkä kolmaskin rokote muunto virusten estämiseksi... Se huolestuttaa, mutta uskon, että tästäkin pääsemme siltikin eteenpäin, kohti toisenlaista normaalia. Tuskin mikään ihan ennalleen palaa.

Myös kuntavaalit lähenee, eletään hiukan sellaista seisovaa vaihetta, ei oikein tiedä mitä ja miten vaalityötä kukin tekee, millaisia asioita tulisi nostaa esille ja millaisella mallilla Tuusulakin haluaa jatkaa? Ensimmäinen pormestarikausi alkaa olla loppusuoralla, olen hyvin iloinen tästä ajanjaksosta. siitä rohkeudesta jota olemme vieneet eteenpäin, sitä #uuttatuusulaa. Moni asia on edennyt, olemme ottaneet rohkeita askelia mm. Sivistyksen ja kasvatuksen kärkikuntana Suomessa, yhteiset tilat ja niissä oleva 0- toleranssi sisäilmaongelmille on merkittävä asia. Suurin osa julkisista rakennuksista on kouluja, päiväkoteja, todellinen lapsi edellä- ajattelu, satsaus tulevaisuuteen, jotta lapsemme säilyvät terveinä. Kunnan muuttovoitto on +260, moniin vuosiin tähän ei ole päästy, on siis tehty oikeita asioita, Tuusulaan valmistui yli 500 asuntoa, ihan huikeeta. Lisäksi lähiliikuntapaikat, luontovirkistysalueet ja monet muut asiat ovat ottaneet suuria harppauksia. Hyrylään ollaan vihdoin saamassa kauppapalveluja, joihin ihan jokaisella on pääsy siitä keskustasta, saadaan liikkeitä ja elämää, kauppakeskittymä. Ajelin Hyrylässä viimeviikonloppuna ja vau Martta Wendelinin päiväkodin rakentaminen on alkanut, rakennetaan hupussa, suojassa ja turvassa. Lisäksi pääväylän varrella olevat kerrostalot, tuovat keskustan tuntua, todella hienoa. Samaan aikaan Jokela etenee omaa tahtia, peltokaaren alue tiivistyy, keskustan yleissuunnitelma oli lausunnoilla, lampireitistö kohenee ja uutta kuntorataa rakennetaan Temmon alueelle. Entä Kellokoski..Joenrannan kaava alue oli eilen kuntalaisille esittelyssä. Vielä kun Linjatien pyörätie saadaan, niin hyvä. Sen eteen tulee puhua, jotta turvallinen liikkuminen on mahdollista.. Kiitän ja iloitsen kaikkien puolueiden yhteistyöstä kuluneena aikana, yhteinen tekeminen alkaa näkyä, hyvä me.

Se mistä en iloitse, niin tänäänkin kävin vilkaisemassA somea, harmitti. Kyllähän asioista saa olla eri mieltä, mutta jos me  aikuiset ja jopa ehdokkaat kirjoitamme ilkeästi muista, se ei kyllä yhteistyötä vie kovin pitkälle. Tulisi malttaa hillitä itseä aina näissä, asioilla on niin monia puolia. Tästä syystä en kovin usein siellä vieraile ta sinne kirjoita mitään. 

Mutta edelleen, siis vuodesta 2009 mukana olleena, haluan olla luomassa rohkeaa tulevaisuuden kuntaa, jossa kaiken lähtökohtana on ihminen ja hänen arvonsa, jos siis se sinua edelleen innostaa, olen käytettävissä. Viimevuosien eteneminen olkoon se, mitä on aikaan saatu, sitä edelleen haluan vaalia. Työtä riittää vielä varmasti.

Ihanaa pääsiäistä, pysytään terveenä ja pidetään huolta itsestä sekä kanssakulkijoista.

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini