Kesä tulee...

Share |

Torstai 16.5.2019 klo 22:12 - Ulla


Hei vaan

Niin on monenlaiset kevään seminaarit ja jutut pidetty ja oltu, vielä tiedossa eräs koulutusjuttu, viime tsekkaus projektille naapurissa.  Tänään oli tilaisuus olla pitämissä Rafaela luentoa FCG:n Rafaelapäivillä, näytöstä käyttöön jne. Olipas taas hieno juttu, sain innostuneita näkökulmia,  mutta se mikä itseä oivallutti...työn kehittäminen, upeat tulokset jotka olemme saavuttaneet muutaman vuoden aikana. Miten hienoja tyyppejä meillä onkaan töissä, kertakaikkiaan. Miten sitoutuneita olemme olleet jo pitkään, työ näkyväksi ja näyttöön perustuen. Ilman meitä yhdessä, emme olisi tässä.

Eilen taas vietimme kotisairaaloiden ja ensihoidon kanssa x-keikka kahveja, sekin oli mieletän askel, kuukausi, vasta vähän reilu kuukausi on yhteisiä potilaita x:tty, ihan käsittämättömän mageeta työporukkaa kotisairaaloissa, jälleen olen keskellä jotain hienoa, innostusta ja uutta. No mitäs tuo X-keikka taas tarkoittaa, no sitä että potilasta ei turhaan viedä ensiapuun, päivystykseen,ellei kriteerit täyty vaan tarvittaessa kotisairaalan sairaanhoitaja menee käynnille ja jatkaa hoitoa. Ajatelkaapa mitä se tarkoittaa potilaan kannalta?usein hän on ikäihminen, joka haluaa olla kotona ja jonka tilanne ei ainakaan helpotu kuskaamalla turhaan päivystykseen. Tiettyjen kriteerien mukaan ensihoito tutkittuaan potilaan, voi siirtää jatkohoito vastuun kotisairaalan. Ja taas sieltä, ammattisairaanhoitaja ottaa vastuun ja tarvittaessa konsultoi lääkäriä, hoito saadaan heti alkuun ja potilas saa olla turvallisesti kotona. Inhimillisesti ajatellen huikeeta, taloudellisesta ja resurssien näkökulmasta vähintään upeeta.

Monta muutakin juttua on työssä menossa, mutta ehkä tärkeintä olisi ja on keskittyä saavutettujen asioiden pitämiseen, mikä onkaan hyvin kehittyneen ja kehittävän työyhteisön pitovoima? Mikä saa ihmiset jaksamaan tiukassakin paikassa? Rakennne, rakenne, rakenne...mille? Kehittämiselle...kokoukset, mittarit, resurssit, arvostus...syntyy valinnoista. Kun ollaan tiukassa paikassa ja työtä on paljon, pitäisi jostain löytää voimavarat sille, että rakenteet säilytetään. Pidetään kokoukset, mitataan, seurataan, kehitetään, koska ihminenhän turvallisuushakuinen ja rakenne luo turvaa, pysyvyyttä, ja sitä kautta kestää tiukankin paikan. Älä mene sieltä mistä aita on matalin, vaan tarvittaessa mene sieltä, missä joudut ponnistelemaan ja kiipeämäänkin, siten pidät ja saavutat hyvän. Onko asioiden ylläpitäminen henkilö kysymys?ainakin työyhteisö kysymys, hyvää pitää ruokkia ja kannustaa. Se tuottaa taas samaa, inhimillinen kohtaaminen, myötäeläminen, se jos jokin vie eteenpäin...mites se meni,sitä saa mitä tilaa, eikö...

Oli kyllä upeeta taas tänään peilata luennossa sitä, mitä kaikkea olemme tehneet työyhteisönä, aika huikeita juttuja, kiitos siitä ihan jokaiselle tyypille meillä, yhdessä tekeminen ja oleminen on voimavara.

Kävin viikolla myös Valkealassa ”sääntökahveilla” tsekkaamassa erään hoitokodin loppuprosessin. Mihin siellä oltiin päästy, kun viime vuonna rakennettiin pelisääntöjä, tehtiin tiimivalmennusta ja opeteltiin työyhteisönä kohtaamaan....pitkälle oli menty, koska tiimikulttuuri on ilman muuta kohtaamiskulttuuri. Valinta ja arvo näkökulma keskiössä, esimies esimerkkinä ja tiimi yhdessä...siellä sovittiin,että pelisääntöpuu laitetaan päiväsaliin, asukkaat ja omaiset otetaan mukaan jatkamaan pelisääntöjä. Mikä ja mitkä asiat ovat asukkaille tärkeitä kohtaamisessa? Heiltä kysytään ja ne kirjataan pelisäännöiksi, tämä idea nousi tiimistä ja ilman muuta siihen kannattaa tarttua. Kaikki tekeminen pitää saada läpinäkyväksi, moneltakin näkökulmalta tarpeellista,olen kertakaikkiaan vaikuttunut heistä. Upeeta työtä Iltatähti.

On niin hienoa olla osa tätä kaikkea,nähdä kehittymistä ja kehittämistä, kyllä jatkoa piisaa ole kuulolla, seuraa täällä tai facessa,siellä ne pitovoimat on 😊

Ihanaa kesää kaikille, jos joku askarruttaa, ota yhteyttä

Tiimivalmentaja, työnohjaaja STOry

palomulla@gmail.com

          - ULLA-


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini