Missä mennään...

Share |

Perjantai 3.5.2019 - Ulla


Heips

Vappu oli ja meni, olipa kiva käydä juhlistamassa talkooväen kanssa Linjamäen Linjalaa, upea vappu iltapala, musiikkia, seuraa...talkooväen juhlistamista. Linjala on maamiesseurantalo Tuusulan Linjamäessä ja jokaisen vuokrattavissa erilaisin juhliin yms. Nyt talo on saanut sisäseiniin maalia, uudet verhot saliin, ehostusta sinne tänne. Kyllä kelpaa, hienoa että erilaiset kylätalot ovat voimissaa. Myös Jokelan Työväentalo sai maalin salin kattoon, seiniin ja on samalla tavalla vuokrattavissa, Kellokoskella taas kylätalo on saanut uuden ilmeen ja nimikilpailu kuntalaisille on käynnissä. Nämä kaikki ovat löydettävissä kunnan sivuilta sekä yhdistysten omilta nettisivuilta. On tärkeää, että kylissä on yhteisiä tiloja erilaisille seuroille ja kokoonpanoille kokoontua. Yhteisöllisyys on edelleen voimissaan, tosin se on muutoksessa.

Kevään valtuustoseminaarissa, Tuusulan päättäjien ja virkamiesten kanssa  on hyvä hiukan katsoa mennyttä kahta vuotta. Valtuustokausi alkaa ola puolessa välissä ja Tuusulan pormestarimalli on ottanut ensimmäiset askeleet. Itsereflektointi on tärkeää, me myöskin sovimme siitä malliin lähtiessämme. Tavoitteena on arvioida mitä ja miten edetty? Millainen se uusi Tuusula sitten on? Ei vielä kovinkaan isoja muutoksia tavallisen kuntalaisen silmissä varmaankaan, lähinnä rakenteita on fiilattu organisaatiossa kuntoon. Erilaisia raportointi ja seuranta välineitä, kuukausi tiedotteita mm.päätöksentekijöille ja taas samanaikaisesti kuntalaisille erilaista toimintaa. mm. osallisuus ja sen tuottamat hankkeet, tänä vuonna on laitettu 100 000€ kuntalaisten itsensä tuottamiin ja valitsemiinsa hankkeisiin joilla kohennetaan yhteistä toimintaympäristöä. Kunnassa toimii useita kuntalaisten ydintiimejä, joiden tavoitteena on kehittää juuri sitä omaa asumisympäristöä, kuulla alueen asukkaita ja jatkojalostaa heidän tuottamia ideoita. Ja tässä on päästy hyvin alkuun. Kuntalaisillat ovat tulleet pysyviksi, avoimet kunnanhallituksen kokoukset jne. Kuntalaiset halutaan haastaa ja ottaa mukaan kaikkeen tekemiseen, halutaan luoda avoin ilmapiiri, jossa kuntalaiset tietää mitä ja millaisia asioita meidän kunnassa tehdään. Kulttuurinmuutos on läsnä, muotoutumassa ja vähitellen jalkautumassa meidän kaikkien ulottuville. Ja meillä kaikilla on siinä tahtorooli, jos vain haluamme.

Kaikki nämä toimenpiteet ja muutokset ovat sellaisia, joiden tuloksia pitää malttaa odottaa, juuri nyt perjantai aamuna, Kuntaliiton edustaja Jenni Airaksinen kertoo siitä, mitä on ennakointi kunnissa? Tai mitä sen pitäisi olla? Valitettavan usein kunnissa ei vaan uskalleta oikeasti ennakoida ja tehdä päätöksiä. On myös ymmärrettävä, että strateginen työ pitäisi ulottaa kaudesta toiseen, ei vain 4:n vuoden sykleissä, niinkuin yleensä ajatellaan.

Hän käytti myös sanoja; vaihtoehtoinen tulevaisuus, tavoiteasenta, ja ehkä itse assosioin puheesta Lean menetelmät....riittävä pohjantähti, jota kohti mennään, kunnassakin...aika upeeta...

Itse ainakin olen positiivinen, ajattelen tulevaisuutta hyvän kautta, haluan pitää siitä kiinni. Päivän teema: Positiivisuuden kautta, yhdessä on enemmän ja Roomaakaan ei rakennettu päivässä...

yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini