Mikä muuttuu, muuttuuko mikään?

Share |

Maanantai 12.11.2018 klo 10:29 - Ulla


Hei

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen työryhmä, Sairaanhoitajaliitto piti kokousta jälleen tänään. Onpa huikeeta istua juuri tässä pöydässä / kuulla skypen päästä ihmisiä. Täällä myös halutaan kuulla mitä Keski- Uudenmaan alueelle kuuluu, kollega Uudeltamaalta kertoi, mitä muu Uusimaa tekee...päivän ajatus, tuotteistaminen ikäihmisten palveluissa on tarpeen, vakioiminen..ja itselle tämä jollakin tavalla sopii, on tuttua. Lean ajatus on vakioida toimia,asioita,niin pieniä kuin suuria..tehdään aina samalla tavalla, pohditaan mitä lisäarvoa tekeminen tuottaa asiakkaalle? kuka hyötyy ja kenen näkökulmasta. Radiossa soi mainos..."asiakkaan pitää ostaa sitä mitä tarvitsee, ei sitä mitä tarjotaan."..kyllä, yksilöllisyys tulee humioida, myös terveydenhuoltoon tämä sopii. Asiakas on palvelun ostaja loppupeleissä täälläkin.

Agendana on myös pohtia, millaisilla tavoitteilla sairaanhoitajat lähtevät kohti vaaleja, eduskuntavaalit, EU-vaalit ja jossakin siintävät maakuntavaalit. Mikä on meille tärkeää? Mihin haluamme päättäjien kiinittävän huomiota? Liitto teki vasta kyselyn, jossa hoitajia, esimiehiä pyydettiin pohtimaan työnmielekkyyttä...mistä se flow oikein tulee ja mihin se on kadonnut? Voitte arvata, palkkaus, henkilöstön riittävyys ja tietynlainen hierarkisuus niin hyvässä kuin negatiivisuudessa rasittaa hoitohenkilöstöä.Tulemme tämän asian tiimoilta olemaan vahvasti niin alueellisesti kuin muutenkin näkyvillä, seuraa kanavia #mähoidan kuulet varmasti lisää #twiittaakintaalla.

Tänään on myös Tuusulan valtuusto, olemme todella isojen asioiden äärellä, valtava maakauppa Focus alueella, kouluverkkoasioiden uudistaminen, investointeihin valmistautuminen jne. Illasta odotetaan melko pitkää ja äänestämäänkin päästään, toisaalta hyvä niin, koska silloin toteutuu demokratia. Kaikesta ei saa eikä tulekaan olla samaa mieltä, eihän meitä sinne äänestäneetkään toimi niin. Pidä siis omasta arvomaailmasta kiinni, se tekee meistä meidät.

Onpa siis monelaista menossa ja työn alla, tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia kunhan ne vaan pongaa, toisillemme toisistamme kertoen. Yhteistyö on tärkein elementti, ilman sitä tää homma ei vaan pelitä...missään.

Mukavaa joulunalun odotusta :)

t. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini