148989

Share |

Sunnuntai 4.11.2018 klo 11:12 - Ulla


Hei vaan kaikille

Jälleen on aikaa vierähtänyt, kuukin kerkesi vaihtumaan...aika menee todella nopeasti. Paljon hienoja juttuja taas ollut ja tulossa...arki ja sen tapahtumat ovat vaan niin wow...

Lean voitonjuhlasta selvittyämme, olemme jatkaneet työn saralla eteenpäin, paljon on vielä tekemistä. Työssä monenlaiset muutovalmennukset ovat arkipäivää, on ollut haasteita mutta myös hurjan hienoja oivaltamisen paikkoja. Sairaanhoitajaliiton syyseminaari oli taannoin ja yhdessä tekeminen, verkostoituminen on niin voimaannuttavaa, tarvitaan samaistumiskohteita, kuulua joukkoon ikäänkuin...no,edessä samaan aiheeseen syysvaltuusto ja siellä vaalit, valinnat, itse tulin valituksi Uudenmaan sairaanhoitajien valtuustoon myös seuraavaksi kaudeksi, kiitos luottamuksesta. Olen ollut Sairaanhoitajaliiton luottamustoimissa todella pitkään ja on hienoa,että edelleen luottamusta riittää. Meillä onkin Uudellamaalla mahtava myös uusi valtuusto, jossa on edustusta monesta näkökulmasta.

Tuusulan valtuusto piti myös valtuustoseminaarin, jossa käsittelimme mm. ensi vuoden budjettia, Tuusulassa ollaan monessakin asiassa uuden äärellä. Tulevina vuosina lapsiin, kouluihin satsataan 150 milj. myös meillä, kuten monessa muussakin kunnassa on julkisten rakennusten tilanne sellainen,että vaihtoehtoja ei ole. Lisäksi olemme saaneet kuntakehityslautakunnassa eteenpäin myös Hyrylän tulevan liikekeskustan paikan päätettyä, se jos jokin on merkittävä asia. Nyt sitten vielä tarvitaan valtuuston päätös ja ehkä, ehkä sittenkin nostokurjet täyttää Hyrylän horisontin. Se jos jokin on odotettu ja toivottu. Sote palvelujen siirtyminen Keski- Uudenmaan Sote kuntayhtymän hoidettavaksi, on todella jotain uutta, sinnehän menee henkilöstö sekä rahat, omistajaohjaus tuo kunnille ihan uuden näkökulman kuntalaisten palveluille, iso asia,josta ei vielä paljon tiedetä, mutta luottaa pitää koska päätös on tehty. Valtuustoseminaari oli kuitenkin hyvä, tunnelma vapautunut ja eteenpäin menevä. Ryhmäpuheenvuorossa käytinkin mm. argumentteja, että meidänhän ei pidä olla eikä ole tavoiteltavaakaan, olla kaikesta samaa mieltä, mutta Tuusulan tulevaisuuden kannalta yhteistyötä pitää ja kannattaa tavoitella, ja tehdä. Se on itseasiassa edellytys tulevaisuudelle. Seminaarin tunnelma oli hyvä, ja uskon että näillä eväillä saamme kunnan asioita reippaasti eteenpäin. #uuttatuusulaa 

Ehkä tärkein juttu viime aikoina oli itselle päästä kuulemaan Saimi Hoyeria, Keudaan Keravalle. Hän kertoi matkastaan kohti unelmaa, sitä mitä hän nyt tekee...kaikkien kommelluksien ja monien esteiden kautta, kuitenkin Punkaharju hotelli yrittäjäksi, ei siksi että haluaa olla yrittäjä pelkästään, vaan siksi että unelma palata lähtökohtiin vei kohti sitä. Hän puhui vahvasti siitä, että puhu vain asioista joita rakastat, joihin tunnet intohimoa, usko itseesi ja etsi mentori, joka uskoo sinuun. Hän myös kehoitti välttämään ilkeitä ihmisiä. Tämä jostakin syystä puhutti minua kovin, koska jos jollakin on oikeasti aikaa olla ilkeä toista kohtaan on kysymys aika syvästä, ihmiskäsityksestä, arvomaailmasta...ei sillä, että olisin tavannut ilkeitä ihmisiä paljon, mutta kyllä...tunnistan. Kaikkinensa Hoyerin puheenvuoro oli kyllä upea, monellakin tavalla, wow.

Koulutusyrittäjä kollega otti myös yhteyttä, tiedossa on uusvanha koulutusrupeama, jossa minut haluttiin mukaan,lisäksi muutama muu juttu, joten sillekin wow....kaikkea kivaa siis loppuvuoteen...ai niin, eilen hautausmaalla käydessäni juttelin ja tapasin erään ystäväni äidin, puhuimme valosta, syksystä ja melankoliasta...näin marraskuussa se hiipii ainakin minuun, toistuvasti. Ja itse olen vasta viimeaikoina oivaltanut voimaantuvani musiikista, konserteista...ja niihin olenkin tänä syksynä satsannut. Myös aiempina syksyinä, mutta tänä syksynä vasta oivalsin sen auttavan itseäni eteenpäin. Niissä on aina huikean merkityksellisiä sanoituksia, tarinoita, näyttäviä näytöksiä, uuden ja luovan voimaa... Siis,etsi itsellesi paras keino nauttia syksystä, talvesta...mikä se ikinä onkaan...kevätkin sitten taas tulee jne. 

Kiitos jo tästä alusta Danny, Laura Voutilainen, tulossa vielä Jenni Vartiainen, Kaija Koo ja Juha Tapio...wow <3 ja sitten onkin vuodenvaihde :) 

Marraskuun ajatuksin Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini