Upeeta

Share |

Lauantai 6.10.2018 klo 0:15 - Ulla


Iltaa ihmiset

Mieletön viikko, monellakin tavalla ja tänään vasta perjantai, ei kun lauantai jo. Monen viikon odotus ohi, nyt saa sanoa ja ääneen iloita. 4.10 Järvenpään terveyskeskussairaala palkittiin suomen Lean yhdistyksen vuosittaisessa seminaarissa  vuoden Lean teko- kilpailussa 2. palkinnolla. Kyllä vaan, uuttera työmme tuotti tulosta, olemme systemaattisesti kehittäneet ja uskoneet siihen, että omalla tekemisellä on väliä asiakkaan hyvinvoinnin ja palvelujen saatavuuden näkökulmasta, kustannuksista puhumattakaan. Samalla saimme oman hyvinvointimme kukoistamaan. Työkyvyttömyydestä johtuneet poissaolot laskivat 65 % vuodesta 2016, ylityökustannukset 85 %, samaan aikaan potilaan keskimääräinen hoitoaika vähenei 6 päivää....siitäkin huolimatta, hoidimme potilaita kokonaismäärältään enemmän kuin koskaan. Sakkopäivät erikoissairaanhoitoon ovat olleet jo vuosia 0...ihan huikean hienoa ja ja ja... Työtä se on vaatinut, meidän lähiesimiesten panos (Mari, Anne ja minä) on ollut merkittävä, kuten jokainen asioiden arkeen viemisestä voi oivaltaa, mutta myös ilman meidän upeata hoitohenkilöstöä se ei olisi toiminut, yksin on aika vaikea tehdä. Ylempi johto taas omalla panoksellaan on tarjonnut puitteet, asettanut raamit ja yhdessä tekemällä, on aikaansaatu huippu saavutus. Pikkasen on ollut ilmassa leijumista viime päivät, näillä prosesseilla on turvallista ja luottamuksellista lähteä kohti kuntayhtymää, Keski- Uudenmaan sotea. Täältä tullaan...

Eilen myöskin sain kunnian olla jälleen puhumassa vastavalmistuville hoitajille työnantajan odotuksista ja työelämätaidoista. Toista sataa opiskelijaa oli kuuntelemassa, tunnelma oli huikea. Se yhteinen kokemusten jakaminen, opiskelijoiden kannustaminen ja luennon jälkeen saatu palaute, vahvisti omaa osaamista jälleen. Tiedän missä vahvuuteni sijaitsee. Nyt voikin alkaa pohtimaan, mitä sitä isona tekisikään? Monia ajatuksia vielä avoinna, ehkä ne ratkaisut tässä vähitellen tulee. Tänään illalla Olli Naukkarinen sanoi henkilöstöjuhlassa, suhtaudutaan muutokseen siten, että jokapäivä on kiva ja hyvä mennä töihin, hyvä idea, tavoitellaan sitä ja pidetään se mielessä.

Voi miten iloiseksi tulinkaan politiikan kollegan sanoista facessa, suora kehuminen ja asian jakaminen, miten tärkeää onkaan antaa palautetta, se niin voimaannuttaa, kiitos Jussi.

Tänään sainkin viettää viimeistä henkilöstöjuhlaa Järvenpään kaupungin järjestämänä, oli juhlava, mutta myös hiukan haikea tunnelma. Olen ollut Järvenpäässä töissä n.23 vuotta, se on pitkä aika, siihen on mahtunut monia kokemuksia ja monia tehtäviä. Ylpeydellä niitä voi muistella ja pohtia, siis matka jatkukoon uusien haasteiden kautta.

Upee viikko, upee ilta ja upeaa me, yhdessä moniammatillisena tiiminä, toistamme tukien. ai niin...tiimityö, tuo lempilapseni, myös sen kehittäminen, kouluttaminen siitä saattaa tarjota vaikka mitä tulevaisuudessa. Huomenna aamusta Kellokosken koululle, on opettajien Veso- päivä ja sain mahdollisuuden osallistua, kuulemma 800 opettajaa verkostoituu, oppii ja kuulee uutta, kiva mennä mukaan. 

Ai niin, Keski- Uusimaa teki meistä jutun myös :)

Nyt kuitenkin, Lean, työ työn tekemisen kulttuuri, toiminnan vakioiminen ja ihmiSten ehdoton aito kunnioitus, siitä on hyvä hoitotyönprosessi tehty...ja senhän me jo teimme, mutta matka jatkuu...koska matkailu on kivaa ja innostavaa :)

kiitos taas ja seuraavaan kertaan

terkuin Ulla

ps. 148 111 kävijää...huikee kiitos Sinulle


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini