Heinäkuuta...144 659 x kiitos

Share |

Keskiviikko 4.7.2018 klo 22:08 - Ulla


Heips vaan

No niin, omalta osaltani loma on pidetty ja töissä oltu jo muutama päivä. Tuntuu hyvältä :) Lomalla oli kiva olla, mutta kyllä myös on tärkeää tavata kollegoita ja kuulua sosiaaliseen verkostoon sitä kautta. Käydä keskustelua yhteisen kiinnostuksen kautta, yhteisen työn ja yhteisten näkökulmien kautta. On myös niin, että näin kesällä kaikesta kiireestä huolimatta, hyvä fiilis on eri tavalla läsnä.

On myös monenlaisia ajatuksia mielessä, tulevaisuudesta, ilmiöistä ja asioista. Aikaisemminkin olen täällä kirjoittanut Keski-Uudenmaan soten asioista, ja niiden mukanaan tuomista vaikutuksista, joilta meistä kukaan kunnan sote alalla työskentelevänä ei voi välttyä. Ne vaikuttaa, mutta milloin ja miten, jää nähtäväksi. Nyt jo liikehdintää tapahtuu ja yhteisiä koulutuksia yms. Alkaa hahmottumaan, hyvä niin, koska valmista tuleee olla 1.1.2019.

Olen itse myös aktiivisesti ollut mukana ammattiyhdistystoiminnassa, koen sen tärkeäksi ja hyväksi tavaksi vaikuttaa, olla tietoinen asioista. Siinä on myös kuntayhtymän näkökulmasta omat haasteet, alueelle tulee yksi suuri ammattiosasto, joka muodostuu kuuden kunnan työntekijöistä. Minkä kokoinen loppupeleissä jää nähtäväksi, riippuu järjestäytymisasteesta ja siitä mihin kukin kuuluu tulevaisuudessa. Itse olen aina uskonut siihen, että hyvällä neuvotteluilla ja osapuolten kuuntelemisella saavutetaan kestäviä ratkaisuja,oikeastaan ammattiyhdistys ja työnantajat tulisikin nähdä samalla puolella, ei vastakkain. Koska molempien etu on saada ratkaisuja aikaan, sitä kautta työpaikkoja, ihmisille toimeentuloa ja ennenkaikkea asiakkaalle laadukasta palvelua, auttamiseksi tulemisen kokemuksia jne. Toimitaanko näin, toivottavasti, lähtökohtainen uskominen yhteiseen hyvään vie paljon pidemmälle kuin lähtökohtainen epäily. Siihen ei myöskään sovi, kyynärpäätaktiikka tai autoritäärinen asioiden vieminen eteenpäin, se kääntyy itseään vastaan väkisin. Sitäkin valitettavasti näkyy,onko se osaamattomuutta vai mitä, näin sote alalla minusta melko huolestuttavaa, vallan käyttöäkö? Keski-Uudenmaan sote tulee olemaan iso työnantaja ja tarvitaan yhteistyöhön kykenevä työntekijäedustus ja sen eteen pitää tehdä töitä. Vain siten homma saadaan liikkeelle. Itse näen kuntayhtymän ennenkaikkea isona mahdollisuutena kehittää ja kehittyä työssä. Maailma muuttuu, asiakkaiden tarpeet ja palvelujenkäyttämisen kulttuuri on jatkuvassa murroksessa, meidän on oltava siinä mukana aktiivisena toimijana palveluntuottajan rinnalla.

Isona kokonaisuutena esimiesten edunvalvonta on itsessään aina ollut hiukan haastava, tästä olen puhunut useammankin ihmisen kanssa ja se tunnistetaan myös liitossa. Nykyjärjestelmä ei sujuvasti pysty vastaamaan tähän tarpeeseen, ei ole riittävää osaamista. Mutta asiaa viedään eteenpäin ja uskon että se siitä kehittyy vähitellen. Yhtä lailla esimies tarvitsee tukea, hänkin on työntekijä. 

Aikaisemmin taisinkin kertoa osallistuneeni Thomas analyysiin, jossa arvioitiin erilaisia minä rooleja, työroolia, oma roolia ja toimimista paineen alla. Oli erittäin mielenkiintoista saada dataa tästä...

”Tätä henkilöä kuvaavia sanoja: Nopea, oma- aloitteinen, vakuuttava, jääräpäinen, tarmokas, ulospäinsuuntautunut, seurallinen, sosiaalinen, yksilöllinen, suostutteleva,miellyttävä, puhelias, eloisa, mielellään äänessä, mielikuvituksekas, myönteinen, antelias, kysyy kuka ja mitä”...ja varmaankin tämä kaikki, myös haasteissa........Täytyy myöntää, tunnustan ja on hienoa saada omasta itsestä kehittämishaasteita mutta myös hyviä asioita esille. Kuten lukemattomia kertoja olen sanonut...kun sanon olevani valmis, lopetan tämän tekemisen, ihminen ei koskaan ole valmis....aina voi oppia ja kehittyä...sitä vartenhan oikeastaan olemme tässä ja nyt...oivaltamassa.

Hauskaa kesää, lomaa sinulle joka sillä olet, mielenkiintoista työnmaailmaa ja innostavia ajatuksia kehittämisessä ja kehittymisessä...maailma ei sittenkään ole vielä valmis...miten lohdullista.

yt. Ulla 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini